Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

notebook na graficke upravy

paulus25
paulus25 2010-11-09 12:37:05+01
Zdravim. Mam moznost kupit si novy notebook urceny na graficke upravy (hlavne Photoshop 5 a Corel Draw) a neviem sa rozhodnut aky. Urcite viem ze to bude notebook bez zdielanej grafickej karty, s velkou kapacitou HDD - aspon 500 GB a výkonným procesorom, najlepsie od Intelu. Preferujem notebooku znacky Toshiba, HP, Asus a Acer. A samozrejme co s najlepsim rozlisenim.. uvazujem o velkosi od 15,6 - 17 palcov. Vedeli by ste mi poradit ?

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-03 13:30:21+01
Toshiba je štatisticky po Asuse najmenej poruchová značka. Napriek tomu Asus príliš často neodporúčam, ale rozhodne sa vyhnite Aceru, ktorý je najporuchovejšou značkou a láka ľudí na dobrý pomer cena/výkon, ale kvalita žiadna

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-03 13:30:21+01
[reply0=pherrio]Včera v predajni, ked som sa pytal, ktoru znacku notbuku najviac posielaju na reklamacie, odpovedali, ze Toshiba![/reply0]Toshiba je štatisticky po Asuse najmenej poruchová značka. Napriek tomu Asus príliš často neodporúčam, ale rozhodne sa vyhnite Aceru, ktorý je najporuchovejšou značkou a láka ľudí na dobrý pomer cena/výkon, ale kvalita žiadna

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-03 18:38:00+01
Rieši sa tu kadejaká výbava a odborné skratky z ktorých polovicu nerozumiem, ak chcete vyvaliť mrte penez išiel by som do MacBook Pro, ja mám len ten obyčajný biely a je to veľmi kvalitný výrobok. Istotne aj Toshiby sú ale pracovať s PS na Mac je kapanek ine ako na PC. ja teraz robím 50% na Mac a 50 %na PC a mac má zopár príjemných vecí. Dobbrý displej je už len čerešnička na tortičke.
BTW čo je dopekla Corel? od strednej školy som o tom nepočul:D

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-03 18:38:00+01
Rieši sa tu kadejaká výbava a odborné skratky z ktorých polovicu nerozumiem, ak chcete vyvaliť mrte penez išiel by som do MacBook Pro, ja mám len ten obyčajný biely a je to veľmi kvalitný výrobok. Istotne aj Toshiby sú ale pracovať s PS na Mac je kapanek ine ako na PC. ja teraz robím 50% na Mac a 50 %na PC a mac má zopár príjemných vecí. Dobbrý displej je už len čerešnička na tortičke.
BTW čo je dopekla Corel? od strednej školy som o tom nepočul:D

Sd108
2010-12-03 19:13:39+01
biely je smejd. po 2,5 rokoch sa zacal rozpadat

Sd108
2010-12-03 19:13:39+01
biely je smejd. po 2,5 rokoch sa zacal rozpadat

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-03 19:25:46+01
no ked mne nieco vydrzí pol roka bez toho aby to zalao vrzgať odierať sa či nebodaj nefungovať, uz to povazujem za kvalitne:) (len neviem ci sa 2,5 roka vobec vyrába uz ten moj model)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-03 19:25:46+01
[reply0=Sd108]biely je smejd. po 2,5 rokoch sa zacal rozpadat[/reply0]no ked mne nieco vydrzí pol roka bez toho aby to zalao vrzgať odierať sa či nebodaj nefungovať, uz to povazujem za kvalitne:) (len neviem ci sa 2,5 roka vobec vyrába uz ten moj model)

pherrio
2010-12-17 15:29:25+01
No predsa som sa rozhodol pre HP Probook 6550b, pozeral som recenziu http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2010/hp-probook-6550b aj komentáre na tento NB, ale boli to skôr pozitívne komentáre. Máte ho niekto, alebo máte s ním nejaké skúsenosti?
Má síce len display port, ale myslím, že to nie je problém, či?

mirčeli
2010-12-23 21:08:17+01
ja mam IBM Lenovo ThinkPad SL 500 a som nad mieru spokojný....

xname3
2011-01-12 13:49:45+01
HP Probook 6550b mam ako firemny stroj. Je to super masinka,
Nevyhody (podla mna): Male rozlisenie, Nema HDMI, treba redukciu z display portu, kedze to ma byt na upravu foto tak by sa to siklo pripojit na monitor cez HDMI kabel (super aj na pozeranie filmov na TV). Inak mi nenapada nic co by sa dalo tomuto NTB vytknut, ma super vydrz na baterku pri takom vykone (cca 4.5 hod.). A hry si na nom nezahras vobec.
Ak by som si vyberal ntb pre seba (mam MSI GX620 a som velmi spokojny) tak by som asi uvazoval nad http://www.alza.sk/hp-elitebook-8440p-d189190.htm
Co sa tyka znaciek, hm... ak s niecim zaobchadzas ako s hnojom, tak sa ti to samozrejme pokazi...
Ci uz Dell, Acer, Toshiba alebo HP ... vsetky maju vovnutry komponenty od rovnakych vyrobcov, Asus, MSI, Intel

tomas.sikula
2011-01-12 15:35:58+01
príspevok od: veronikaS
ak by som ti mohla poradit tak urcite ani neuvazuj nad HP, ja mam Dell studio XPS 16 a je to fajn notebook, ma krasny dizajn a aj celkom kvalitny led dispej a dokonca si ho mozes aj sam poskladat, okrem toho dell ponuka super servis, takze ked sa nieco pokazi pride za tebou technik do dvoch dni :) porozmyslaj aj nad znackou Dell ;-)
jo, dell je dell. teď jsem k latitude 5500 dokoupil 10\" netbook latitude 2110 na cesty (ne na nejrychelší úpravy a prohlížení) a jsem max. spokojený. Po svých zkušenostech asi zůstanu dellu věrný.

kralik_j
2011-01-12 15:45:50+01
Toshiba, ten dell 5500 latidude som mal i ja, asus teraz, spokojnost maximalna. Asus ma vynikajuci pomer cena vykon. Neviem ci som natrafil na nezmar kus no ten moj 14,1 palcovy asus uz fachci 4 rok. Slabinu vidim akurat v pantikoch a veko je plastove a treba ho viach chranit.
Toshiba viac penazi slabsi vykon, no spolahlivy NB. Kopec vychytaviek a pre mna pritazlivy designe.

Dell super prevedenie, stabilna zostava, drahsi NB

jedine co potrebne k uprave fotiek tak treba viac ako 2GB RAM, rychlejsi HDD koli pristupu na disk a vykonny procesor (renderovanie, narocnejsie upravy)+ dokupit externy monitor

bladenox
2011-01-12 19:33:56+01
hp elitebook 8540w alebo 8740w, verzie s IPS panelom (rozlisenia 1920x1080 a 1920x1200)

E-Peter
2011-01-12 20:09:52+01
príspevok od: kralik_j
Toshiba, ten dell 5500 latidude som mal i ja, asus teraz, spokojnost maximalna. Asus ma vynikajuci pomer cena vykon. Neviem ci som natrafil na nezmar kus no ten moj 14,1 palcovy asus uz fachci 4 rok. Slabinu vidim akurat v pantikoch a veko je plastove a treba ho viach chranit.
Toshiba viac penazi slabsi vykon, no spolahlivy NB. Kopec vychytaviek a pre mna pritazlivy designe.

Dell super prevedenie, stabilna zostava, drahsi NB

jedine co potrebne k uprave fotiek tak treba viac ako 2GB RAM, rychlejsi HDD koli pristupu na disk a vykonny procesor (renderovanie, narocnejsie upravy)+ dokupit externy monitor
za toshubu by som ruku nedal do ohna...kupil som si v lete v NYC Satellite A665,ktory sa vtedy na slovensku este ani nepredaval, v US bol tyzdnovy a je to najhorsi komp aky som kedy mal a ze ich nebolo malo... + kombinacia win 7 je proste na maslu....kazdy den si trieskam hlavu o stenu za tu kupu....najblizsie skusim mac, su drahe, nie su o nic lepsie ako ine kompy ba su dokonca horsie od niektorych(vacsiny v tej cenovej relacii) ale aspon nedavaju bluescreen a podobne errory za ktore by som chlapcov z MS povesil do prievanu, viete za co

kralik_j
2011-01-12 20:17:01+01
som prekvapeny, skor som mal na mysli tecra radu ale ta sa uz asi nepredava

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()