Fórum » Servis fototechniky

čím nalepiť pogumovanie - Nikon D80 ? :(

Janíčkooooo
Janíčkooooo 2011-09-07 22:45:57+02
Ahojte priatelia. Na mojom Nikone sa mi odceruje guma na zadnej stene fotoaparátu. viete mi dakto poradiť, čím to zalepiť? skúšal som na to zopár lepidiel, no neviem prečo, nedrží to. tá guma je v tom priestore vložená "s presahom", respektíve je akoby väčšia ako miesto kam má prísť a tam sa mi odtaľ samovolne vytláča von

inkubbus
2011-09-08 22:14:13+02
príspevok od: nyco
Teplo a zima tej "obojstranke" moc dobre nerobia, preto som to pekne orezal podľa osadenia a prilepil sekunďákom, drží bezchybne...
lepil som nou tie gumene veci na biku co drzis v ruke na kormane... zima, vlhko, teplo... drzalo to spolahlivo

TTL
2011-09-08 22:26:59+02
príspevok od: viking81
taky maly flame.....na canonoch sa to neodliepa v robote mame 3x nikon....odlepene na vsetkych..kamarat ma d90 1 rok a tiez sa mu to odliepa....a nie je to problem len nikon tiel ale aj objektivov...gumikcky na prstencoch sa lubia vztahat a odlepit...po tejto skusenosti som rad ze nikon nerobi kondomy

a k teme...poriadne opucovat.....co je na viac orezat....a nalepit cim....neviem...skusaj
Flame ti nevysiel. Guma z tela sa odliepa aj na Canonoch, Olympusoch aj Minoltach a Sony, iba o Pentaxoch som to zatial nepocul. A objektivy, no z Nikonov sa to odliepa najviac, ale aspon to v servise vedia opravit, nie ako decentrovane skla v objektivoch C, co vzdy oznacia ako v tolerancii

viking81
2011-09-08 23:02:12+02
príspevok od: TTL
Flame ti nevysiel. Guma z tela sa odliepa aj na Canonoch, Olympusoch aj Minoltach a Sony, iba o Pentaxoch som to zatial nepocul. A objektivy, no z Nikonov sa to odliepa najviac, ale aspon to v servise vedia opravit, nie ako decentrovane skla v objektivoch C, co vzdy oznacia ako v tolerancii
mam uz druhe telo canon a nic....zaujimave...a ani som necital staznosti na odlepovanie canonov...tak fakt neviem

TTL
2011-09-08 23:19:17+02
príspevok od: viking81
mam uz druhe telo canon a nic....zaujimave...a ani som necital staznosti na odlepovanie canonov...tak fakt neviem
Najviac sa to odlepuje na jednickovej rade, potom 7D, na filmoch sa obnazovali eos 3, proste drahsie modely. Asi to musi byt najprv kvalitna guma, aby sa mohla odlepovat, takze necudo ze s tym ma najviac problemov Nikon, pouzivaju dobre suroviny

viking81
2011-09-09 07:23:37+02
príspevok od: TTL
Najviac sa to odlepuje na jednickovej rade, potom 7D, na filmoch sa obnazovali eos 3, proste drahsie modely. Asi to musi byt najprv kvalitna guma, aby sa mohla odlepovat, takze necudo ze s tym ma najviac problemov Nikon, pouzivaju dobre suroviny
zaujimavy pohlad na vec cim kvalitnejsie tym sa to viac odlepuje takze cakam kym sa to zacne odlepovat aj mne....ale ako vravim..zatial nic....btw....mozno to nie je ani o kvalitnej gume ale o tom ze tie fotaky su tazsie a clovek posobi vacsim tlakom na tie gumy ked ich drzi ako pri nizkych modeloch....to k tym canonom....ale preco ro robia nikony xx rady....neviem

valec86
2011-09-09 08:37:14+02
grip na 7D som lepil obojstrannou lepiacou paskou, na pogumovanie tamronu som sa vykaslal no asi by som postupoval podobne

S3030150
2011-09-09 09:21:14+02
príspevok od: valec86
grip na 7D som lepil obojstrannou lepiacou paskou, na pogumovanie tamronu som sa vykaslal no asi by som postupoval podobne
myslis gumu na zoomovacom prstenci ? na tu som sa vykaslal, bal som sa ze to roztiahnem viac ako je a uz to nesadne na cely obvod

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()