Ahojte...chcel by som sa spytat na vase osobne skusenosti s upravou foto, hlavne co sa sumu tyka. Je lepsie odsumit fotku pred editovanim (v Neat Image to robim ja) alebo po skonceni editacie?...resp. aj aj:)..kedy je lepsi konecny vystup?:)..dik
imagenomic noiseware professional... fotim do raw, snazim sa neist do vysokych iso, a ak uz sa stane ze mi photoshop vyvola foto s miernym sumom, dam to cez ten plugin, a je to super... maly typ, krasne to vie vyhladit aj portretove foto ;)
ja na sum pouzivam raw konvertor co som dostal k fotaku :) tammi to bohate staci...a potom neist do vysokych iso a ked uz aj nejake je pri dlhych expoziciacih...tak to slahnem do BW a je vybavene :)
pre jednotlive fotky Imagenomic Noiseware a pri davkovom odsumeni NoiseNinja Standalone v5. Davkove odsumenie som robil pri fotkach z firemnych akcii, kde som nerobil ziadne lokalne upravy, len vyvolanie z rawu.
ja odsumujem hned po vyvolani rawu a to preto, lebo ked robim lokalne upravy, prejavia sa aj na sume (dvihnes kontrast - dvihnes aj kontrast sumu). ale lokalne vacsi vyskyt sumu by mal dobry sw zvladnut .. uvidime ako sa vyjadria skusenejsi
Šum
ja odsumujem hned po vyvolani rawu a to preto, lebo ked robim lokalne upravy, prejavia sa aj na sume (dvihnes kontrast - dvihnes aj kontrast sumu). ale lokalne vacsi vyskyt sumu by mal dobry sw zvladnut .. uvidime ako sa vyjadria skusenejsi
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa