Fórum » Servis fototechniky

Námraza

IamOndrej
2012-10-29 15:59:43+01
Ahojte,

neviem do akej témy to mám dať tak sem. Včera som bol fotiť mesto a na šošovke sa mi objavila námraza. Dá sa tomu nejako predísť lebo samozrejme sa cez to nedalo ani fotiť Ďakujem

tomique
2012-10-29 16:10:15+01
Daj mu čas, aby sa aklimatizoval. Maj ho v brašni/batohu aby stihol vychladnúť a prispôsobiť sa vonkajšej teplote. Rovnako po príchode domov ho nechať v brašni aby sa postupne zahrial na izbovú teplotu.

lasky.t
2012-10-29 22:13:41+01
príspevok od: tomique
Daj mu čas, aby sa aklimatizoval. Maj ho v brašni/batohu aby stihol vychladnúť a prispôsobiť sa vonkajšej teplote. Rovnako po príchode domov ho nechať v brašni aby sa postupne zahrial na izbovú teplotu.
presne tak... ja ked dofotím vonku v chlade, vyberiem karty aby som mohol hned doma pozrieť môj výtvor a foťák zostáva v brašni aj do dalšieho dňa... a jeden tip... určite si si kupoval topánky alebo niečo podobné a v krabici bývajú také papierové sáčky s guličkami ktoré nasávajú vlhkosť... v brašni mám tie vrecká 3...

viking81
2012-10-30 06:49:45+01
ked ti to namrza vonku....to znamena za si fotak vytiahol z tepla na zimu a zacne ti to po case namrzat...tak znamena ze sa vyvaruj dychaniu na prednu sosovku a niekedy ti nepomoze ani to...ako si si iste vsimol...z casu na cas je vonku take pocasie ze ti do rana namrzne uplne vsetko....takze si z toho nic nerob a chod fotit niekedz inokedy....a este jedna rada na zaver....v jednom vlakne o namraze sa radilo umiestnit nejaky maly tepelny zdroj pod prednu sosovku....aby ti ohrieval pernamentne predok objektivu..tak to skus pohladat...to by este mohlo vyriesit tvoj problem

total empty
2012-10-30 10:18:26+01
príspevok od: lasky.t
presne tak... ja ked dofotím vonku v chlade, vyberiem karty aby som mohol hned doma pozrieť môj výtvor a foťák zostáva v brašni aj do dalšieho dňa... a jeden tip... určite si si kupoval topánky alebo niečo podobné a v krabici bývajú také papierové sáčky s guličkami ktoré nasávajú vlhkosť... v brašni mám tie vrecká 3...
silikagel sa tomu nadáva.

IamOndrej
2012-10-30 18:40:49+01
Ďakujem vyskúšam..ale asi to treba dlhšie aklimatizovať pretože som šiel k miestu fotenia asi hodinku pešo a mal som to v brašni v mraze a aj tak to mrzlo..ale tie vrecúška som hneď naskladnil v brašni dúfam že budu fungovať rosenie tiež nie je prijemné

IamOndrej
2012-11-01 17:52:28+01
Ešte otázočka..pod akým názvom zoženiem plášť pre fotoaparát alebo ako ho chránite keď chcete fotiť a prší / sneži?

origos
2012-11-01 18:06:38+01
tesco taska? a je zadarmo..

IamOndrej
2012-11-03 17:30:17+01
stači?

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()