Caute chlopaci, mam problem s D700. Nastavenie ISO 6400 mi sposobuje pri urcitom type fotiek pruhy skrz fotky. Zatial som to postrehol ked fotim nieco vonku a je jednoliata tmava obloha.
Fotim vyhradne do RAW. Pri intererovkach a ani pri portretoch som to zatial nespozoroval. Stretol sa niekto s tym ci proste servis?
pripomina mi to nejake rusenie celeho riadku silnym signalom z nejakeho bodu- konkretne na tejto fotke sa podla mna jedna o svetelne zdroje z toho auta.
pripomina mi to nejake rusenie celeho riadku silnym signalom z nejakeho bodu- konkretne na tejto fotke sa podla mna jedna o svetelne zdroje z toho auta.
Vies co, teraz pozeram na fotky a uplne si sa trafil. Vsetky ciary i na inych fotkach pretinaju nejaky intenzivny zdroj svetla. No krucinal, ale taketo spravanie fotaku sa mi moc nepaci.
tych ciar tam je ale ovela viacej ako svetiel na tom aute. Skusil by som zapnut long exposure NR, iny RAW konvertor a nakoniec inu pametovu kartu. Potom uz ostava len kontrola firmwaru ci je posledna verzia, a reklamacia :-/
Vies co, teraz pozeram na fotky a uplne si sa trafil. Vsetky ciary i na inych fotkach pretinaju nejaky intenzivny zdroj svetla. No krucinal, ale taketo spravanie fotaku sa mi moc nepaci.
Je to dane pouzivanim vysokych citlivosti.. podobne artefakty sa u kompaktov objavuju ovela castejsie
takze podla mna to je normalne.. len by som to samozrejme necakal od fotaku takych kvalit.. Ja napriklad nefotim nikdy viac ako s ISO3200..
tych ciar tam je ale ovela viacej ako svetiel na tom aute. Skusil by som zapnut long exposure NR, iny RAW konvertor a nakoniec inu pametovu kartu. Potom uz ostava len kontrola firmwaru ci je posledna verzia, a reklamacia :-/
lenze pri takej citlivosti nie je az taka dlha expozicia aby zaplo long exposure NR.. a pospajaj si tie ciary so svetlami kludne ciarami v skicari
Ja odkedy mam D700 tak AutoISO na 6400, kedze vysledky su viac, ako dobre. No 2x ma prekvapil fotak ked som sfotil zaber vonku danymi ciarami. Pokial fotim party tak ziadne ciary som nespozoroval ani pri ISO 6400
pozri ine fotky z D700 na iso 6400: http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=972&perpage=12&iso_min=6400&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=10&res=3&digicam=0
pri tom moste, kde je vidno podobne ciary, pise autor v komentari: * The banding is due to the Flickr upload compression of the JPEG. The original is clean.
pozri ine fotky z D700 na iso 6400: http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=972&perpage=12&iso_min=6400&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=10&res=3&digicam=0
pri tom moste, kde je vidno podobne ciary, pise autor v komentari: * The banding is due to the Flickr upload compression of the JPEG. The original is clean.
Ciary su rovanke uz pri RAW. Upload aalebo kompresia s tym nic nema. Ale dik za snahu, ze si nieco takeho pohladal
nikdy som sa s tym nestretol, ale tiez mi to pride na tie zdroje svetla. osobne by som skusil pokus-omyl. Rovnake nastavenia a skusit nieco so svetlami, nieco bez a doma sa uvidi. Nasledne mozno mail s fotkami na servis.
AutoISO do 6400? Sice je to vyborny fotak ale osobne s ISO nejdem vyssie ako na 3200. Fotoaparat pri ISO nad 3200 dost viditelne straca dynamicky rozsah a ani farby nestoja za vela. AutoISO vlastne znamene urcity typ automatickeho rezimu kedy nemas dokonalu kontrolu nad expoziciou aj keby si fotil na M.
Vyzera to ako uz bolo vyssie spomenute na ciary od silnych bodovych svetelnych zdrojov. To by mohlo byt normalne ale asi nie pri takomto fotoaparate. Neviem ci existuje nieco take ako unava resp. opotrebenie cipu pri castom pouzivani vysokych citlivosti.. mozno je to blbost.
Na svojej D700 som to nepozoroval. Na druhej strane by som pouzite ISO6400 zratal mozno na rukach Este by som na tvojom mieste skusil, ci to robi na 3200, ak ano.. bol by som znepokojeny ze s tym fotoaparatom nie je nieco v poriadku.
Asi vybehnem niektory podvecer do ulic na fototest.
ISO6400 pouzivam pocas party na hobby fotenie. Za tu dobu co fotim uz mam svoje tahy, ako fotit s bleskom , aby atmoska tiez dobre vyzerala, no prirodzene svetlo na fotkach vyzera najzaujimavejsie. Plus za dalsie, ked na taku akciu taham D700 (iba sporadicky) + 24-70 tak ma nelaka doniest domov fotky rovnakej kvality, ako pri D90+ 24-70, kedze pri D90 musim pouzit blesk.
ciary cez obraz mi D700 urobila tiez len pri ISO 6400 a bolo to pri foteni novorocneho ohnostroja z balkona na sidlisku = ohnostroj ako samotny+poulicne osvetlenie. tie ciary su tam velmi vyrazne a davam to za vinu prave tym svetelnym zdrojom. nemyslim si ze by to bol problem konkretne D700vky.
Mne to D700 zatial neurobila, ani pri extremne velkych iso a mnozstve svetiel. Ale hladal by som pricinu v nastaveni High ISO Noise reduction a Long Exposition Noise reduction, ako to mas nastavene?
Tieto redukcie su riesene softwerovo a je mozne, ze pri istych zaberoch o silnymi zdrojmi svetla to moze robit problem.
Osobne mam High iso NR uplne vypnutu, ta robi problem, stratu kresby-doslova jemne bluruje fotky aby boli lubivejsie, to je lepsie riesit v softe v pocitaci, Long ISO NR, mam zapnutu ale iba 1. alebo 2. uroven ma zapnutu, tento algoritmus funguje spolahlivejsie.
Dik za tipy. Pridem domov a pozriem sa na to. Pri D90 som nevyuzival take vysoke hodnoty, takze s nastavenim Noise reduction nemam skusenosti a ani netusim ci tam je.
Mne taketo veci D700 tiez robi. Toto iste som videl aj u Canonu 5D u ovela mensieho ISO. Podla mna je to normalne. Je to dane asi vyrobnymi toleranciami. To zosilenie je tak vysoke, ze sa lahko ukazu aj velmi male odchylky. Ked zoberieme do uvahy linearnu reakciu snimaca na mnozstvo svetla a teda nasledne aplikovanu gama krivku (co je dalsie brutalne zosilnenie signalu v urcitych tonoch) na vyrovnanie s nelinearnym vnimanim oka, ani sa neni comu divit.
Ja odkedy mam D700 tak AutoISO na 6400, kedze vysledky su viac, ako dobre. No 2x ma prekvapil fotak ked som sfotil zaber vonku danymi ciarami. Pokial fotim party tak ziadne ciary som nespozoroval ani pri ISO 6400
Nastavenie ISO je jedna vec, ale spravne naexponovat je vec druha. Pytam sa, ci obrazky s pruhmi nie su prave take, ktore pri nastavenom ISO neboli prilis tmave a nezosvetloval si. V limitnych pripadoch sa mozu objavit chyby, ktre inak nebyvaju problem. Skus este raz nafotit kriticku scenu a skus ju opakovat s manualnou korekciou az na plus 3EV. Mozno je to "iba" tato pricina.
Nikon D700 - ciary cez fotku
mam problem s D700. Nastavenie ISO 6400 mi sposobuje pri urcitom type fotiek pruhy skrz fotky. Zatial som to postrehol ked fotim nieco vonku a je jednoliata tmava obloha.
Fotim vyhradne do RAW. Pri intererovkach a ani pri portretoch som to zatial nespozoroval. Stretol sa niekto s tym ci proste servis?
Skusil by som zapnut long exposure NR, iny RAW konvertor a nakoniec inu pametovu kartu.
Potom uz ostava len kontrola firmwaru ci je posledna verzia, a reklamacia :-/
Skusil by som zapnut long exposure NR, iny RAW konvertor a nakoniec inu pametovu kartu.
Potom uz ostava len kontrola firmwaru ci je posledna verzia, a reklamacia :-/
http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=972&perpage=12&iso_min=6400&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=10&res=3&digicam=0
pri tom moste, kde je vidno podobne ciary, pise autor v komentari:
* The banding is due to the Flickr upload compression of the JPEG. The original is clean.
http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=972&perpage=12&iso_min=6400&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=10&res=3&digicam=0
pri tom moste, kde je vidno podobne ciary, pise autor v komentari:
* The banding is due to the Flickr upload compression of the JPEG. The original is clean.
Vyzera to ako uz bolo vyssie spomenute na ciary od silnych bodovych svetelnych zdrojov. To by mohlo byt normalne ale asi nie pri takomto fotoaparate. Neviem ci existuje nieco take ako unava resp. opotrebenie cipu pri castom pouzivani vysokych citlivosti.. mozno je to blbost.
Na svojej D700 som to nepozoroval. Na druhej strane by som pouzite ISO6400 zratal mozno na rukach
ISO6400 pouzivam pocas party na hobby fotenie. Za tu dobu co fotim uz mam svoje tahy, ako fotit s bleskom , aby atmoska tiez dobre vyzerala, no prirodzene svetlo na fotkach vyzera najzaujimavejsie.
Plus za dalsie, ked na taku akciu taham D700 (iba sporadicky) + 24-70 tak ma nelaka doniest domov fotky rovnakej kvality, ako pri D90+ 24-70, kedze pri D90 musim pouzit blesk.
Tieto redukcie su riesene softwerovo a je mozne, ze pri istych zaberoch o silnymi zdrojmi svetla to moze robit problem.
Osobne mam High iso NR uplne vypnutu, ta robi problem, stratu kresby-doslova jemne bluruje fotky aby boli lubivejsie, to je lepsie riesit v softe v pocitaci, Long ISO NR, mam zapnutu ale iba 1. alebo 2. uroven ma zapnutu, tento algoritmus funguje spolahlivejsie.
Skus este raz nafotit kriticku scenu a skus ju opakovat s manualnou korekciou az na plus 3EV. Mozno je to "iba" tato pricina.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa