Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

vyvolávanie fotografií

chribik
chribik 2010-05-25 10:15:45+02
ahojte. chcela by som vidiet, ako sa vyvolavaju ciernobiele fotografie v tmavej komore. neviete mi poradit, na koho by som sa mohla obratit, resp. kde by bolo mozne take cosi zhliadnut? :-) nemam s tym skusenosti a rada by som si to pozriet a naucit sa cosi nove. dakujem velmi pekne.

tadzesi
2010-05-25 13:17:35+02
Vytlacit fotku nevie kazdy vytlacit, to ze tlaci neznamena ze vie. To ti budem oponovat. To nieje ako otvorit vo worde dokument a dat tlacit. Laik nevidi rozdiel ci tlaci fotku alebo dokument, nerozumie problematike. Nastastie dnesne tlaciarne su mudrejesie ako uzivatel cize na spravny fotopapier pri pouziti spravneho atramentu a zakliknuti ´foto vystupu´ dostanes slusny foto vysledok.

Ine je tlacit foto 10x15, ine A4 a ine A2. Ale je to ako vo vsetkom. Ak dacomu rozumies viac tak je to len a len dobre. Na druhej strane nemusis byt automechanik aby si dokazala sofetovat auto ;)

chribik
2010-05-25 13:30:44+02
ano suhlasim :-) a tiez si myslim, ze nie je uplne tak jedno tlacit fotku beznych a vacsich rozmerov. len si sa pytal co ma vedie k tomu, vyvolavat fotky vo fotokomore. tak som reagovala. tot vsjo :-)

Jeremy
2010-05-25 15:27:58+02
príspevok od: chribik
v bb? aj ja som v bb!! ak by si sa rozhodol to vyskusat a budes potrebovat asistenta / asistentku, hlasim sa :-)
No urcite ked pridem na par dni domov v lete pozriem sa potom ci je vsetko v poriadku a ako to vyzera. A ozvem sa :)

ErikDuris
2010-05-25 15:34:09+02
Nieco o vyvolavani BW filmu.
http://www.eriino.sk/?page=video&kat=vyvolavanie-ciernobieleho-filmu

chribik
2010-05-25 15:38:59+02
príspevok od: Jeremy
No urcite ked pridem na par dni domov v lete pozriem sa potom ci je vsetko v poriadku a ako to vyzera. A ozvem sa :)
super,to bude fajn :-) dakujem

chribik
2010-05-25 15:40:43+02
dakujem

spam82
2010-05-25 17:16:23+02
ja len dodam ze ocot je - humus, a radsej kyselinu citronovu .. + miesto cervenej ziarovky radsej ledky, a 30 minut je na baryt vela a na RC zbytocne vela .. velakrat aj tu spominane www.temnakomora.cz :o)

chribik
2010-05-25 17:34:23+02
príspevok od: spam82
ja len dodam ze ocot je - humus, a radsej kyselinu citronovu .. + miesto cervenej ziarovky radsej ledky, a 30 minut je na baryt vela a na RC zbytocne vela .. velakrat aj tu spominane www.temnakomora.cz :o)
vidim, ze je to cela veda :-) dakujem, precitam vsetko, co najdem

Cyril
2010-05-31 10:42:20+02
Nikdy nie je neskoro, tiez prechadzam pomalicky na film, uzasny adrenalin. Drzim palce, urcite Ta to dostane :)))

chribik
2010-05-31 10:45:40+02
príspevok od: Cyril
Nikdy nie je neskoro, tiez prechadzam pomalicky na film, uzasny adrenalin. Drzim palce, urcite Ta to dostane :)))
dakujem.... dufam, ze sa mi podari to niekde aj vidiet :-), lebo zatial to nevyzera ruzovo :-(

Cyril
2010-05-31 10:55:52+02
Zial, celu moju teenegersku fotokomoru som zlikvidoval, ze naco mi to uz bude, pokrok nezastavis. Chyba lavky (clovek urobi vela capin v zivote, ktore neskor casom prehodnoti). Teraz to robim tak, ze si filmy vyvolavam sam, scanujem a casom sa uvidi, ci vstupim aj do rieky papierov. Ak chce mat clovek kvalitny vystup, potrebuje aj kvalitne nastroje a uz len dobry objektiv do zvacsovaka nie je lacna zalezitost. Vsetko je to o nadseni a sustavych papierikoch. :)))

chribik
2010-05-31 11:06:37+02
príspevok od: Cyril
Zial, celu moju teenegersku fotokomoru som zlikvidoval, ze naco mi to uz bude, pokrok nezastavis. Chyba lavky (clovek urobi vela capin v zivote, ktore neskor casom prehodnoti). Teraz to robim tak, ze si filmy vyvolavam sam, scanujem a casom sa uvidi, ci vstupim aj do rieky papierov. Ak chce mat clovek kvalitny vystup, potrebuje aj kvalitne nastroje a uz len dobry objektiv do zvacsovaka nie je lacna zalezitost. Vsetko je to o nadseni a sustavych papierikoch. :)))
no preto nechcem zatial investovat. musim to vidiet, mozno vyskusat a postupne sa uvidi :-) preto sa toho chcem tak zucastnit :-) ale ono sa mi to raz podari! verim tomu

Sybi
2010-05-31 11:12:35+02
dakujem.... dufam, ze sa mi podari to niekde aj vidiet :-), lebo zatial to nevyzera ruzovo :-(
Pokial viem, tak Pavol Breier robi kurzy vyvolavania CB fotiek(nedavno tu o nom bol clanok), avsak v BA, tak neviem ci by ti to pomohlo.

Cyril
2010-05-31 11:33:09+02
no preto nechcem zatial investovat. musim to vidiet, mozno vyskusat a postupne sa uvidi :-) preto sa toho chcem tak zucastnit :-) ale ono sa mi to raz podari! verim tomu
Vyvolat film nie je az taky problem, ak clovek nezanedba detajliky. Uf, Banska Stivnica? Nadherne miesto, ale daleko :)
Ak si nahodou v lete urobis vylet, trebars na termalne kupaliska do Dunajskej Stredy, rad Ti, vyvolavanie filmu predvediem v priamom prenose. Kludne prid aj s priatelom, urobime par situacnych poz a hor sa do vyvolania. :)

lacoslav
2010-05-31 11:39:27+02
Nie je to veda, nie je to ťažké, nie je to lacné a zaberá to veľa času. Hoci mám komplet výbavu, ČB už dávno nerobím.Možno to znova skúsim na budúci rok, ked už nebudem musieť vstávať ráno do práce. Od zväčšovania som upustil, ked som videl výsledky domácej výroby farebnej foto a prešiel som na diapozitívy, neskôr na fotolaby. A teraz na PC, ku ktorému sadneš bez prípravy labáku. Lebo do času stráveného zväčšovaním a vyvolávaním musíš rátať aj čas okupácie kúpeľne. Nedajbože ak tam máš aj jediné WC v byte. :)))

chribik
2010-05-31 11:59:20+02
príspevok od: lacoslav
Nie je to veda, nie je to ťažké, nie je to lacné a zaberá to veľa času. Hoci mám komplet výbavu, ČB už dávno nerobím.Možno to znova skúsim na budúci rok, ked už nebudem musieť vstávať ráno do práce. Od zväčšovania som upustil, ked som videl výsledky domácej výroby farebnej foto a prešiel som na diapozitívy, neskôr na fotolaby. A teraz na PC, ku ktorému sadneš bez prípravy labáku. Lebo do času stráveného zväčšovaním a vyvolávaním musíš rátať aj čas okupácie kúpeľne. Nedajbože ak tam máš aj jediné WC v byte. :)))
ak to nie je veda a nie je to tazke, tak to mozno skusim :-) vsak co, kazda skusenost v zivote cosi stoji :-). ale aj tak to chcem najprv vidiet. co sa tyka priestoru, planovala som to zriadit u rodicov v dome. tam je miesta aj na tancovanie :-). ale dakujem za prispevok

Jožo
2010-06-03 12:19:56+02
Proces správny,len na doplnenie.Na záver treba foto vyleštiť alebo vypnúť
pomocou papierovéj pásky napr. na sklo.Robil som to tak cca 20 rokov.Ak máš dosť peňazí na papiere a fľašku slivovice zariadenie ešte mám.

Štefan Dojčar
2010-10-26 22:09:38+02
Neviete prosím kde by som mohol zohnať červenú žiarovku na vyvolávanie fotiek? Ďakujem

Marcel Rebro
2010-10-26 22:12:37+02
príspevok od: Štefan Dojčar
Neviete prosím kde by som mohol zohnať červenú žiarovku na vyvolávanie fotiek? Ďakujem
ziarovku v elektre (kym tie klasicke EU uplne nezrusi) farbu v predajni Farby - Laky ;-)

staleusmiaty
2010-10-26 22:48:17+02
príspevok od: Štefan Dojčar
Farebné žiarovky som minule videl aj v predajni Hornbach.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()