Hore

Fórum » Video
 

Vysoky sum pri minimalnom ISO

lhomer
2016-07-21 13:45:49+02
Ahojte,

som zaciatocnik, zacal som natacat videa. Kupil som ojazdeny nikon d3200 so setovym objektivom. Mam vsak problem so sumom. Vsetko na manuale. ISO 100-200, uzavierka 1/50, PAL, 1080p, 25fps. Skusal som zapnut aj vypnut korekciu sumu. Sum sa prejavuje aj pri natacani v miestosti pocas dna. Na nete som nic podobne nenasiel? Nenapada vas v com moze byt problem?

Diky
 
duves
2016-07-21 18:09:25+02
Pri nedostatku svetla tam bude šum. Plus tento 24 mpx snimač nič moc.
 
Johnnny
2016-07-21 18:09:32+02
Len cisto teoreticky ma napada, ze by to mohli sposobovat vysoke teploty a nasledne zahrievanie snimaca. Ale o podobnom pripade som nepocul, hoci je to uplne bezne pri dlhych expoziciach.
 
lhomer
2016-07-22 10:25:25+02
príspevok od: duves
Pri nedostatku svetla tam bude šum. Plus tento 24 mpx snimač nič moc.
A ked niekto potrebuje natacat v tme (hororova scena)? Sum tam bude, len sa odstrani v postprodukcii?
 
marcel.bosnyák
2016-07-22 12:12:00+02
príspevok od: lhomer
Ahojte,

som zaciatocnik, zacal som natacat videa. Kupil som ojazdeny nikon d3200 so setovym objektivom. Mam vsak problem so sumom. Vsetko na manuale. ISO 100-200, uzavierka 1/50, PAL, 1080p, 25fps. Skusal som zapnut aj vypnut korekciu sumu. Sum sa prejavuje aj pri natacani v miestosti pocas dna. Na nete som nic podobne nenasiel? Nenapada vas v com moze byt problem?

Diky
Tiež vlastním D3200 a popravde, na video ho používam veľmi málo, no šum je zdá sa bežnou vecou pri tomto modeli, vždy sa snažím (v rámci možností) tlačiť ISO na čo najnižšie hodnoty. A áno, tiež mám viditeľný šum aj pri 200 ISO. Z fotiek sa ho v postprocese odstrániť dá, u videa už to je ťažšie, možno skúsiť lepšie nasvetliť scénu? neviem...
 
mongi
2016-07-22 12:55:59+02
Ja si myslím, že by nemalo šumieť nejako moc, veď to má ešte novšiu generáciu snímačov než D7000 a ja napríklad fotím 90 percent záberov s iso 800-1600 a v pohode nemôžem sa sťažovať na nejaký extra nepozerateľný šum.
 
lhomer
2016-07-27 01:09:26+02
Problem vyrieseny. Vsetko to sposobil moj amaterizmus. Fotak som sice mal v Manual mode (otocny volic) ale v nastaveniach pre videa som mal "manual settings" = "off". Cize mi automaticky zvysovalo ISO aj napriek tomu, ze mi na obrazovke ukazovalo ISO 100 alebo 200.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()