Hore
Fórum » Servis fototechniky
 

Oprava objektivu po pade

norulakp
norulakp 2013-12-01 18:25:24+01
Zdravim,

dnes mal moj fotak mensiu nehodu, padol na zem. Zial odniesol si to objektiv. Po nasadeni na fotak vypisuje FEE error. Konkretne ide o Nikon 180mm f/2.8D ED-IF AF. Na prvy pohlad nejavi ziadne znamky poskodenia. Ostrenie funguje, clona manualne tiez. Na nete som zistil, ze ta chyba by mala suvisiet prave s tym, ze fotak nekomunikuje s objektivom ohladne clony. Tak som ho rozobral a zistil som, ze plastovy segment, v ktorom su kovove gulicky (kontakty) je prasknuty. Predpokladam, ze v tom bude chyba.

Myslite, ze sa to da opravit v servise? Pripadne, da sa nieco take kupit na eba? Ak ano, pod akym nazvom to mam hladat. Diky moc.
 
patrik.seban
2016-04-07 21:21:29+02
Ak sa na to cítiš môžeš vyskúšať takéto niečo : https://www.youtube.com/watch?v=0wZAiBBI7s0 Ale dávaj si pozor a poriadne si zapíš alebo nafoť všetko čo robíš, každý šróbik má svoje miesto a ťažko si to zapamätáš, používaj správnu veľkosť skrutkovača inak ľahko strhneš hlavičku ( vlastná skúsenosť ). Poriadne svetlo na stole, trpezlivosť, čas a ak sa ti trasú ruky tak si daj najprv za pohárik. Keď to budeš skladať tak ho poriadne vyčisti aby ti tam nezostal prach. Raz som našiel stránku kde boli servisné návody na objektívy, teraz som to už nenašiel ale tuším to bolo na ruskej doméne, skús pohladať.

Jo, a ak sa na to necítiš tak SERVIS, ak nieje nič odlomené a treba to len poskladať tak to podľa mňa nebude moc drahé, skús sa informovať
 
zuzka1
2016-04-08 03:23:38+02
Ak si objektiv otvoril mimo znackoveho servisu, original Nikon servis Ti ho uz neprijme na opravu.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()