rad si teda precitam tvoju kritiku, ze co je na tych foto zle a co zlepsit okrem TK, lebo sa mi ich nechcelo resizovat pre facebook a tym padom TK automatickym resizom na facebooku utrpela. Dik.
Na Facebooku trpi ostrost, farby a moze vzniknut posterizacia. Nic to nemeni na tom, ze tie tvoje fotky su zle naexponovane, nemaju hlavnu ani patu a su nasilu pchane do nejakej nefungujucej expozicie ako podla navodu ´Ako fotit svadby, diel 1.´.
Peace, koncim s touto temou, len som sa chcel vyjadrit.
chápem otázku ako že chce privátny online fotoalbum, zrejme na vlastnej doméne, veď fotky má na FB, tu a bárz kde inde ..
rozmyslam aj nad vlastnou strankou a aj nad dakou galeriou ala dphoto.com alebo zenfolio.com :-) Neviem, co by bolo lepsie, ale asi vlastna stranka. Uvazoval som aj nad web-gallery, ktora sa da vytvorit v LR3, ale neviem zrovna, ci je to dobry napad :-)
fotky su expozicne a kontrastom prisposobene pre print na matny papier, preto sa na monitore a hlavne neskalibrovanom zdaju cudne.. monitor svetlo vyzaruje a papier svetlo odraza. Aby fotky vyzerali zivo na matnom papiere musia byt kontrastnejsie, svetlejsie, viac doostrene a farebnejsie. Ina situacia nastane, keby som ich chcel davat na leskly papier, ktory sa chova odlisne ako matny. Nemuseli by byt take kontrastne, ani vyostrene a tiez by som ich nemusel ani viacej saturovat a svetlost by mohla byt o maly kusok mensia.
Skus pouzit redakcny system joomla, pre ktory existuje minimalne 60 roznych pluginov pre fotogalerie. Na joomle mozes postavit jednoduchu galeriu, ale aj robustny internetovy portal.
Skus pouzit redakcny system joomla, pre ktory existuje minimalne 60 roznych pluginov pre fotogalerie. Na joomle mozes postavit jednoduchu galeriu, ale aj robustny internetovy portal.
Joomlu poznam, dokonca s nou mam aj skusenosti :-) len mi to prislo dost obtiazne, kym by som ju nakomplet vyladil :-)
Online galéria
Peace, koncim s touto temou, len som sa chcel vyjadrit.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa