Zdravim.Chcel by sa opytat niekoho kto prechadzal z kompaktu na zrkadlovku, ze ako si zvikal na to ze nema moznost ziveho nahladu cez lcd obrazovku.Pokial vsak nepresiel na zrkadlo z liwe view.
Live View je pre bezne fotenie nepouzitelny, bud nefunguje autofocus alebo je hrozne pomaly. Problematicke je aj drzanie a obsluha pristoja pri pohlade cez LV. Pri pozerani cez hladacik je uchop stabilnejsi, pohlad cez hladacik je jemnejsi a rychlo si nan zvyknes a LV budes pouzivat len vtedy, ked ma zmysel, napr. pri makre.
Nove navyky ziskas rychlo, komponovat cez hladacik, odexponovat, rychla kontola na LCD. Ide to bez problemov.
No dakujem za nazor.Je to vsetko svata pravda.Este ak by som sa mohol spytat za znacku zrkadlovky.Aky mas nazor na Sony Alpha 200?Alebo mam radsej pozerat po Canone ci Nikone?
No k tomu prvemu ti poviem tolko, ze som presiel asi pred tyznom na zrkadlovku a ten pohlad cez hladacik je super, len si treba postrazit nastavenia ako bielu, v hladaciku OK a na lcd aha.
K tomu druhemu len tolko ze som presiel z Panasonic Lumix DMC FZ7 na Sony Alpha 200 a mozem povedat ze ma v mnohom prijemne prekvapil, neviem vsak porovnat s inou zrkadlovkou.
na hladacik som si zvykol takmer v momente... teraz ked ma niekto poprosi o fotku kompaktom, tak si ho prilozim k tvari a akosi mi chyba hladacik :)
k tej bielej: myslim ze to nieje ziaden problem... fot do raw... to nemas problem... a mne aj pri automatickej nespravil takmer ziadnu chybu :) aspon nie taku viditelnu
ja som presiel na zrkadlovku pred troma tyzdnami (canon eos 450d) a tiez som tu mal temu lebo som bol navyknuty na liwe view a chcel som to. tak som sa rozhodol pre tuto zrkadlovku lebo ma liwe view. som s nou maximalne spokojny (nie som profik takze mi to uplne staci) ale rychlo som po kupe zistil ze pri zrkadlovke ten liwe view nema ziadny vyznam. na ten hladacik si velmi rychlo zvyknes (ja som si tiez nevedel predstavit ze budem fotit cez hladacik proste zvyk z kompaktu ze?) a mas v nom vsetko co potrebujes takze nepozeraj na to ktory ma LW. tot moja rada.
ako amater a prilezitostny ´fotič´ mozem potvrdit to, co napisali predomnou. mam ultrazoom ´kompakt´ a pouzival som viac lcd, ale vzdy ked svieteilo lnko osm si prepol na hladacik (aj ked tam je tiez len liveview). noa ked skusam fotit zrkadlom, tak mi problme nerobi hladacik, praveze mi vhovuje. ked osm skusil fotit liveview na zrkadle, len ma to znervoznovalo, lebo to nema odozvu.
ja so minule dostal do ruk fotak a samozrejme ze kompakt ze odfot kukam ze ok tak so to hned dal k tvari kukam ze jaky divny hladacik malinky soms a musel zasmiat liew view som pouzil asi hmm ani raz :D je to zbytocnost
Fotenie cez display je riadna blbost, na slnku vidis nic, v tmavsich priestoroch mazanicu, o stabilite a pohybovej neostrosti ked to drzis v rukach pred sebou ani nehovorim. Zrkadlovka ta rychlo presvedci...:)
ale zasa nikdy nevies kedy sa ti zide budes fotit makro a nebudes mat LV tak budem spindat a ked ho budes mat tak ho budes mat off akoja a neriesis ho :D
no pridam aj ja svoju trochu: s kompaktom som nefotil vela, ale mam pocit, ze okrem daktoreho makra a par stativovich veci, je na zrkadlovke live view, najma vzhladom k vahe a tym padom sposobu drzania, trochu nanic...
ja som kupoval 40D koli polovicke, lebo to MUSELA byt zrkadlovka s liveview, no a akonahle prisiel 1. pohlad cez hladacik, nemusel som ani presviedcat... a od vtedy mam liveview vypnuty a vobec ho nepouzivam...mohol som tak kupit 30D plus nejake dalsie sklo k tomu naviac...
Fantom:
olympus sa vybral svojim micro 4/3 systemom na trh ´mini zrkadloviek´ bez mechanickej zavierky. bude to v podstate kompakt s moznostou vymeny objektivov bez hladacika. zaujimavy krok, ktory bud Olympus polozi, alebo dostane medzi elitu ;)
Fotenie ma pred tym moc nebavilo. Kompakty sa mi zdali ako vypluvatka fotografii, nic zaujmave. Preto som ziadny fotak ani nevlastnil. K zrkadlovke ma priviedli az zaujmave fotky, ktore sa obycajnym fotakom robit nedaju. A nejde len o to, clovek ked si nieco drahe kupi, snazi sa to vyuzit a to ma donutilo fotku aj studovat. Jedina nevyhoda su peniaze, vsetko nieco stoji a ked zistujem, ze mi zrazu chyba polarizacny filter, stativ, externy blesk, dialkova spust a o kvalitnom skle nehovoriac zacina to byt dost narocne. No stoji to zato. Co sa tyka live view, to som ani neskusal aj ked ho moj fotak ma, ale pride mi to zatial zbytocne.
Prechod z kompaktu na zrkadlovku
Nove navyky ziskas rychlo, komponovat cez hladacik, odexponovat, rychla kontola na LCD. Ide to bez problemov.
K tomu druhemu len tolko ze som presiel z Panasonic Lumix DMC FZ7 na Sony Alpha 200 a mozem povedat ze ma v mnohom prijemne prekvapil, neviem vsak porovnat s inou zrkadlovkou.
k tej bielej: myslim ze to nieje ziaden problem... fot do raw... to nemas problem... a mne aj pri automatickej nespravil takmer ziadnu chybu :) aspon nie taku viditelnu
olympus sa vybral svojim micro 4/3 systemom na trh ´mini zrkadloviek´ bez mechanickej zavierky. bude to v podstate kompakt s moznostou vymeny objektivov bez hladacika. zaujimavy krok, ktory bud Olympus polozi, alebo dostane medzi elitu ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa