Fórum » Video

Program na HD video

liveman1
liveman1 2012-07-24 23:07:41+02
Kto poradí nejaký jednoduchý program na spájanie videosekvencií natočených HD kamerou do 1 filmu?

liveman1
2012-07-26 17:34:39+02
príspevok od: Thirring
Už spomenutý Vegas alebo Adobe After Effects.. Ale na spájanie určite Vegas. Na strihanie určite Premiere Pro od Adobe.
Ľuia preboha, sledujte čo píšem, chcel som freeware, samozrejme tieto drahé programy poznám

liveman1
2012-07-26 17:36:09+02
Ale mám tu iný problém - roztrhla sa mi páska v DV kazete. Neviem ju otvoriť, mám tam nahraté cené video, čo s tým?
Moc ďakujem

imajtan
2012-07-26 17:37:26+02
príspevok od: liveman1
To je program z r. 2003 ! Vtedy sa mu ešte ani nesnívalo o existencii Windows 7
To je pravda. Nemám v súčasnosti žiadne DV zariadenie aby som to teraz vyskúšal. Ale spustiť to pod W7 64bit určite ide, to som skúšal. A že to má 90kB, to nie je vada. Je to len na video capturing cez firewire.

liveman1
2012-07-26 17:51:58+02
príspevok od: digimen
VideoPad Free Video Editor 2.41

VideoPad je zadarmo, profesionálny strih videa aplikácia, ktorá umožňuje vytvárať filmové projekty z rôznych videoklipov a jedného video súboru. To tiež umožňuje importovať širokú škálu formátov audio a video súborov vrátane. AVI, WMV, 3GP, WMV,. DivX a mnoho ďalších. Video prechodov a efektov: * Fade prechodový efekt, dáva svoj film, že profesionálny touch * Náhľad účinky v reálnom čase * Upraviť dobu trvania efektu kompletný video optimalizácia: * Jemné doladenie jasu, sýtosti a farby pre vaše video * pridať ešte fotografie a digitálne obrázky s kliknutím na tlačidlo * Použitie efektov, ako je čiernobiele, sépia tón a negatívov * pridať textové popisky jednotlivých klipov Amazing zvukových nástrojov: * Pridať až 255 hudobných skladieb do projektu videa * Záznam rozprávania sa kliknutím tlačidlo * Import vopred nahrané rozprávanie zdieľať s rodinou a priateľmi * Napáliť na DVD a sledovať vo svojom obývacej izbe na TV * Predveďte svoje najnovšie fotky a klipy na PSP, iPod, iPhone, 3GP mobilný telefón alebo vreckový počítač * Explore najmodernejší spôsob, ako spáliť HD DVD a Blu-ray * súbory výstupný video a zdieľať svoj výtvor s viacerými priateľmi na počítači alebo na internete profesionálnej verzii VideoPad je k dispozícii od NCH Software s ďalšími podporovaných formátov a funkcií.

Stáanka programu:
http://www.nchsoftware.com/videopad/index.html

Na stiahnutie priamo:
http://www.nch.com.au/components/vpsetup.exe

Filtre do programu
http://www.infognition.com/VirtualDubFilters/

Tento program som si nainštaloval, ale nejde spolupracovať s kamerou, už som z toho zúfalý.

Thirring
2012-07-26 17:52:00+02
Ľuia preboha, sledujte čo píšem, chcel som freeware, samozrejme tieto drahé programy poznám
Všetko sa dá nájsť

liveman1
2012-07-26 18:02:04+02
Čo sa dá nájsť? Tak mi poraďte aký program použiť, zatiaľ mi nič nejde. Mám obavu, že to asi celé navzájom nie je kompatiblné- moja kamera, WIN 7, 64 bit a softvér. Asi budem problém v ovládačoch, lebo moja DV kamera bola vyrobená v čase, keď ešte Win 7 neexistoval.
Fakt si neviem rady

digimen
2012-07-26 18:24:58+02
Čo sa dá nájsť? Tak mi poraďte aký program použiť, zatiaľ mi nič nejde. Mám obavu, že to asi celé navzájom nie je kompatiblné- moja kamera, WIN 7, 64 bit a softvér. Asi budem problém v ovládačoch, lebo moja DV kamera bola vyrobená v čase, keď ešte Win 7 neexistoval.
Fakt si neviem rady
Ja by som vedel o rieseni - Win 7 64bit -ovladace.
Neviem ci je to Vas problem ale treba nastavit - nainstalovat ovladace pre firewire kartu .Tento problem maju vecsinou starsie DV kamery vo Win 7.

liveman1
2012-07-26 18:31:13+02
príspevok od: digimen
Ja by som vedel o rieseni - Win 7 64bit -ovladace.
Neviem ci je to Vas problem ale treba nastavit - nainstalovat ovladace pre firewire kartu .Tento problem maju vecsinou starsie DV kamery vo Win 7.
Zlá rada, žiadnu firewire kartu nemám. Firewire mám integrovaný na základnej doske.

digimen
2012-07-26 18:32:02+02
A tu je navod ako na to.

Pri windows7 treba zmenit ovladace Firewire IEEE 1394 a to nasledovne (plati to samozrejme iba ka je v pc firewire karta):

Pocitac
Vlastnosti systemu
Spravca zariadeni
Hostitelske radice zbernice IEEE 1394
Mal by tam byt - Hostitelský řadič NEC pro rozhraní OHCI standardu 1394
tento treba nahradit kliknutim pravym tlacitkom mysi a potom vyberieme
Vlastnosti
Klikneme na Ovladac
Aktualizovat ovladac
Vyhladat ovladac v pocitaci
Vybrat ovladac zo zoznamu vybereme
1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)
klikneme na Dalsi
ovladac sa nainstaluje a po restarte win7 by to malo byt OK.

Este poznamka:

Windows pri instalacii aktualizacii moze tento ovladac zmenit na povodny,takze ak by nefungovalo grabovanie cez firewire treba zopakovat tento postup znova.

digimen
2012-07-26 18:33:59+02
Zlá rada, žiadnu firewire kartu nemám. Firewire mám integrovaný na základnej doske.
Vsak to je to iste ci karta ci integrovane firewire na zakl .doske,ovladace su rovnake.Treba postupovad podla navodu nizsie.

liveman1
2012-07-26 18:44:11+02
"Vybrat ovladac zo zoznamu vybereme
1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)"
takýto tam nemám, sú tam akási 3, ale presne s týmto názvom ani jeden, tak neviem, ktorý mám vybrať

digimen
2012-07-26 18:53:39+02
Ono ten mojvybrany je z mojej firewire karty .Takze vyberte hociktory aj prvy a potom tento treba nahradit kliknutim pravym tlacitkom mysi a potom vyberieme
Vlastnosti
Klikneme na Ovladac
Aktualizovat ovladac
klikneme na Dalsi

digimen
2012-07-26 18:55:41+02
Tak este raz

Pri windows7 treba zmenit ovladace Firewire IEEE 1394 a to nasledovne (plati to samozrejme iba ka je v pc firewire karta):

Pocitac
Vlastnosti systemu
Spravca zariadeni
Hostitelske radice zbernice IEEE 1394
Podla toho aky tam mate nainstalovany a tento treba nahradit
kliknutim pravym tlacitkom mysi a potom vyberieme
Vlastnosti
Klikneme na Ovladac
Aktualizovat ovladac
klikneme na Dalsi

Este poznamka:

Windows pri instalacii aktualizacii moze tento ovladac zmenit na povodny,takze ak by nefungovalo grabovanie cez firewire treba zopakovat tento postup znova.

liveman1
2012-07-26 18:57:00+02
Nechápem, ktorý z nich je ten správny, nejaký je už nainštalovaný

liveman1
2012-07-26 18:59:19+02
Ale je tam aj tento: hostitelsky radič VIA pro rozhraní OHCI standardu 1394

liveman1
2012-07-26 19:07:03+02
Sa mi zdá, že už to ide, pichol som kábel do fireportu vzadu, predtým bol vpredu, možno je to tým, alebo som nainštaloval správny ovláčač, ešte vyskúšam.
Veľká vďaka, pozývam na pivo !

digimen
2012-07-26 19:12:09+02
Ono to je jedno ci je v zadu ci v predu,napojene su na jeden vstup.Jednoznacne funkcnost nastala zmenou ovladaca Firewire.
Som rad ze pomohlo.

liveman1
2012-07-26 21:11:54+02
Ešte to nie je ono, nahrávam to pomocou toho Videopad Video editor a prehrávam vo VLC media playeri. Ale zvuk nie je moc dobrý, je tam nejaké škvrčanie, niečo ako rapkáč, ktorý na originálnom videu nie je.

digimen
2012-07-26 21:42:06+02
Treba skusit grabovat s tym WinDV

http://jech.webz.cz/soubory/windv.exe

Mne vo windows 7 64 bit funguje

Treba tam nastavitTape-2 v Config

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()