Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Online galéria

WildSammy
WildSammy 2010-08-08 14:20:39+02
Zdravím ephoťáci. Chcem sa spýtať, ktorá online galéria je podľa vás dobrá na vytvorenie foto portfólia? Dík.

JungleBee
2010-08-08 15:39:50+02
príspevok od: WildSammy
rad si teda precitam tvoju kritiku, ze co je na tych foto zle a co zlepsit okrem TK, lebo sa mi ich nechcelo resizovat pre facebook a tym padom TK automatickym resizom na facebooku utrpela. Dik.
Na Facebooku trpi ostrost, farby a moze vzniknut posterizacia. Nic to nemeni na tom, ze tie tvoje fotky su zle naexponovane, nemaju hlavnu ani patu a su nasilu pchane do nejakej nefungujucej expozicie ako podla navodu ´Ako fotit svadby, diel 1.´.

Peace, koncim s touto temou, len som sa chcel vyjadrit.

WildSammy
2010-08-08 15:40:09+02
príspevok od: kecal
chápem otázku ako že chce privátny online fotoalbum, zrejme na vlastnej doméne, veď fotky má na FB, tu a bárz kde inde ..
rozmyslam aj nad vlastnou strankou a aj nad dakou galeriou ala dphoto.com alebo zenfolio.com :-) Neviem, co by bolo lepsie, ale asi vlastna stranka. Uvazoval som aj nad web-gallery, ktora sa da vytvorit v LR3, ale neviem zrovna, ci je to dobry napad :-)

WildSammy
2010-08-08 15:47:51+02
fotky su expozicne a kontrastom prisposobene pre print na matny papier, preto sa na monitore a hlavne neskalibrovanom zdaju cudne.. monitor svetlo vyzaruje a papier svetlo odraza. Aby fotky vyzerali zivo na matnom papiere musia byt kontrastnejsie, svetlejsie, viac doostrene a farebnejsie. Ina situacia nastane, keby som ich chcel davat na leskly papier, ktory sa chova odlisne ako matny. Nemuseli by byt take kontrastne, ani vyostrene a tiez by som ich nemusel ani viacej saturovat a svetlost by mohla byt o maly kusok mensia.

Palso
2010-08-08 15:55:23+02

pede
2010-08-08 16:23:56+02
Skus pouzit redakcny system joomla, pre ktory existuje minimalne 60 roznych pluginov pre fotogalerie. Na joomle mozes postavit jednoduchu galeriu, ale aj robustny internetovy portal.

WildSammy
2010-08-08 16:50:12+02
príspevok od: pede
Skus pouzit redakcny system joomla, pre ktory existuje minimalne 60 roznych pluginov pre fotogalerie. Na joomle mozes postavit jednoduchu galeriu, ale aj robustny internetovy portal.
Joomlu poznam, dokonca s nou mam aj skusenosti :-) len mi to prislo dost obtiazne, kym by som ju nakomplet vyladil :-)

WildSammy
2010-08-08 17:04:40+02
mne to skor pripada tak, ze by si si mal skalibrovat monitor a asi si fotky na papier ani nikdy nedaval :-)) REST IN PEACE MY FRIEND :-)

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()