Ahojte vsetci . Myslim si, ze na zaciatocnika sa mi daria celkom slusne fotky robit ale mam jedenu otazku co sa tyka upravy fotiek a tak . Chcela by som sa naucit spracovat fotky ako to je na tomto linku :
http://www.ridgebacks.sk/index1.php
Mam zoner photo studio 12 a aj gimp 2. Základné veci ako orezanie, vlozit text do obrazu , obrazok do obrazka , zmeny rozmerov a efekty uz viem :)) Chyba mi vsak jedna vec. Napriklad ako ten psik na tej fotomontazi je vybrany z inej fotky a "prilepený" na základnu fotku . Absolutne netusim ako sa to robi v tychto tychto dvoch programoch. Vobec stacia tieto dva programy na taketo vyrazenie objekzu, osoby, hlavy z fotky. Taktiez by som chcela pat zakychto fotomontazi spravit nielen o mne ale aj o mojom psikovi - Cavalier King Charles Spaniel. Vyrezat ho v pohybe a "nalepiz" ho napriklad na obrazok vlajky.
Diky za pomoc
Sisaa :))
No neviem ci to zvladaju tieto programy....myslij ze nie budes na to potrebovat photoshop a riesiť to cez vrstvy.... mozno existuje aj nejaky iny program ktorý pracuje s vrstvami ale ja osobne viem iba o photoshope...
rovnaku pracu ako potrebujes spravit spravi aj gimp a nestoji 700€ ako photoshop, tiez vie robit s vrstvami, dokonca existuje nejaka nadstavba, ze gimp ma ovladanie prisposobene ako PS, tusim gimpshop sa to vola
Zoner na to bohate staci, kedze ho mas, postup je asi takyto:
1. vyber si v editore nastroj pre vyber - napr laso, co nejpresnesnie ´vyznac´ objekt, ktory chces preniest (rozmazanie si nastav na 0). Toto okno nechaj rozbabrane
2. otvor si v novom okne editora fotku, do ktorej to chces preniest (staci dvojklik na tu fotku v navigatore)
3. Vrat sa do okna s vyberom, stlac CTRL+C
4. Prepni sa do okna s fotkou, stlac CTRL+V.
5. Presun si objekt na miesto, kde to chces, potvrd enterom alebo opacnym tlacitkom na mysi.
Toto je velmi nahrubo. Ide o piplacku. Ak je objekt lahko ohranicitelny, tak na 5 min. Ak nie, tak aj na hodinu :-)
Niet rady, ktora ti pomoze v kratkom case. Mozes si pozriet tutorialov kolko chces, aj tak ich nebudes vediet okamzite aplikovat pre svoje potreby. Program Gimp ma vsetko, co potrebujes na montaze a pokrocile retuse. nestaci ho mat ale len nainstalovany a dufat, ze ti niekto v troch riadkoch poradi ako na to. Na uvedenom linku je praca profesionalneho grafika, ktoremu trvalo mesiace a mozno roky, kym sa dopracoval na taku uroven. Ppokial nebudes s Gimpom, ci inym programom, pracovat intenzivne kazdy den dve hodiny, po dobu niekolkych mesiacov, k profesionalne vyzerajucim vysledkom sa nedopracujes.
Naviac za tym stoji aj umelecke citenie, kolazovanie nie je len skladacka, musis mat predstavu a to esteticku, aby z toho nebol len gulas.
Takze mas dve moznosti:
1. Vykasles sa na to,budes si upravovat fotecky a grafiku prenechas lepsim
2. Sadnes za pocitac a budes na sebe makat, az sa ti bude parit z kecky a dymit z klavesnice a po par mesiacoch sa k niecomu dopracujes
heh, Karol sa konecne nastval na kvalitne temy vo fore ... ked ich zacne mazat tak bude menej zabavy.
ale k teme. Gimp na to uplne staci, ma tak 90% funkcii Photoshopu. ti experti co tu odporucaju Photoshop ho dufam maju legalne zakupeny. staci sa pohrat v Gimpe, za par hodin na to prides :-)
Milý Karol Srnec !
Prepáč ako som sa dotkla tvojho ´jomnocitu´ s názvom témy a položením otazky, na kt mi všetci okrem teba vedeli normálne odpovedať. Viem, že na tom linku je praca profesionálneho grafika ale mne sa nepáči lebo je už prečačkaná. Chcela som len vedieť ako ´vybrať´ objekt z fotografie. Na dvojhodinovu prácu s tymito programami nemám toľko času, kedže som lekár. Fotografovaniu som sa začala venovať z vášne a preto si tu cenim každého človeka, kt poradí namiesto toho aby kritizoval. Som zvedavá ako yb si reagoval keby si prišiel do ordinácie a na základe krvného obrazu, sedimentácie, IgE, IgG a IgM viem čo ti je, ale by som ti to odmietala povedať s odvôvodnením : Vieš študuj každý deň Vademecum , Fyziologiu človeka 2 hodiny denne tak ako som to ja robila počas 6 rokov štúdia, keď som sa učila na tri atestácie a ako sa vzdelavám stále hoci už mám 20 ročnú prax. Naštuduj si hodnoty kt ti vyšlli , pouvažuj o symptomoch a keď uhádneš čo ti je, potom ti poradim literatúru , s kt sa dočítaš ako tvoju chorobu liečiť ;)
....v prvom rade by si si mohla z toho čo Karol napísal niečo zobrať....a nehovor mi, že ten názov témy nie je stupídny...potom tu starší užívatelia vyp*čujú mladších, keď si niečo nevedia nájsť na fóre, ktoré je neprehľadné vinou užívateľov ako ty....nečudujem sa potom, že sa tu ľuďom ťažko hľadajú informácie...
neviem kde sa spytat tak sa pytam tu
http://www.youtube.com/watch?v=G6f_h3RtqRU
1. vyber si v editore nastroj pre vyber - napr laso, co nejpresnesnie ´vyznac´ objekt, ktory chces preniest (rozmazanie si nastav na 0). Toto okno nechaj rozbabrane
2. otvor si v novom okne editora fotku, do ktorej to chces preniest (staci dvojklik na tu fotku v navigatore)
3. Vrat sa do okna s vyberom, stlac CTRL+C
4. Prepni sa do okna s fotkou, stlac CTRL+V.
5. Presun si objekt na miesto, kde to chces, potvrd enterom alebo opacnym tlacitkom na mysi.
Toto je velmi nahrubo. Ide o piplacku. Ak je objekt lahko ohranicitelny, tak na 5 min. Ak nie, tak aj na hodinu :-)
Naviac za tym stoji aj umelecke citenie, kolazovanie nie je len skladacka, musis mat predstavu a to esteticku, aby z toho nebol len gulas.
Takze mas dve moznosti:
1. Vykasles sa na to,budes si upravovat fotecky a grafiku prenechas lepsim
2. Sadnes za pocitac a budes na sebe makat, az sa ti bude parit z kecky a dymit z klavesnice a po par mesiacoch sa k niecomu dopracujes
ale k teme. Gimp na to uplne staci, ma tak 90% funkcii Photoshopu. ti experti co tu odporucaju Photoshop ho dufam maju legalne zakupeny. staci sa pohrat v Gimpe, za par hodin na to prides :-)
Prepáč ako som sa dotkla tvojho ´jomnocitu´ s názvom témy a položením otazky, na kt mi všetci okrem teba vedeli normálne odpovedať. Viem, že na tom linku je praca profesionálneho grafika ale mne sa nepáči lebo je už prečačkaná. Chcela som len vedieť ako ´vybrať´ objekt z fotografie. Na dvojhodinovu prácu s tymito programami nemám toľko času, kedže som lekár. Fotografovaniu som sa začala venovať z vášne a preto si tu cenim každého človeka, kt poradí namiesto toho aby kritizoval. Som zvedavá ako yb si reagoval keby si prišiel do ordinácie a na základe krvného obrazu, sedimentácie, IgE, IgG a IgM viem čo ti je, ale by som ti to odmietala povedať s odvôvodnením : Vieš študuj každý deň Vademecum , Fyziologiu človeka 2 hodiny denne tak ako som to ja robila počas 6 rokov štúdia, keď som sa učila na tri atestácie a ako sa vzdelavám stále hoci už mám 20 ročnú prax. Naštuduj si hodnoty kt ti vyšlli , pouvažuj o symptomoch a keď uhádneš čo ti je, potom ti poradim literatúru , s kt sa dočítaš ako tvoju chorobu liečiť ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa