Pri vytvarani panoramy (Zoner Panoramamaker) mi na vyslednej fotke vznikaju geometricke pasy - horizontalne aj vertikalne - viditelne hlavne na oblohe. Na originaloch (JPG) samozrejme nie su. Vie mi niekto poradit v com moze byt problem?
ja pouzivam Panorama Maker 4 Pro, niekedy mam problem z tym, ze si to fotku zlepi tak, ze potom musim zospodu a zhora urezat par desiatok pixlov, ale celkovo vysledok je podla mna dobry, kedysi som skusal myslim nejake tri rozne a tento sa mi najviac pozdaval, samozrejme je to moj subjektivny nazor.
foto je len cisto demonstracne co to moze spravit (pravo dole) :).
fotky deformuje objektiv... tzv nodal point.. kazdy objektiv ho ma niekde inde ak ho najdes.. tak potom fotky budes mat vodorovneeee..
Nodal point toho nema vela spolocneho s vodorovnostou fotky. Od nodal pointu zavisi zakryt predmetov v roznych vzdialenostiach. :-) Na vodorovnost Ti pomoze fakt asi len stativ s vodovahou :-)
tie pasy na fotke su sposobene vinetaciou (ak si teda dodrzal rovnake expozicne hodnoty). Pred zlepenim fotky by mala byt prevedena korekcia vinetacie daneho objektivu. Tmavsie rohy na fotkach pri zlepovani viacerych fotiek sposobuju rozdiely jasu v zlepenych miestach.
No neviem, ale vinetacia to asi nebude. Fotil som Nikonom 18-200 a Tamronom 17-50, na ohniskach 24-62mm, locknuta expozicia. A ArcSoft Panoramamaker to na rozdiel od Zonera zvladol v pohode.
Panorama - pasy na vyslednej fotke
foto je len cisto demonstracne co to moze spravit (pravo dole) :).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa