Hore
Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ
 

Rocnikova praca

kristiann
2010-11-24 11:27:14+01
Dobry den . Som druhak na gymnaziu a robim rocnikovu pracu na temu fotografia. Vybral som si portretnu fotografiu lebo ta ma najviac bavi chcel som to este zlucit aj s makro fotografiou ale to mi velmi nesedelo . Chcem sa vas opitat na nejake odkazy kde je popisane o fotografovani portretov a na vase rady . V praci mam napisat Ciele svojej prace a na konci zistenia svojej prace .Praca by mala zahrnat aj prakticku cast myslim ze to budu asi nejake moje fotky . Radu si pitam preto lebo cim dalej zistujem ze neviem co do prace mam dat . Dakujem
 
niles
2010-11-24 11:47:27+01
http://www.utfg.net/
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-11-24 11:54:33+01
Myslim, ze rocnikova praca sa nedava na to, aby si ju urobil, ale na to, aby ta naucila mysliet, planovat, hladat informacie. Najprv by si si mal urobit aspon nejaky koncept, potom obehnut kniznice a knihkupectva. Internet ber az ako posledny zdroj. Snaz sa do toho vlozit vlastny prinos a nielen zozbierat internetove informacie a dat ich do jedneho balicku.
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-11-24 11:55:03+01
Urcite by ti prospel aj nejaky prakticky workshop.
 
haplo602
2010-11-24 12:02:58+01
príspevok od: Karol Srnec
Urcite by ti prospel aj nejaky prakticky workshop.
a zopakovat gramatiku :-) inac ta praca dopadne hrozne ...
 
uncle_roxor
2010-11-24 12:15:15+01
zacni najlepsie od zaciatku :) t.j. od zadania - v praci mas uviest ciele - tak si ich stanov. lebo ak tomu das len nadpis ´portretna fotografia´ tak skoncis pri kompilate informacii skopirovanych z netu bez nejakej struktury.

co je to portretna fotografia? historia? nejaki slavni fotografi? aku vybavu pouzivaju profici? specificke techniky pri portretnej fotografii? post-processing portretov? atd atd. skratka rozclen si pracu na kapitoly a hladaj informacie samostatne o kazdej.

... a urcite by som to nezlucoval s makro fotografiou, bud jedno, alebo druhe
 
kristiann
2010-11-24 13:22:41+01
Nejaki workshop by sa mi zisiel ale byvam v malom meste kde mame fotograficky kruzok kde chodia 3 clenovia v mojom veku a dvaja starsy fotografi . Jeden z nich je moj ucitel a aj moj konzultant pri rocnikovej praci .Lenze jeho portretna fotografia nejako nechita . Dakujem zlucovat to asi nebudem ani jedno by som ptm neurobil poriadne . Myslite zeby bolo dobre pridat aj svoju vlastnu tvorbu ?
 
jaropalo
2010-11-24 16:11:04+01
Teraz som sa utvrdil v nazore na Gymnazia. Viva Gymnazisti tohto druhu. V prvom rade sa douc gramatiku, s tou neuspejes ani keby fotis vytvarne portrety Obamu.
V druhom rade to uz napisal Karol Srnec, je to praca, ktora by ta nieco mala naucit. Odraz teba sameho.
Pytas sa ci pridat svoju tvorbu? Robis si srandu, vsak...
 
smatanka
2010-11-24 16:52:23+01
Choď do krajskej knižnice, resp. do najobchodcentra v Tvojom okolí, tam nájdi poličky na ktorých je napísané ´FOTOGRAFIA´, v knižnici to bude obsahovať najmä staršiu literatúru - ako fotiť s filmom, čiernobiele koncepcie, ako komponovať ... v lepšom prípade budú nejaké monografie autorov, potom zájdi v knižnici ešte do oddelenia ´ETNOGRAFIA/NÁRODOPIS´ a tam sa dajú nájsť veci - doku foto, od Plicku, Martinčeka, Huszára ... kedysi sa dosť vydávali foto doku cez kroje, krajinu, ľudí, prácu, robotníkov, oslavy SNP ... a to že to je vydané pred 89´a je tam niekde v rohu kosák a kladivo a na stene visí niekto z UVKSČ ešte neznamená, že to je zlé! Vyberaj, pozeraj, hodnoť, nafoť si to digitálom, urob si adresár, dávaj si do kategórii, porovnávaj chronologicky, tématicky .... kategórii je veľa. Popri tom choď aj do hypersupercentra do kníhkupectva slintať nad fotografické monografie, súbory dokument foto, ktorých je dosť - či už zo SK, CZ alebo zvyšku sveta, a opäť porovnávaj, hodnoť, trieť a hlavne si stanov kritéria !! Môžeš spraviť prierez čb portrét obrazom v SK tvorbe jedného alebo viacerých autorov, alebo skús vlastný projekt-vyber si známe foto a skús ich napodobniť ... možností je strašne veľa

len MUSÍŠ MAŤ NAPOZERANÉ !! aby si neobjavoval zbytočne teplú vodu .....

v nejakom ošiali som sa rozpísala sa ospravedlňujem :)
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()