Fórum » Servis fototechniky

nikon d600 cistenie cipu

edwood
2012-12-19 23:27:51+01
Doteraz som cistil fotak v Prahe; ma niekto skusenost v Ba? Moj Nikon d600 po 1100 snimkoch zasrany jak gumaky z farmy...

viking81
2012-12-20 07:13:49+01
príspevok od: edwood
Doteraz som cistil fotak v Prahe; ma niekto skusenost v Ba? Moj Nikon d600 po 1100 snimkoch zasrany jak gumaky z farmy...
a nie je to opat olej na snimaci ?

Blackman
2012-12-20 08:54:30+01
Daval som cistit D7000 v Megafoto na Racianskej. Super spokojnost, chalan mi to vycistil na pockanie.

edwood
2012-12-20 08:56:44+01
No je... ale co je smiesne na oleji na snimaci? Xcel som vediet ci megafoto resp prolaika cisti mokrou cestou, ale som rad, ze som pobawil..

Blackman
2012-12-20 09:14:17+01
No je... ale co je smiesne na oleji na snimaci? Xcel som vediet ci megafoto resp prolaika cisti mokrou cestou, ale som rad, ze som pobawil..
Ano cistia mokrou cestou.

viking81
2012-12-20 10:22:15+01
na smiech nie je tvoj problem....aby si ma nepochopil zle mne prisiel smiesny problem mastnych snimacov od nikonu ako vseobecne (respektive rychlo sa spiniacich) takze tak

netmouse
2012-12-20 10:26:37+01
príspevok od: viking81
na smiech nie je tvoj problem....aby si ma nepochopil zle mne prisiel smiesny problem mastnych snimacov od nikonu ako vseobecne (respektive rychlo sa spiniacich) takze tak
no pre mna to nie je smiesne ale smutne v nesnej dobe

edwood
2012-12-20 14:29:31+01
Ty asi fotis na canon a my ostatni sme k.koti; teraz som to pochopil spravne, ze? Boze ako velmi ma nebavia tieto tupe nikonovsko /canonovske busenia do hrude.. pre mna je to nastroj aj ked fotim na leicu alebo zenit, je lepsie budovat si identitu na niecom dolezitejsom ako je brand.

vlasto13
2012-12-20 14:54:39+01
Ty asi fotis na canon a my ostatni sme k.koti; teraz som to pochopil spravne, ze? Boze ako velmi ma nebavia tieto tupe nikonovsko /canonovske busenia do hrude.. pre mna je to nastroj aj ked fotim na leicu alebo zenit, je lepsie budovat si identitu na niecom dolezitejsom ako je brand.
jediné rozbroje do tohto vlákna píšeš ty.
Pokiaľ viem, tak D600 majú problém s fľakmi od oleja, možno sa pousmial popod fúzy ako ja keď som to čítal. No a ja mám Nikon D200.

edwood
2012-12-20 17:22:13+01
príspevok od: vlasto13
jediné rozbroje do tohto vlákna píšeš ty.
Pokiaľ viem, tak D600 majú problém s fľakmi od oleja, možno sa pousmial popod fúzy ako ja keď som to čítal. No a ja mám Nikon D200.
ty sa smejes ked ma niekto olej na snimaci? smial by si sa aj keby si dal za fotak 2 litre ty? o tom hovorim, ale ja som fakt rad, ze dokazem pobavit; ked mi spadne na zem, opat sa ozwem.

SLEPEC
2012-12-20 17:34:43+01
A nemalo by to byt odstranene v ramci zaruky?? Ja by som im ho otrieskal o hlavu...

DrZak
2012-12-20 17:37:14+01
Osobne som mal chvilu spinky na senzore, kupil som sensorklear pero a opatrene odstranil, ofukol, este viac krat ofukol, a teraz sa nist nedeje, ani ked na bielu stenu cvakne na f22

Flodur
2012-12-20 17:42:13+01
Nikon olejuje snímače preto, aby sa pixely lepšie šmýkali na kartu.

Flodur
2012-12-20 17:44:01+01
Inak mám D7000, tak viem o probléme s olejom. Snímač čistím sám.

Džema
2012-12-20 17:48:29+01
SOm pomerne novacik, co sa zrkadloviek tyka..Jedna vec ma zauijma.Moze sa zaspinit snimac, aj ked nemenim objektiv???mam d5100

wlad
2012-12-20 18:00:57+01
príspevok od: Džema
SOm pomerne novacik, co sa zrkadloviek tyka..Jedna vec ma zauijma.Moze sa zaspinit snimac, aj ked nemenim objektiv???mam d5100
moze - kazdy objektiv ktory meni svoju dlzku pri zoomovani/ostreni pumpuje dovnutra a von vzduch, takze moze nasat aj prach alebo nejaky bordel

Martin P
2012-12-20 18:04:53+01
príspevok od: Džema
D600 je toho ziarivym prikladom kde sa z vnutra pristroja z namastenych prilisne suciastok pohybom dostava na snimac mazivo
a musi sa to cistit mokrou cestou
cistim si to sam na mokro mazivo a na sucho obyc spinu prach par minut a je to
urcite je to lacnejsie ako davat to do servisu
sada mokrych apsc cistiacich tycininiek stoji do 20 euro
a s tymi cistim vseto aj FF aj apsc canon aj nikon
nerobim rozdiely mam ich vsetky rovnako rad a oni sa mi odvdacuju peknymi obrazkami - obcas a ja som spokojny - obcas
s pozdravom fotografickou bigamiou k svetovemu mieru alebo aspon mieru tu na ephotoo

viking81
2012-12-20 22:55:53+01
ty si nejakej slabsej povahy ? psychicky labilny alebo nejako inak dusevne naruseny ? lebo ak ano a moje nevinne komentare by ta mohli priviest k sebevrazde tak to povedz rovno a uz ti nebudem pisat....a opet si to pochopil zle....mne je jedno cim fotis...a ano...fotim na canon...a je mi to jedno....fotak je nastroj....neobhajujem ziadnu znacku ani nevyzdvihujem canon nad nikon....vtipne mi prislo len to ze olejovanie snimacov na nikonoch zacina byt povestne....d7000....d600 a tusim aj d800 mal nejaky problem s cistotou....takze to bolo pousmiatie nad vseobecnym problemom a nad tym ze inzinieri v japonsku si nedaju povedat, ze nieco robia asi zle to ze mas spinavy snimac na skoro novom fotaku ma mrzi...ale taky je zivot...aj ja mam nejake spinky na snimaci, ktore nejdu ofuknut ale neriesim.....v tvojom pripade by sa to riesit asi malo kedze je to olej, ale ako ti uz pisali, dones to do obchodu kde si to kupil a daj to reklamovat....nevzrusuj sa nad tym....ber to ako vlastnost fotaku a hlavne to ber z usmevom....nie je to tragedia a stale plati, ze pokial nejde o zivot....tak ide o hovno

edwood
2012-12-21 08:34:49+01
ty si nejakej slabsej povahy ? psychicky labilny alebo nejako inak dusevne naruseny ? lebo ak ano a moje nevinne komentare by ta mohli priviest k sebevrazde tak to povedz rovno a uz ti nebudem pisat....a opet si to pochopil zle....mne je jedno cim fotis...a ano...fotim na canon...a je mi to jedno....fotak je nastroj....neobhajujem ziadnu znacku ani nevyzdvihujem canon nad nikon....vtipne mi prislo len to ze olejovanie snimacov na nikonoch zacina byt povestne....d7000....d600 a tusim aj d800 mal nejaky problem s cistotou....takze to bolo pousmiatie nad vseobecnym problemom a nad tym ze inzinieri v japonsku si nedaju povedat, ze nieco robia asi zle to ze mas spinavy snimac na skoro novom fotaku ma mrzi...ale taky je zivot...aj ja mam nejake spinky na snimaci, ktore nejdu ofuknut ale neriesim.....v tvojom pripade by sa to riesit asi malo kedze je to olej, ale ako ti uz pisali, dones to do obchodu kde si to kupil a daj to reklamovat....nevzrusuj sa nad tym....ber to ako vlastnost fotaku a hlavne to ber z usmevom....nie je to tragedia a stale plati, ze pokial nejde o zivot....tak ide o hovno
Ano. Rozumiem, si pan. Ked sa niekto opyta: " cistia v ba cipy mikrou cestou?" Ty odpovies: "ach tie cipy od nikonu..." Rozumiem vsetkemu.

viking81
2012-12-21 14:07:48+01
Ano. Rozumiem, si pan. Ked sa niekto opyta: " cistia v ba cipy mikrou cestou?" Ty odpovies: "ach tie cipy od nikonu..." Rozumiem vsetkemu.
ja som sa pytal ci je to olej alebo prach.....nepisal si ze potrebujes mokru cestu.....len to ze mas po 1100 snimkoch zaspineny snimac....takze tak...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()