Myslim, ze kazdeho/kazdu z nas uz aspon raz postihlo najvacsie prekliatie fotografa:
Nemoct fotografovat ked vsetko okolo priam krici o fotografiu.
Mne sa to stalo posledne dva dni. Kazde poobede ked som prisiel z prace sa prihnala burka. Jej prichod bolo uzasne sledovat. Rozne formacie mrakov, meniace sa tvary, farby, blesky, vietor a nakoniec bliziaca sa clona dazda. A ja mam v chladnicke len ciernobiele filmy, ktore aj ked velmi kvalitne proste niesu schopne zachytit to co prave chcem, konflikt farieb v burkovych oblakoch. Rozhranie burky a cistej oblohy. Dnes tam bola uzasna modra, aku som v prirode este nevidel.
Cielom mojho vylevu je asi toto:
Budte vzdy pripraveni fotografovat, aby ste potom nelutovali za prilezitostami ktore sa uz nevratia :-)
nieco podobne sa mi stalo naposledy vcera, ked som siel do prace. a vzdy vidim nejaky skvely motiv akurat ked nemam fotak. vlacit velku zrkadlovku sa mi sice nechce ale stale mam este mensiu filmovu a ta je na to ako stvorena. si ma presvedcil :)
Aj to sa da riesit. Uz som to tu ´publikoval´ ale myslim ze je to k teme. Toto foto mi poslal kolega s nasledovným komentárom :
akurat som myslel na tvoje fotografovanie kras Bratislavy, ked som vysiel hore na pristavny most, a zadival som sa v 100kilometrovej rychlosti smerom na kopce Karpat .. a prave bol nadherny zaber na Kamzik .. nejaky tlak alebo jaky bazmeg stlacil oblacnost dole a jeden mrak bol krasne polozeny priamo na vrch Koliby ci ako sa ten kopec pod Kamzikom vola .. ten mrak musel byt vysoky mozno 30 metrov a z neho uz len vitazne trcala mozno polovica vysielaca .. zle sa to popisuje ale vyzeralo to velmi dobre .. ako zaber z nejakych tatier, akurvat v BA ..
tak, asik takto ... kedze fotak som nemal ... v skutocnosti to bolo lepsejsie
stáva sa mi to kazdy den...fotim velmi casto, ale aj tak...stáva...ale berem to ako pozitivum....je to dokaz toho ze som asi schopny videt tie fotky a vnimat okolie....uz to aby som mal FURT pri sebe fotak je len ,,maličkosť :)...
to je fotene kompaktom za dost biednych svetelnych podmienok a vyrez z povodneho obrazku nieco vyse 1:10 takze asi tak....tak ale v tomto pripade islo o ten moment nie o kvalitu fotografie :)
Nazov temy mi nesedi, zmenil by som ho na: ´Uzasne prilezitosti´. Nikdy nie je neskoro, tiez prechadzam pomalicky na film, uzasny adrenalin. Drzim palce, urcite Ta to dostane :)))
Zmeskane prilezitosti
akurat som myslel na tvoje fotografovanie kras Bratislavy, ked som vysiel hore na pristavny most, a zadival som sa v 100kilometrovej rychlosti smerom na kopce Karpat .. a prave bol nadherny zaber na Kamzik .. nejaky tlak alebo jaky bazmeg stlacil oblacnost dole a jeden mrak bol krasne polozeny priamo na vrch Koliby ci ako sa ten kopec pod Kamzikom vola .. ten mrak musel byt vysoky mozno 30 metrov a z neho uz len vitazne trcala mozno polovica vysielaca .. zle sa to popisuje ale vyzeralo to velmi dobre .. ako zaber z nejakych tatier, akurvat v BA ..
tak, asik takto ... kedze fotak som nemal ... v skutocnosti to bolo lepsejsie
VZDY mam v aute D5000 + 18-200VR
VZDY mam robotnickej aktovke S90
... VZDY dokazem porozpravat co som videl a nedofotil ;-)))
Minule som tiez prepasom fantasticky moment, skoda opisovat, S90 v tej chvili chybala...
specialne pre teba, akurat ze je to dost velky vyrez z fotky takze sum je poraadny :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa