Hore
Fórum » Servis fototechniky
 

Problém komunikácie telo-objektív?

Akelan
2013-06-03 08:42:40+02
Zdravím,
pri fotení sa mi prihodila nepríjemná vec, ktorá mi nejde celkom do hlavy, možno tu má niekto podobnú skúsenosť a stále dúfam, že to bude len problém komunikácie medzi telom a objektívom, resp. mojej neznalosti. Po fotení som vypol foťák, prešiel nejakých 20m keď som zbadal nový objekt a znovu zapol - v hľadáčiku úplná tma (pre vtipálkov - krytku objektívu som nemal založenú )... Pozerám, čo sa deje, šťava vo foťáku je, displeje fungujú stavový aj na zadnej stene, v hľadáčiku v tme vidím dokonca ostriaci bod, ako po namáčknutí bliká, takisto dolu v hľadáčiku vidím expozičné hodnoty... Odišiel objektív? Po príchode domov som nasadil druhý objektív a výsledok ten istý - tma v hľadáčiku. A kua... Beriem do ruky príručku Nikon a študujem riešenie možných problémov, ale nikde tam obdobný problém nevidím. Idem sem na fórum, takisto nič podobné, ale niekde na nete som našiel obdobný problém, ktorého príčinou bolo blokované zrkadlo a "liečenie" bolo namáčknutie tlačidla AE-L/AF-L spolu s namáčknutím spúšte. Toto som urobil pri nasadenej Nikorr 35mm 1,8 a zrazu v hľadáčiku svetlo a ja môžem fotiť! Tak som si vydýchol, reku bude dobre. Ale večer nasadzujem Nikkor 17-55mm 2,8, v hľadáčiku svetlo, ale po namáčknutí spúšte nedochádza k zaostreniu, objektív je prakticky mŕtvy... Znova prehadzujem 35 1,8 a foťák fotí, aj keď tie expozície sú nejaké divné, akoby to zrkadlo bolo v inom režime, zvuk závierky je iný, než na aký som zvyknutý... Mám Nikon D300. Nestretol sa niekto s podobným problémom? Stále dúfam, že to bude len nejaká moja neznalosť techniky, s fotoaparátom ani objektívom sa nič neobvyklé nestalo, len som to vypol a po 20 sekundách zapol a nič, nejde mi to do hlavy, čo tam mohlo vo vypnutom stave "odísť"... Dík za prípadné postrehy.
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-06-03 08:46:38+02
Naco o tom diskutovat? Musi to ist do servisu.
 
POKY
2013-06-03 09:37:54+02
Karol máš pravdu, no ak by sa mne stalo niečo s autom, tiež by som sa pýtal ľudí či nevedia o nejakej rýchlej "pomoci". Takže téma na mieste no bohužial mám rovnaký názor. Servis - ak to je v záruke neni čo riešiť. Ak nieje, nevidím to na banálnu opravu. Pravdepodobne zblblá elektronika, možno trošku oxi. Je mi to ľúto.
 
Akelan
2013-06-03 12:00:23+02
príspevok od: Karol Srnec
Naco o tom diskutovat? Musi to ist do servisu.
Veď jasné, len keď to vyšlo s tým sklopeným zrkadlom, tak som tajne dúfal, že by to mohlo byť niečo podobné. Inak je objektív v záruke, len bol kupovaný v jednom nemenovanom obchode a keď som si ešte aj včera v rámci tohto problému prečítal tu na fóre skúsenosti so servisom Nikon Praha, tak ma už teraz chytajú mdloby... vyzerá to skoro tak, že som celé leto bez tohto objektívu, naviac pre športové fotenie v halách prakticky nemám zodpovedajúcu alternatívu... Skoro až rozmýšľam, na čo je v tu popísaných skúsenostiach so servisom vlastne záruka pri kúpe nového objektívu..., lebo aj ja sa už vopred vážne zaoberám myšlienkou, že to dám na opravu tomu spomínanému pánovi tu na Slovensku namiesto podstúpenia nekonečnej tortúry so servisom, ktorej výsledok je aj tak nejasný... Tak som sa pre istotu radšej spýtal tu na fóre, ale...
 
dusant
2013-06-03 14:08:01+02
Neviem, odkiaľ si, ale ešte s ním môžeš skočiť do viedenského Nikon servisu.
 
petfoto
2013-06-03 14:36:23+02
Nikon Praha - nikdy viac !!!! Nič nevedia opraviť, resp. posielajú to do Nemecka a tam sú ceny oráv také vysoké, že sa oplatí rovno kúpiť nový objektív.
 
morseee1
2013-06-03 15:15:31+02
ja neviem, nemoze to byt taka hlupost ako zapnute predsklopenie zrkadla ??? predpokladam ze nikon ma tiez tuto funkciu ...
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()