Zdravím všetkých ePhoťákov, po dlhšom čase opäť potrebujem poradiť. Ide o to, že AF prisvetlenie funguje len ak ostrím na všetky body a na stredný bod. Akonáhle zapnem iný AF režim, resp. AF bod mimo stredu, svetlo nesvieti. Začalo mi to robiť veľké problémy odkedy ma známi začali volať fotiť ich vystúpenia, nakoľko sa pri f/1,8 nedá uplatniť "zaostri a prekomponuj" a bez prisvetlenia v zlých svetelných podmienkach nemám šancu. Bol by som rád, ak by mi niekto vedel poradiť čo s tým.
Používaj externý blesk odrazom od dostičky / používaj difúzor, repektíve nefoť na plnú dieru, podla mna to niektorý s tým fotením na plnú dieru prehánajú
Mne D5100 zaostri bez pomocneho svetla (mam ho natvrdo vypnute) aj v dost mizernych svetelnych podmienkach (expozicia vychadza na 1/3 s pri f/1.8 a ISO 3200), len treba ostriaci bod umiestnit na nejaky kontrastnejsi motiv.
myslím že D7000 dokáže svietiť len pri stredovom bode, ak použiješ nejaký iný svietiť nebude..Niektoré externé blesky dokážu svietiť aj pri iných ostriacich bodoch ako je stredový.
Zdravím všetkých ePhoťákov, po dlhšom čase opäť potrebujem poradiť. Ide o to, že AF prisvetlenie funguje len ak ostrím na všetky body a na stredný bod. Akonáhle zapnem iný AF režim, resp. AF bod mimo stredu, svetlo nesvieti. Začalo mi to robiť veľké problémy odkedy ma známi začali volať fotiť ich vystúpenia, nakoľko sa pri f/1,8 nedá uplatniť "zaostri a prekomponuj" a bez prisvetlenia v zlých svetelných podmienkach nemám šancu. Bol by som rád, ak by mi niekto vedel poradiť čo s tým.
pomocne svetlo ti svieti len so stredovym bodom, pri inom bode nesvieti, nemam teraz pri sebe fotak aby som to odskusal, ale tusim to tak je, zaostri stredovym bodom a rychlostou svetla prekomponuj a cvakni
D7000 (ne)funkčné AF prisvetlenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa