Fórum » Servis fototechniky

Preinštalovanie softveru Nikon D80

kinimod21
kinimod21 2011-10-24 13:02:36+02
zdravíčko chcel by som sa popýtať či tu niekto nieje čo vie preinštalovať softvér ukazuje mi na displeji ze ERROR a vraj sa jedna o dajakú softvérovú chybu tak ak by sa niekto taký našiel bol by som vdačný alebo ak by niekto vedel že to nieje problém v softvéri ale v niečom inom tak môžte dať vedeť
Diky moc

JOK3R
2011-10-25 15:44:08+02
príspevok od: total empty
Chyba sa nezopakovala ? Možno si mal šťastie.
Všetko má svoju životnosť,chlad,teplo,prach,občas spadne a tak,to foťak ničí.
Nech ho dá opraviť,ale ako dlho mu vydrží fungovať?
Logicky musí brať do úvahy všetký možnosti.
Vymenili súčiastku za 10eur a 30eur stála práca. Takže keď sa tebe pokazí po záruke na aute napr. ručná brzda, tak kúpiš asi nové auto, lebo chyba sa môže zopakovať.
Moja posledná reakcia na tvoje príspevky, lebo to nemá význam...

total empty
2011-10-25 15:50:09+02
príspevok od: JOK3R
Vymenili súčiastku za 10eur a 30eur stála práca. Takže keď sa tebe pokazí po záruke na aute napr. ručná brzda, tak kúpiš asi nové auto, lebo chyba sa môže zopakovať.
asi ma zle chápeš,to prirovnanie z autom je trocha od veci ale to nič.
Dobré ,končíme.

fotoland
2011-10-25 16:05:08+02
príspevok od: kinimod21
zdravíčko chcel by som sa popýtať či tu niekto nieje čo vie preinštalovať softvér ukazuje mi na displeji ze ERROR a vraj sa jedna o dajakú softvérovú chybu tak ak by sa niekto taký našiel bol by som vdačný alebo ak by niekto vedel že to nieje problém v softvéri ale v niečom inom tak môžte dať vedeť
Diky moc
Skús nový firmware je to jednoduché a možno to pomôže
http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16091

kinimod21
2011-10-25 17:41:24+02
príspevok od: dorwin
toto zvykne robit ak mas objektiv kde sa nastavuje manualne clona a clonovy kruzok nemas na minimalnej hodnote, napr. f22 .
nie nie mam af-s objektiv tam nemaz ziadne clonove prstence a to by som si vsimol ale diky aj tak

kinimod21
2011-10-25 17:42:17+02
príspevok od: Marek Janicko
Fotit na kartu i ked tam teoreticky nieje je normalne. Vo fotaku je na to funkcia.Bud ju mas zapnutu a veselo cvakas. Alebo ju vypnes a ti nedovoli odfotit kym nieje dnu karta.

Pozrelsi si manual, co znamena Err? Pretoze nemam pocit z tvojho prispevku. Manual je super vec.
pozeral len z tych 3 moznosti som nic nevycital no vycital len to ze to mam hodit do servisu

kinimod21
2011-10-25 17:43:36+02
Rovnaký problém som mal na D80 aj ja, pošli to do Nikon servisu v Prahe

Popis závady: Závierka vydáva čudný zvuk. Fotoaparát sa správa ako plne funkčný, ale pri stlačení spúšte neexponuje.

Vyjadrenie neoriginál servisu: poškodená je elektronika riadenia závierky, absentuje ovládacie napätie na cievke elektrického magnetu (prvá lamela). Nutná výmena je možná len v značkovom servise Nikon – nedostupný náhradný diel (nedá sa objednať). Samotná závierka je plne funkčná.

Oprava stálo okolo 40eur a foťák sa mi vrátil asi o 4-5 týždňov
diky asi to aj tak spravim no vlastne je to asi jedina moznost diky moc

kinimod21
2011-10-25 17:44:37+02
Také chyby by mal foťak vypisovať normálne aspoň po česky slovne na displeji, že prepináč alebo karta je v zlej polohe a tak.
A výberom baterky ho nereštartuješ,určite má v sebe ešte ďalšie na zalohovanie systému,jednoducho ak sa ti počas cvakania vybije baterka a foťak náhle skape,po zasunutí ďalšej načíta a opravý posledné dáta.
Už keď blbne celý systém,chyba je v elektronika a tá sa neopravuje ale vymení celý plošak.
Treba to vyhodiť a kúpiť nový,pokiaľ neni v záruke.Neoplatí sa preinštalovávať a davať opravovať.
a tak zahadzovat to urcite nebudem skoda by bola

kinimod21
2011-10-25 17:45:06+02
príspevok od: fotoland
Skús nový firmware je to jednoduché a možno to pomôže
http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16091
diky vyskusam

SK_8er
2011-10-25 20:12:32+02
Také chyby by mal foťak vypisovať normálne aspoň po česky slovne na displeji, že prepináč alebo karta je v zlej polohe a tak.
A výberom baterky ho nereštartuješ,určite má v sebe ešte ďalšie na zalohovanie systému,jednoducho ak sa ti počas cvakania vybije baterka a foťak náhle skape,po zasunutí ďalšej načíta a opravý posledné dáta.
Už keď blbne celý systém,chyba je v elektronika a tá sa neopravuje ale vymení celý plošak.
Treba to vyhodiť a kúpiť nový,pokiaľ neni v záruke.Neoplatí sa preinštalovávať a davať opravovať.
pocuj ty mudrlant, pred tym ako tu budes daco take psiat tak si o tom nieco nastuduj, Err je casta chyba nikon d80, stane sa ti to hocikedy, stavalo sa to aj novym fotakom po par expoziciach, proste vypisalo Err a museli vnutri nieco vymenit, vramci zaruky to je pohoda, bez zaruky do 50 eur aj s postou... myslim ze to nieje dovod na vyhodenie v podstate noveho fotaku ked ma nacvakanych 20 000 expozicii ...

SK_8er
2011-10-25 20:21:28+02
vies co to si ma aj potesil ze len do 50€ ale pokial to tam maju mat 2 mesiace mozem sa ja na nich vies co a vies co aj moj ma do 20 000 zaberov a stalo sa mu to a v com bol problem nevies ? a ako si to tam poslal do tej prahy normalne cez postu ?
no, dnes som tam zase volal, zase ma teta sla odbit len vetou, fotak uz je opraveny a ma prist do 2 dni.... to ma celkom rozprudilo a trosku som ju zotrel, lebo uz na to nemam nervy, tuto vetu mi opakuju 2 mesiace vkuse uz odvtedy co je fotak opraveny !!! tak som zvedavy ked tam zavolam zajtra ci bude daky pokrok, lebo vzdy povedia ze poslu tam mail, ale este neposlali .... zajtra zrejme obvolam kvoli tomu cely nikon servis a hentu uz asi poslem do pi.e !!!

vypisuje ti len Err alebo Err cha ? Err cha, je problem s kartou, samotne Err je nutna vymena - to co pisal joker.

Posielal som to cez PENTA SK, adresa - Hradska 3g bratislava, na nikonovskej stranke by si to mal dakde najst, ze odkial to mozes zaslat, alebo ci rovno tam do prahy to mas poslat ...

a tebe sa nemusi stat to co mne ze to tam je uz 2 mesiace... to ja mam proste smolu na tieto veci odjakziva :-P

kinimod21
2011-10-25 20:31:39+02
príspevok od: SK_8er
no, dnes som tam zase volal, zase ma teta sla odbit len vetou, fotak uz je opraveny a ma prist do 2 dni.... to ma celkom rozprudilo a trosku som ju zotrel, lebo uz na to nemam nervy, tuto vetu mi opakuju 2 mesiace vkuse uz odvtedy co je fotak opraveny !!! tak som zvedavy ked tam zavolam zajtra ci bude daky pokrok, lebo vzdy povedia ze poslu tam mail, ale este neposlali .... zajtra zrejme obvolam kvoli tomu cely nikon servis a hentu uz asi poslem do pi.e !!!

vypisuje ti len Err alebo Err cha ? Err cha, je problem s kartou, samotne Err je nutna vymena - to co pisal joker.

Posielal som to cez PENTA SK, adresa - Hradska 3g bratislava, na nikonovskej stranke by si to mal dakde najst, ze odkial to mozes zaslat, alebo ci rovno tam do prahy to mas poslat ...

a tebe sa nemusi stat to co mne ze to tam je uz 2 mesiace... to ja mam proste smolu na tieto veci odjakziva :-P

iba ERR ... a inac diky za rady neskutocne ste mi pomohli diky

SK_8er
2011-10-25 20:36:20+02
iba ERR ... a inac diky za rady neskutocne ste mi pomohli diky
za malo, drzim palce nech sa podari potom daj vediet

kinimod21
2011-10-25 21:11:30+02
za malo, drzim palce nech sa podari potom daj vediet
diky tak ide sa na to asi to poslem do tej blavy a uvidime

wayne
2011-10-26 12:03:28+02
K tej technike este toto

http://www.parabola.cz/clanky/4478/kvalita-techniky-vcera-a-dnes/

Sice to nesuvisi priamo s fotoaparatmi, no je to na zamyslenie.....

(ospravedlnujem sa za maly off topic

JOK3R
2011-10-26 13:25:15+02

Myslím že aj tebe som radil ja ohľadne tej chyby, tak som rád že som pomohol a dúfam že budš mať D80-tku čoskoro doma

Fatty
2011-10-26 15:35:18+02
písal to v kontexte že treba vymeniť celý plošák a nie foťák....trošku lepšie čítaj kým vzbĺkneš rozčúlením...

JOK3R
2011-10-26 16:21:21+02
príspevok od: Fatty
písal to v kontexte že treba vymeniť celý plošák a nie foťák....trošku lepšie čítaj kým vzbĺkneš rozčúlením...
Nepísal, písal že to treba vyhodiť a kúpiť nový a neoplatí sa to opravovať, asi nemyslel že bude niekto opravovať plošák. To je jedno, dj už ma dlhšie provokoval svojimi "radami" a mudrovaním

total empty
2011-10-26 18:14:01+02
príspevok od: wayne
K tej technike este toto

http://www.parabola.cz/clanky/4478/kvalita-techniky-vcera-a-dnes/

Sice to nesuvisi priamo s fotoaparatmi, no je to na zamyslenie.....

(ospravedlnujem sa za maly off topic
Dobrý článok a pravdivý.
O tom celý čas hovorím. Realita aj na Slovenskom trhu,nie len v Čechách.

SK_8er
2011-10-27 01:26:09+02
Myslím že aj tebe som radil ja ohľadne tej chyby, tak som rád že som pomohol a dúfam že budš mať D80-tku čoskoro doma
hej hej aj mne si radil a dj mozno nehovori tak odveci lebo s tymi chudakmi v nikone, to radsej vyhodim do kosa ako by som mal tak dlho cakat na fotak ... som zvedavy ci mi vobec dakedy pride ...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()