Fórum » Servis fototechniky

D5100 Zaseknuta uzavierka

Josh
2012-04-16 18:09:50+02
Zdravim Vas,

fotak mi niekolko tyzdnov lezal len tak odlozeny v brasni(fotenie predtym uplne bez problemov), dnes som ho vybral a s hrozou zistil ze kazda fotka je cierna. Ano krytku objektivu som zlozil .
Skusal som spravit zaber aj bez objektivu. Zrkadlo cvaklo vsetko bez problemov, ale uzavierku neotvorilo. Taktiez som skusal rezim sklopenia zrkadla pre cistenie, no clona ostala uzavreta. Mali ste uz prosim vas niekto niekedy podobny problem? Je nutny servis?

Dakujem Vam pekne.

martin9113
2012-04-16 18:18:58+02
príspevok od: Josh
Zdravim Vas,

fotak mi niekolko tyzdnov lezal len tak odlozeny v brasni(fotenie predtym uplne bez problemov), dnes som ho vybral a s hrozou zistil ze kazda fotka je cierna. Ano krytku objektivu som zlozil .
Skusal som spravit zaber aj bez objektivu. Zrkadlo cvaklo vsetko bez problemov, ale uzavierku neotvorilo. Taktiez som skusal rezim sklopenia zrkadla pre cistenie, no clona ostala uzavreta. Mali ste uz prosim vas niekto niekedy podobny problem? Je nutny servis?

Dakujem Vam pekne.
servis. hlavne ju neskusaj uvolnit rukou. mozes poskodit este viac

Josh
2012-04-17 01:45:59+02
príspevok od: martin9113
servis. hlavne ju neskusaj uvolnit rukou. mozes poskodit este viac
Vdaka,
jasne do toho by som ani nesiel kedze sa jedna o najcitlivejsiu cast fotoaparatu. No skor som ocakaval ci to nieje nejaka SW vec a ci na to nieje nejaky reset, alebo vlastne radu cim to mohlo vzniknut? Aby som sa tomu pripadne vyvaroval, ale ako som pisal neviem o nicom nestandartnom.
Inak pre upresnenie, ked som to viac skumal tak pri cvaknuti krajom uzavierky leti hore nejake kovove tiahlo, o ktore asi mala byt upevnena cela uzavierka(len uvaha), no nieje tomu tak. - kazdopadne uz je to pobalene a zajtra ide na reklamaciu. Len ma celkom zaujima ako "bezna" je takato vada.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()