Fórum » Servis fototechniky

Servis Canon v BA

dur0
2011-06-27 14:56:45+02
Dobry,
pokazil sa mi G12 po pade na zem, vyzera to opravitelne, ale potrebujem servis. Kde je v BA niekto schopny?
vdaka

simo
2011-06-27 15:03:55+02
http://prolaika.inshop.sk/inshop/scripts/show.asp?file=_servis.html

Fotograf77
2011-06-27 15:14:39+02
najprv by som skusil sem

http://www.foto-servis.sk/index.php

ako prolaiku. . .ak nie, tak prolaika je 100 m vedla

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-06-27 15:22:48+02
príspevok od: Fotograf77
najprv by som skusil sem

To by si tomu dal. Horst Stefcik uz natiahol kopec ludi. Neda sa mu upriet mechanicka zrucnost, ale mal som vela zakaznikov, ktorych natahoval mesiace. Nema ziadne nahradne diely, nehovoriac o softvere potrebnom po oprave objektivu, s ktorym sa ta nakalibruje. Ak niekto nema doveru v PL, nech to radsej zanesie do Viedne.

Fotograf77
2011-06-27 15:29:11+02
príspevok od: Karol Srnec
To by si tomu dal. Horst Stefcik uz natiahol kopec ludi. Neda sa mu upriet mechanicka zrucnost, ale mal som vela zakaznikov, ktorych natahoval mesiace. Nema ziadne nahradne diely, nehovoriac o softvere potrebnom po oprave objektivu, s ktorym sa ta nakalibruje. Ak niekto nema doveru v PL, nech to radsej zanesie do Viedne.
Preto som spomenul, ze ak nie. . . 100 m je prolaika

Zalezi podla toho, co fotoaparatu je, kolko by to asi dlho opravoval a tak. . . Hors Stefcik ma zrucnost, co v prolaike nemaju. . . tam menia iba cele kusy nahradnych dielov

gintonik
2011-06-27 15:40:50+02
najprv by som skusil sem

Ten foto-servis po vlastnej zlej skúsenosti neodporúčam. Vo vlastnom záujme sa mu vyhni.

Kaiman81
2011-06-27 22:57:34+02
Asi je jedno kde Ti to opravia,moja posledná oprava Canon 24-70L F/2,8 v prolaike, na 5krat poslané už do nemecka,po oprave,dnu špina,dve dosť veľké smietka ktoré tam pred opravou neboli,druha vec, preseknuté tesnenie na bajonete jednoznačne spôsobené šrobovákom, keďže vedľa toho preseknutého je skrutka ktorá je škrabnutá. oprava ma stála skoro 200,- E Dakujem pekne za........

garyfisher
2011-06-27 23:26:55+02
príspevok od: Kaiman81
Asi je jedno kde Ti to opravia,moja posledná oprava Canon 24-70L F/2,8 v prolaike, na 5krat poslané už do nemecka,po oprave,dnu špina,dve dosť veľké smietka ktoré tam pred opravou neboli,druha vec, preseknuté tesnenie na bajonete jednoznačne spôsobené šrobovákom, keďže vedľa toho preseknutého je skrutka ktorá je škrabnutá. oprava ma stála skoro 200,- E Dakujem pekne za........
niekedy nie vsetko klapne podla planu....ja som mal na zarucnej oprave fotak, dvakrat mi ho autorizovany slovensky servis(asi tam posielaju vsetky canony) vratil s tym ze nenasli ziadnu chybu, na tretikrat, ked uz hrozilo vratenie penazi sa zazracne zdrzal v servise trosku dlhsie, udajne ho testovali. Opat doslo vyjadrenie ze mu nic nie je ale odvtedy sa ta chyba uz neopakovala. osobne si myslim, ze ked uz prituhlo tak to urobili konecne naporiadok, aj ked si predosle pochybenie neuznali....

Kaiman81
2011-06-27 23:33:01+02
príspevok od: garyfisher
niekedy nie vsetko klapne podla planu....ja som mal na zarucnej oprave fotak, dvakrat mi ho autorizovany slovensky servis(asi tam posielaju vsetky canony) vratil s tym ze nenasli ziadnu chybu, na tretikrat, ked uz hrozilo vratenie penazi sa zazracne zdrzal v servise trosku dlhsie, udajne ho testovali. Opat doslo vyjadrenie ze mu nic nie je ale odvtedy sa ta chyba uz neopakovala. osobne si myslim, ze ked uz prituhlo tak to urobili konecne naporiadok, aj ked si predosle pochybenie neuznali....
ale ak by si bol živnostník a máš to na firmu tak Ti platí záruka len 1 rok a žiadne po 3krat neplatí...
ak by som nemal na 2den fotenie tak im ho tam otrieskam o hlavu,čo ale asi urobí i tak....

garyfisher
2011-06-27 23:41:24+02
príspevok od: Kaiman81
ale ak by si bol živnostník a máš to na firmu tak Ti platí záruka len 1 rok a žiadne po 3krat neplatí...
ak by som nemal na 2den fotenie tak im ho tam otrieskam o hlavu,čo ale asi urobí i tak....
ja som sa tozti chystal na foto dovolenku, mal som v plane fotit tropicke motyle chovane v takej motylej zoo a take male safari vo Francuzsku. nakonieco som cestoval bez fotaku nakolko cela ta natahovacky ci je vlastne pokazeny alebo nie trvala takmer dva mesiace...
hmm tie zivnostnicke podmienky nic moc si myslim ze by sa to malo zrovnopravnit....

pe3k
2011-06-28 00:03:42+02
ked uz tu je debata o servise canon tak mam jednu otazku... trocha off topic, ale rano do temy mi nikto nenapisal tak to hodim sem na canone 24-70 mi zacalo piskat ostrenie... proste ked fotak ostri tak to piska.. ci uz na AF alebo manualne... nevie niekto co s tym? riesit to nejak alebo nie???

Kaiman81
2011-06-28 07:05:07+02
príspevok od: pe3k
ked uz tu je debata o servise canon tak mam jednu otazku... trocha off topic, ale rano do temy mi nikto nenapisal tak to hodim sem na canone 24-70 mi zacalo piskat ostrenie... proste ked fotak ostri tak to piska.. ci uz na AF alebo manualne... nevie niekto co s tym? riesit to nejak alebo nie???
určite riešiť!!!

Fotograf77
2011-06-28 08:21:02+02
kvapni tam oleja

velecky
2011-06-28 09:40:14+02
príspevok od: Karol Srnec
a môžem sa spýtať na čistenie senzora? sám si na to určite netrúfam - Canon 50D. Len prolajka v BA, alebo niečo spoľahlivé aj inde?

imtman
2011-06-28 09:44:02+02
kvapni tam oleja
myslis takeho ako sa na bicygeľ dava?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-06-28 09:46:21+02
príspevok od: velecky
a môžem sa spýtať na čistenie senzora? sám si na to určite netrúfam - Canon 50D. Len prolajka v BA, alebo niečo spoľahlivé aj inde?
Neviem, ci exzistuje spolahlive cistenie senzora. Podla smernic Canonu, nad clonu f16 vzdy nieco najdes, aj okamzite po cisteni. PL pouziva originalne cistiace prostriedky Canon a robia kontrolne zabery pred aj po. Je to sluzba a ako taka je reklamovatelna. Ked niekto nie je spokojny s cistenim, odporucam reklamovat. Ja osobne som sa uz davno prestal zaoberat dokonalou cistotou snimaca, ktora sa prakticky neda dosiahnut. Museli by sme zit vo vakuu. Kym som robil v PL, cistili mi senzor servisaci, teraz si ho cistim sam.

dodo_bb
2011-06-28 10:38:21+02
Spoľahlivé čistenie senzoru existuje. Problém je, že prach je všade, v zrkadlovej komore, v zamate šachty, na zadnej a prednej strane zrkadla. Takže po dokonalom očistení čipu sa musí zavrieť závierka a zrkadlo, založiť objektív a skontrolovať výsledok. Pri tejto činnosti dôjde k zvíreniu prachu v tele a na čip sa skoro vždy nejaký prášok opäť nalepí. Ak aj nie ihneď, po dvoch troch záberoch určite a po výmene objektívu tiež. Kontrolný záber dokonale čistého čipu po čistení je teda len vecou náhody a možno po pár cvaknutiach je už aj tak minulosťou. Vyžadovať dokonale vyčistený čip znamená, že mechanik čistí čip namiesto bežných dvoch čistení sedem a viac krát, kým sa mu to proste náhodou nepodarí. Aby bol zákazník spokojný

WildSammy
2011-06-28 17:34:20+02
ja by som to riesil az, ked to odide..

WildSammy
2011-06-28 17:38:39+02
príspevok od: velecky
daj si to vycistit matunakovi.. www.matunak.sk.. mne cistil kedysi pentax k10d a aj po zacloneni na f/22 som nenasiel na fotke ziadnu spinu.. matunak je expert na canony, ale aj na ine.. pripadne potom BOOFT v Ruzomberku.. http://www.booft.eu/

imtman
2011-06-28 17:44:41+02
príspevok od: WildSammy
ja by som to riesil az, ked to odide..
no ja by som to riesil hned, a cez servis. ak je v zaruke, tak predajcovi, on to posle do servisu na servisne naklady. ak byvas v BA tak tam mozes skocit. ak by si to riesil az ked sa to uplne pokazi tak servis sa moze vyhovorit ze je to zapricinene pouzivanim a mechanickym opotrebovanim alebo povie ze si to mal riesit ked sa to prejavilo a nic neuzna.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()