Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Octagon softbox 170 cm + externý blesk ( 1-2)

majster333
majster333 2010-11-09 21:05:00+01
máte nikto skúsenosť so spojením Octagon softbox - priemer 170 cm + externý blesk ( 1-2) Chcel by som to pouiť na fotenie celých postáv ale neviem, čii budú bude jeden ext. blesk postačovať? Skúšali ste to niekto, ale s podobne veľkým softboxom. Poprípade odhadujete, že by to utiahol/neutiahol a prečo? pomohli by dva blesky? Poprípade viete proadiť ako k takého softboxu s BOWENS adaptérom pripevniť dva bblesky? poprípade vyriešil by to METZ 45 CT-1 ?

IceDive1
2010-11-13 10:06:33+01
Nic v zlom ale nejde o zablesky ale o systemaky. ;)

compact
2010-11-13 12:02:05+01
príspevok od: IceDive1
Nic v zlom ale nejde o zablesky ale o systemaky. ;)
Ak si precitas pozorne este raz co som pisal zmienujem sa ze zablesky doplnam svetlom zo systemaku ktory ide cez 150cm difuzny dazdnik.... vacsinou ho mam ako hlavne svetlo a bohate staci aj ked nejde na plny vykon a pritom sa este podla mna vela svetla odrazi aj opacnym smerom ako je fotografovany objekt. Tie zablesky som spomenul aj z toho dovodu ze jednak ich tam nemame nejake velmi vykonne a jednak aj z toho maleho vykonu ich stahujem na 1/3 vykon.... nevidim preto dovod preco by systemak nemal stacit nakrmit 170cm octabox. :)

tomis.ales
2010-11-14 03:22:28+01
príspevok od: conan7
to macgyver oproti tebe je sopľavý skaut :) ináč látku akú, odkial si použil? :)
Latka je obycajna biela podsivka ake su na sakach a pod., ale dal som dve vrstvy, inac to robilo tiene. Najlepsie ked su trocu voci sebe pootocene, aby vlakna neboli rovnobezne. Pri dvoch vrstvach je to uplne super a je vidiet iba jeden velky zdroj. Este to doplnim o malu vnutornu rozptylku a reflexne boky z leskleho matrosu co sa dava za radiatory a mam vybavene. Amatersky softbox za par eciek. Jedna vrstva podsivky je fajn na tlmenie silneho slnecneho svetla, lebo zere malo svetla a ponuka pri tom dobre vysledky. Takze ked dam jednu vrstvu dole mam rozptylku svetla s rozmermi 190x120cm. Ked to dam na monopod, daju sa s tym tienit aj dvaja ludia.

tomis.ales
2010-11-14 03:24:42+01
Teraz ma tu urcite vsetci zozeru lebo si nekupujem superultraturbotermohydro kvalitne(citaj predrazene) softboxy od renomovanych firiem. Sorry, ale vysledok je ten isty. Navyse ma to bavi.

Pixxel
2010-11-14 03:30:18+01
príspevok od: tomis.ales
Teraz ma tu urcite vsetci zozeru lebo si nekupujem superultraturbotermohydro kvalitne(citaj predrazene) softboxy od renomovanych firiem. Sorry, ale vysledok je ten isty. Navyse ma to bavi.
ako povedal Citroen:
´cesta je ciel´ ...

conan7
2010-11-14 10:05:40+01
ale nie každý je taký šikovný kutil, keby som to vedel spraviť, tiež by som nemusel kupovať predražené softboxy :)

tomis.ales
2010-11-16 21:48:49+01
ale nie každý je taký šikovný kutil, keby som to vedel spraviť, tiež by som nemusel kupovať predražené softboxy :)
To slovo PREDRAZENE si samozrejme kazdy moze vysvetlit podla seba. Mne sa proste nechce vyhodit 250€ za Lastolite softbox ked si ho bud mozem vyrobit, alebo si mozem kupit napr. Quantuum(tak nejako sa to pise, su to poliaci) za 80€. Poriadny rozdiel v cene a pritom vysledok je ten isty. Ale pravda je, ze som ziaden supersoftbox nikdy nevidel, teda jeden hej. Nemal obyc. laminatove tycky ale kuul hlinikove:)

conan7
2010-11-16 21:54:15+01
To slovo PREDRAZENE si samozrejme kazdy moze vysvetlit podla seba. Mne sa proste nechce vyhodit 250€ za Lastolite softbox ked si ho bud mozem vyrobit, alebo si mozem kupit napr. Quantuum(tak nejako sa to pise, su to poliaci) za 80€. Poriadny rozdiel v cene a pritom vysledok je ten isty. Ale pravda je, ze som ziaden supersoftbox nikdy nevidel, teda jeden hej. Nemal obyc. laminatove tycky ale kuul hlinikove:)
ako čo trepeš sprostosti? nie 250€ ale 288€ :)))))))))) :))))))
povedal som si tiež, že chalan ty nie si normálny, ale idem do toho, chcem si tiež vyskúšať obe. ale najprv ezybox :) dúfam že sa nehneváš :))))))
uvedomujem si že je to kua drahé, len verím v tom že sa mi to vráti. aj keby na mna nezarobí, stačí ked sa vráti cena :)

tomis.ales
2010-11-17 00:46:30+01
ako čo trepeš sprostosti? nie 250€ ale 288€ :)))))))))) :))))))
povedal som si tiež, že chalan ty nie si normálny, ale idem do toho, chcem si tiež vyskúšať obe. ale najprv ezybox :) dúfam že sa nehneváš :))))))
uvedomujem si že je to kua drahé, len verím v tom že sa mi to vráti. aj keby na mna nezarobí, stačí ked sa vráti cena :)
Jooj. Ja som navalal do techniky 7000€, z toho este 1400€ splacam. A vratilo sa mi nejakych 800. Teda dufam ze zatial:) Ale EZY? Jam mam cinsku kopiu 50cm za nejakych 50 dolarov. Nemozem si pomoct ale je skoro to iste, fakt. To si este jeden 60cm softbox kupim.

conan7
2010-11-17 00:55:29+01
Jooj. Ja som navalal do techniky 7000€, z toho este 1400€ splacam. A vratilo sa mi nejakych 800. Teda dufam ze zatial:) Ale EZY? Jam mam cinsku kopiu 50cm za nejakych 50 dolarov. Nemozem si pomoct ale je skoro to iste, fakt. To si este jeden 60cm softbox kupim.
už ma neodhovoríš... :) ja idem do velkosti 80x80. ved vieš presne, už sme to riešili. keby neboli také rôzne názory skúsim tie čínske.jeden hovorí, žiadny rozdiel, druhý hovorí že cíti ten rozdiel, tretí rozmýšla ako dorobiť druhú difúznu plochu, štvrtý sa len usmieva, lebo vlastní ezy, piaty upozorní na použité materiály, šiesty povie že aj čínske sú konštrukčne OK. a čo teraz?
poviem ti tak. z krátkodobého hladiska viem že spravím chybu. ako s pocketwizardmi. ale verím že časom a cvikom dostanem sa na úroveň tej techniky a budem vedieť že nikdy ma to nesklame a môžem sa na to na 110% spolahnúť.

tomis.ales
2010-11-17 01:13:33+01
už ma neodhovoríš... :) ja idem do velkosti 80x80. ved vieš presne, už sme to riešili. keby neboli také rôzne názory skúsim tie čínske.jeden hovorí, žiadny rozdiel, druhý hovorí že cíti ten rozdiel, tretí rozmýšla ako dorobiť druhú difúznu plochu, štvrtý sa len usmieva, lebo vlastní ezy, piaty upozorní na použité materiály, šiesty povie že aj čínske sú konštrukčne OK. a čo teraz?
poviem ti tak. z krátkodobého hladiska viem že spravím chybu. ako s pocketwizardmi. ale verím že časom a cvikom dostanem sa na úroveň tej techniky a budem vedieť že nikdy ma to nesklame a môžem sa na to na 110% spolahnúť.
Kvalitny vyrobok nie je nikdy zla investicia. Nie sme predsa tak bohaty aby sme si kupovali lacne veci. Iba ja asi:)

conan7
2010-11-17 01:17:10+01
Kvalitny vyrobok nie je nikdy zla investicia. Nie sme predsa tak bohaty aby sme si kupovali lacne veci. Iba ja asi:)
uvidí sa. najprv softbox kit, potom ked sa mi zapáči lastolite, takk aj ich dáždnik kit. trošku dom prehodnotil svoju politiku a teraz idem podla toho že najdôležitejšie je svetlo, tak idem teda smerom k modifikácii svetla :))))))
+k tomu že môj kolega sa pohol smerom k štúdiovým bleskom tak ja idem cestou systemákov aby sme sa doplňali...

tomis.ales
2010-11-17 01:26:12+01
Rad by som videl Lastolite dazdnik, lebo je drahy jak hovado, ale mozno je to matros, ze rozptyli svetlo ozaj famozne. Viem len, ze NO NAME dazdniky na Slovensku je to iste ako z Ciny.
To s tymi bleskami je dobry napad, mozete si navzajom pozicat, kto co vlastne potrebuje.

conan7
2010-11-17 10:29:15+01
tento kit konkrétne:
http://www.darian.sk/Dazdniky/lastolite/Dazdnikovy-set-100cm-s-Tiltheadom-2422.html
mám všetko v jednom, vela nepreplatím. keby som to kupoval no name po obchodoch. Ked nechceš všetko to najlacnejšie. A to nechcem. Hlavne držiak. robím teraz s lacnou hama variantou a je to strašné. radšej priplatím za lastolite, ked to bude kvalitné.

IceDive1
2010-11-17 11:48:10+01
S Lastolite drziakmi budes spokojny. Tiez som bol svojho casu chuj a kupil som hamacke co som uz nalezite olutoval. K parazolom triflash rozhodne doporucujem.

conan7
2010-11-17 11:58:50+01
príspevok od: IceDive1
S Lastolite drziakmi budes spokojny. Tiez som bol svojho casu chuj a kupil som hamacke co som uz nalezite olutoval. K parazolom triflash rozhodne doporucujem.
vieš čo ajs? už mi prosím ťa nič neraď, furt mi povieš tie najdrahšie veci :)))))))))
a triflash je dôležitý? ja chcel som len na jeden blesk. ináč ako hovoríš napadla ma jedna otázka. ked máš v triflash držiaku tri blesky, to oni sa odpalujú ako? to nemôže byť pod každým bleskom transmitter TT5, to je chujovina nie?

marish1
2010-11-17 16:42:32+01
asi najelegantnejsie je, ked ma triflash uz zabudovany rozbocovac:
http://www.darian.sk/Systemove-blesky/Drziaky-na-syst.-blesky/TriFlash-Sync.html

inak sa to predpokladam da riesit cez nejake sync rozbocovace, ale to cisto iba hadam, kedze som to este nenastudovaval. ci to vobec bude fungovat pri napojeni na PW vobec netusim. :)

IceDive1
2010-11-17 17:37:23+01
Ja odpalujem bleskom takze mne staci obycko triflash. Pre ´radiakov´ tak ako marish pise uviedol Lastolite sync verziu. No a ked na to supnes 2-3 systemaky tak mas celkom slusnu palebnu silu a mozes sa hrajkat aj za slnecneho dna s podexpoziciou pozadia atd.

conan7
2010-11-17 17:37:27+01
prakticky si problém vyriešil. obrázok to prezradil, jeden TT5 a kábel. stojí to inak 100€ ale na čo hladať zložité riešenie :))))) tiež lastolite asi nebude šupácke...

conan7
2010-11-17 17:39:42+01
hej hej pozrel som si, dobré riešenie. úprimne, neviem si ani predstaviť, že tri blesky akú silu môžu dať, trebalo by to asi vyskúšať. skúšal si už?

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()