Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

podpis

majklname
2008-05-30 16:41:14+02
chcel by som sa opytat ci neviete o nejakom programe v ktorom sa da hromadne vlozit podpis, lebo zatial som nic nenasiel dakujem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-05-30 17:41:04+02
Dokaze to napr. Zoner Photostudio, mozes tam vlozit bud text alebo si pripravis podpis vo forme obrazku s priesvitnostou. Upraviť/Ostatné/Vložiť text do obrázku.
Tato funkcia sa da puzit aj hromadne.

majklname
2008-05-30 18:15:17+02
super dakujem ti velmi pekne lebo do kazdeho obrazku sa mi to nechce robit, dakujem idem vyskusat ak by nieco tak sa ozvem

Adori
2012-05-03 22:27:05+02
príspevok od: Karol Srnec
Dokaze to napr. Zoner Photostudio, mozes tam vlozit bud text alebo si pripravis podpis vo forme obrazku s priesvitnostou. Upraviť/Ostatné/Vložiť text do obrázku.
Tato funkcia sa da puzit aj hromadne.
Neviete ci ma takuto nejaku funkciu aj PS cs5?

inkubbus
2012-05-03 22:31:40+02
bol tu seriál tutoriálov o lightroom. popozeraj si to, lebo toto sa tam riešilo.

total empty
2012-05-03 22:49:16+02
Och, ta to je téma, v živote som nič podobného neriešil.
To koľko fotiek chceš naraz podpísať ? 200-500 ? ......

Adori
2012-05-03 22:53:26+02
príspevok od: inkubbus
bol tu seriál tutoriálov o lightroom. popozeraj si to, lebo toto sa tam riešilo.
Lightroom mi nic nehovori.... Skor ten PS.
A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky

Adori
2012-05-03 22:57:02+02
príspevok od: total empty
Och, ta to je téma, v živote som nič podobného neriešil.
To koľko fotiek chceš naraz podpísať ? 200-500 ? ......
Ja osobne nikolko, len mi tak napadlo, ci nahodou sa to da aj v PS

philips
2012-05-03 22:58:27+02
príspevok od: Adori
A ked uz je o tom rec, snazila som si vytvorit taky mensi nebadatelnejsi podpis/logo a zaujimal by ma nazor ostatnych, ako to vyzera na fotke atd. Vopred diky
lightroom je idealny nastroj na spracovanie vela fotografii naraz, robenie hromadne zakladne upravy a da sa tam spravit aj hromadne podpis, to sa da aj vo fotosope vsetko, aj na vela fotiek naraz, treba vytvorit pravidlo, uz neviem ako sa to ale robi.

Adori
2012-05-03 22:59:37+02
príspevok od: philips
lightroom je idealny nastroj na spracovanie vela fotografii naraz, robenie hromadne zakladne upravy a da sa tam spravit aj hromadne podpis, to sa da aj vo fotosope vsetko, aj na vela fotiek naraz, treba vytvorit pravidlo, uz neviem ako sa to ale robi.
Hmm dakujem, skusim to pohladat

total empty
2012-05-03 23:05:46+02
To photography a © by som zatial z fotky vypustil,lebo sa staneš terčom posmechu,že si veľa o sebe namýšľaš,meno môže ostať,len ho treba viaz zapustiť aby nebilo hneď do očú.
Ak hľadáš nejaké pekné typy písma tak na linku ich najdeš tisíce,také aké nikto nemá.
http://www.dafont.com/fr/themes.php

Daniel.U
2012-05-03 23:12:07+02
jak pekne spinka havo. Inak je videt ako asi ovladas ten piratsky Photoshop ked sa opytas ci najsofistikovanejsi graficky editor vo vesmire ma funkciu vkladania loga. Odpoved je nie, takuto priamu funkciu nema, ale da sa to kedze je univerzalne pouzitelny

biopeter
2012-05-04 00:13:44+02
ozaj stačí to Adori a je to milé

JaroD.
2012-05-04 06:18:48+02
Ak nie som donútený z nejakých zvláštnych dôvodov, ktoré si neviem ani predstaviť aké by to mali byť, tak podpis na fotografii by som neriešil. Väčšinou platí priama úmera, čím viac vyšperkovaný podpis tým väčší gýč. Osobne som si nevšimol, aby na výstavách, alebo webových stránkach významných autorov, alebo uznávaných fotoserveroch ktorýkoľvek autor vkladal podpis do svojich fotografii. Je to buď priamo zakázané, alebo to autori z estetických dôvodov neriešia. Čas strávený riešením podpisu je čistá strata času, ktorý by som radšej venoval tomu, ako sa zlepšiť vo fotografii.

Bobo2sk
2012-05-04 06:56:07+02
Vo fotosope sa da podpis riesit celkom jednoducho cez Actions/Akcie.

Celkom pekny navod je napriklad tu
http://grafika.sk/clanok/ako-vytvorit-vlastnu-akciu-vo-photoshope/

Akurat miesto stmavenia atd. vytvoris textovu vrstvu, zvolis font velkost, prekryvanie vrstvy atd.
A potom si to uz len namapovat na napr. F12 a po uprave foto ti staci stlacit f12 a hotovo

jan.zitniak
2012-05-04 08:37:30+02
príspevok od: JaroD.
Ak nie som donútený z nejakých zvláštnych dôvodov, ktoré si neviem ani predstaviť aké by to mali byť, tak podpis na fotografii by som neriešil. Väčšinou platí priama úmera, čím viac vyšperkovaný podpis tým väčší gýč. Osobne som si nevšimol, aby na výstavách, alebo webových stránkach významných autorov, alebo uznávaných fotoserveroch ktorýkoľvek autor vkladal podpis do svojich fotografii. Je to buď priamo zakázané, alebo to autori z estetických dôvodov neriešia. Čas strávený riešením podpisu je čistá strata času, ktorý by som radšej venoval tomu, ako sa zlepšiť vo fotografii.
Ja beriem podpis ako formu vlastnej propagácie. Ak si niekto fotku stiahne a niekde ju použije (napr. na FB), tak meno autora je na fotke (jedine ak by sa niekto hral s jeho následným odstránením

Daniel.U
2012-05-04 09:22:28+02
Niekedy je dobre dat vodotlac, ale vazne blbo vyzera logo jak hovado na o nicom fotke. vacsina si mysli,ze ked si da do loga honosny nazov photography luxusnym pismom, ze je zrazu velky fotograf.

majster333
2012-05-04 10:07:24+02
Neviete ci ma takuto nejaku funkciu aj PS cs5?
cez akcie a následné hromadné spracovanie to spravíš razdva
. ale najprv sa musíš naučiť ako sa to pužíva

dalay-lamma
2012-05-04 11:16:19+02
Celkom decentne, ale mozno by som tam nedaval slovicko "photography". Je to ale len osobny nekvalifikovany nazor

Marcel Rebro
2012-05-04 12:32:27+02
príspevok od: dalay-lamma
Celkom decentne, ale mozno by som tam nedaval slovicko "photography". Je to ale len osobny nekvalifikovany nazor
... niekedy je to "photography" jediny identifikator na zaklade ktoreho clovek rozpozna ze sa jedna o fotografiu

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()