ako to mam odfotit aby tam Kubo nebol priesvitny?
skusal som to najskôr na 2 sekundy a f16 ISO 400 plus blesk na maximum ale dopadlo to takto
potom zas na 1/8 f4 a aj tam bol priesvitny a farby nedosahovali taku uroven ako tu...
Co mam robit? mam sa vybrat fotit skôr a pomocou filtrov si spravit noc?
Alebo este zmensit cas? Aj to som skusal a bol tam vidiet len on a Hotel Tatra nie...
Alebo neako v neakom programe to dorobit?.. ako?
Dakujem za rady
Palilino, hovorí ti niečo expozičný trojuholník? asi nie...
potrebuješ dať kratší čas, pri zachovanej clone - trebárs 5,6...tak musíš zvýšiť len ISO...fotíš jednu z najťažších možností - dynamický pohyb v slabom osvetlení...blesk je pomôcky, tu by som dal aj dva-tri, aby bolo toho svetla čo najviac...
Máš tri možnosti.
- Zmeň kompo tak, aby za riderom bolo niečo čierne
- Ridera daj do takej pozície aby sa počas expozície nemenila. T.j. buď ho nejako fixuj vo vzduchu, alebo použi vysoké ISO a krátky čas + otvorená diera a potom bleskom iba mierne doblysneš.
- Urob dva zábery. Jeden iba s pozadím, druhý s popredím a zlep ich vo fotošope
Palilino, hovorí ti niečo expozičný trojuholník? asi nie...
potrebuješ dať kratší čas, pri zachovanej clone - trebárs 5,6...tak musíš zvýšiť len ISO...fotíš jednu z najťažších možností - dynamický pohyb v slabom osvetlení...blesk je pomôcky, tu by som dal aj dva-tri, aby bolo toho svetla čo najviac...
Ten názov je fakt blby sa ospravedlnujem
ale co sa tyka trojuholnika viem o co ide neboj.. a ako som uz pisal aj to som skusal a bolo to o nicom...neni tam az tak vela svetla aby to bolo vobec vidiet... tj. vyberiem sa tam nabuduce skorej, ked ho akurat zacnu len osvecovat a vtedy to uz pojde...
vytiahni iso na maximalnu hodnotu co ti dovoli sum, cas nastav okolo 1/15-1/30, daj to na stativ, blesk na poslednu lamelu. a cez kablovu spust fot seriovo...
clonu nastav podla osvetlenie, zaostri na na zabradli a vypni AF
pomôžte
skusal som to najskôr na 2 sekundy a f16 ISO 400 plus blesk na maximum ale dopadlo to takto
potom zas na 1/8 f4 a aj tam bol priesvitny a farby nedosahovali taku uroven ako tu...
Co mam robit? mam sa vybrat fotit skôr a pomocou filtrov si spravit noc?
Alebo este zmensit cas? Aj to som skusal a bol tam vidiet len on a Hotel Tatra nie...
Alebo neako v neakom programe to dorobit?.. ako?
Dakujem za rady
- Zmeň kompo tak, aby za riderom bolo niečo čierne
- Ridera daj do takej pozície aby sa počas expozície nemenila. T.j. buď ho nejako fixuj vo vzduchu, alebo použi vysoké ISO a krátky čas + otvorená diera a potom bleskom iba mierne doblysneš.
- Urob dva zábery. Jeden iba s pozadím, druhý s popredím a zlep ich vo fotošope
ale co sa tyka trojuholnika viem o co ide neboj.. a ako som uz pisal aj to som skusal a bolo to o nicom...neni tam az tak vela svetla aby to bolo vobec vidiet... tj. vyberiem sa tam nabuduce skorej, ked ho akurat zacnu len osvecovat a vtedy to uz pojde...
clonu nastav podla osvetlenie, zaostri na na zabradli a vypni AF
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa