Dokaze to napr. Zoner Photostudio, mozes tam vlozit bud text alebo si pripravis podpis vo forme obrazku s priesvitnostou. Upraviť/Ostatné/Vložiť text do obrázku.
Tato funkcia sa da puzit aj hromadne.
Dokaze to napr. Zoner Photostudio, mozes tam vlozit bud text alebo si pripravis podpis vo forme obrazku s priesvitnostou. Upraviť/Ostatné/Vložiť text do obrázku.
bol tu seriál tutoriálov o lightroom. popozeraj si to, lebo toto sa tam riešilo.
Lightroom mi nic nehovori.... Skor ten PS. A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky
Lightroom mi nic nehovori.... Skor ten PS. A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky
lightroom je idealny nastroj na spracovanie vela fotografii naraz, robenie hromadne zakladne upravy a da sa tam spravit aj hromadne podpis, to sa da aj vo fotosope vsetko, aj na vela fotiek naraz, treba vytvorit pravidlo, uz neviem ako sa to ale robi.
lightroom je idealny nastroj na spracovanie vela fotografii naraz, robenie hromadne zakladne upravy a da sa tam spravit aj hromadne podpis, to sa da aj vo fotosope vsetko, aj na vela fotiek naraz, treba vytvorit pravidlo, uz neviem ako sa to ale robi.
jak pekne spinka havo. Inak je videt ako asi ovladas ten piratsky Photoshop ked sa opytas ci najsofistikovanejsi graficky editor vo vesmire ma funkciu vkladania loga. Odpoved je nie, takuto priamu funkciu nema, ale da sa to kedze je univerzalne pouzitelny
Ak nie som donútený z nejakých zvláštnych dôvodov, ktoré si neviem ani predstaviť aké by to mali byť, tak podpis na fotografii by som neriešil. Väčšinou platí priama úmera, čím viac vyšperkovaný podpis tým väčší gýč. Osobne som si nevšimol, aby na výstavách, alebo webových stránkach významných autorov, alebo uznávaných fotoserveroch ktorýkoľvek autor vkladal podpis do svojich fotografii. Je to buď priamo zakázané, alebo to autori z estetických dôvodov neriešia. Čas strávený riešením podpisu je čistá strata času, ktorý by som radšej venoval tomu, ako sa zlepšiť vo fotografii.
Vo fotosope sa da podpis riesit celkom jednoducho cez Actions/Akcie.
Celkom pekny navod je napriklad tu http://grafika.sk/clanok/ako-vytvorit-vlastnu-akciu-vo-photoshope/
Akurat miesto stmavenia atd. vytvoris textovu vrstvu, zvolis font velkost, prekryvanie vrstvy atd. A potom si to uz len namapovat na napr. F12 a po uprave foto ti staci stlacit f12 a hotovo
Ak nie som donútený z nejakých zvláštnych dôvodov, ktoré si neviem ani predstaviť aké by to mali byť, tak podpis na fotografii by som neriešil. Väčšinou platí priama úmera, čím viac vyšperkovaný podpis tým väčší gýč. Osobne som si nevšimol, aby na výstavách, alebo webových stránkach významných autorov, alebo uznávaných fotoserveroch ktorýkoľvek autor vkladal podpis do svojich fotografii. Je to buď priamo zakázané, alebo to autori z estetických dôvodov neriešia. Čas strávený riešením podpisu je čistá strata času, ktorý by som radšej venoval tomu, ako sa zlepšiť vo fotografii.
Ja beriem podpis ako formu vlastnej propagácie. Ak si niekto fotku stiahne a niekde ju použije (napr. na FB), tak meno autora je na fotke (jedine ak by sa niekto hral s jeho následným odstránením
Niekedy je dobre dat vodotlac, ale vazne blbo vyzera logo jak hovado na o nicom fotke. vacsina si mysli,ze ked si da do loga honosny nazov photography luxusnym pismom, ze je zrazu velky fotograf.
Celkom decentne, ale mozno by som tam nedaval slovicko "photography". Je to ale len osobny nekvalifikovany nazor
podpis
To koľko fotiek chceš naraz podpísať ? 200-500 ? ......
A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky
To koľko fotiek chceš naraz podpísať ? 200-500 ? ......
A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky
Ak hľadáš nejaké pekné typy písma tak na linku ich najdeš tisíce,také aké nikto nemá.
http://www.dafont.com/fr/themes.php
Celkom pekny navod je napriklad tu
http://grafika.sk/clanok/ako-vytvorit-vlastnu-akciu-vo-photoshope/
Akurat miesto stmavenia atd. vytvoris textovu vrstvu, zvolis font velkost, prekryvanie vrstvy atd.
A potom si to uz len namapovat na napr. F12 a po uprave foto ti staci stlacit f12 a hotovo
. ale najprv sa musíš naučiť ako sa to pužíva
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa