Fórum » Spracovanie fotografie

Svadobne slideshow

KESKOSENI
2012-08-17 19:01:46+02
Ak mate chut mrknite sa sem a hodte nejaky koment diky-http://www.youtube.com/watch?v=pGkWKuF9gF4&feature=share

total empty
2012-08-17 20:04:11+02
Može byť,len či už toho efektovania neni veľa,toči sa z toho hlava a človek nevie kde skôr pozerať. Niekedy je menej viac.

Artpraktik
2012-08-17 20:15:54+02
Zdá sa mi to príliš dlhé. Niektoré zábery obsahujú len menší posun pózy - inak sú pre diváka skoro identické. Ak by sa to zostrihalo na tri - štyri minútky, aj by stačilo. Efektov máš veľa, zbytočne veľa naháňajúcich a prekrývajúcich sa obrázkov. Niektoré fotografie majú rámček, niektoré aj tieň, iné sú bez rámu aj tieňa. Tuším som tam videl okrem ostrých rohov aj zaoblené. Zvoľ si jeden, dva efekty - ostatné si nechaj pre iné videá. Zoomovanie rob nie len do stredu fotografie, ale na tvár a na tú ostrejšiu - aj keď bude na boku záberu.Nepoužívaj v jednom videu prekrývanie, otáčanie, rozdeľovanie pohyb z jednej, druhej strany a ešte aj priblíženie. Ale to už sa vlastne opakujem. Jednou vetou - viem že s tým vieš celkom dobre pracovať, ale s efektami veľmi opatrne...

KESKOSENI
2012-08-17 20:57:33+02
príspevok od: Artpraktik
Zdá sa mi to príliš dlhé. Niektoré zábery obsahujú len menší posun pózy - inak sú pre diváka skoro identické. Ak by sa to zostrihalo na tri - štyri minútky, aj by stačilo. Efektov máš veľa, zbytočne veľa naháňajúcich a prekrývajúcich sa obrázkov. Niektoré fotografie majú rámček, niektoré aj tieň, iné sú bez rámu aj tieňa. Tuším som tam videl okrem ostrých rohov aj zaoblené. Zvoľ si jeden, dva efekty - ostatné si nechaj pre iné videá. Zoomovanie rob nie len do stredu fotografie, ale na tvár a na tú ostrejšiu - aj keď bude na boku záberu.Nepoužívaj v jednom videu prekrývanie, otáčanie, rozdeľovanie pohyb z jednej, druhej strany a ešte aj priblíženie. Ale to už sa vlastne opakujem. Jednou vetou - viem že s tým vieš celkom dobre pracovať, ale s efektami veľmi opatrne...
diky,toho som sa dost bal aby to nebolo preefektovane...lenze ked som pozeral kamarateve a videl tam jeho efekty tak som si myslel ze to moje je bez efektov.... takze este ubrat....

termitix
2012-08-17 21:24:32+02
sadba je jedinečný moment a fotografie by mali vystihovať práve atmosféru danej chvíle. Rozhodne by bolo treba tak ako ti písali kolegovia výrazne ale fakt výrazne menej efektových prechodov. Celkovo je to prepchaté. Bolo by možno dobré popremýšľať nad výberom hudby popýtať sa čo sa im páči poprípade to trocha zjemniť hlavne tie prechody pesničiek jeda anglická potom slovenská potom slovenská potom tá všeliaká. Spraviť trocha ešte výber tých fotiek a dať ich tam menej a možno aj to zjednodušenie toho efektovania prinesie priestor pre nové zábery. A samozrejme nie nadarmo sa hovorí koniec dobrý všetko dobré. ten koniec by sa žiadalo ukončiť niečím výstižnejším ako dátumom a miestom konania. Každopádne sa teším na pokračovanie ako budeš na tom pracovať daj potom vedieť.

total empty
2012-08-17 22:50:27+02
Tie chyby z prehnaným efektovaním robí asi každý začiatočník,časom prídeš na to,že to ide aj decentnejšie a bude to lepšie. No a tá hudba,ak si vieš zmixovať skladby na danú stopáž, tak to by bolo super,samozrejme uložiť waw subor ako 5.1 dts a ten šupnúť potom do slideshow.
Mňa na výbere hudby vadia tie staré otrepané naše slaďaky,žiadne také že milujem a mám ťa rád a láska a neviem čo.Tiež by som nepoužival nejaké blbé hity z rádia. Staviť na klasické hity ktoré remixované sú tu už par desaťročí napr: http://www.youtube.com/watch?v=eS3WSJ1d1gM ROBíš TO PRE MLADýCH,NIE PRE 60 ROčNé BABKY A DEDKOV .Lenže aj mix musí byť rýchly a flexibilný a slideshow môže mať aj hodinu a nebude nudiť. Ono človek sa chce aj trochu zapozerať do tej fotky.Na ozvučenie používaj kvalitnú hudbu, nie mp3 128KB a iné komprimáty v príšernej kvalite.

KESKOSENI
2012-08-17 22:57:17+02
ok,chalani diky za rady

Shooter
2012-08-17 23:24:14+02
príspevok od: total empty
Tie chyby z prehnaným efektovaním robí asi každý začiatočník,časom prídeš na to,že to ide aj decentnejšie a bude to lepšie. No a tá hudba,ak si vieš zmixovať skladby na danú stopáž, tak to by bolo super,samozrejme uložiť waw subor ako 5.1 dts a ten šupnúť potom do slideshow.
Mňa na výbere hudby vadia tie staré otrepané naše slaďaky,žiadne také že milujem a mám ťa rád a láska a neviem čo.Tiež by som nepoužival nejaké blbé hity z rádia. Staviť na klasické hity ktoré remixované sú tu už par desaťročí napr: http://www.youtube.com/watch?v=eS3WSJ1d1gM ROBíš TO PRE MLADýCH,NIE PRE 60 ROčNé BABKY A DEDKOV .Lenže aj mix musí byť rýchly a flexibilný a slideshow môže mať aj hodinu a nebude nudiť. Ono človek sa chce aj trochu zapozerať do tej fotky.Na ozvučenie používaj kvalitnú hudbu, nie mp3 128KB a iné komprimáty v príšernej kvalite.
5.1 DTS na zvukový podmaz k slideshow? Toto nie je hollywoodsky film, kde ti guľky majú lietať zo všetkých strán. Pri hudobných nahrávkach sa používa práve stereo, aby si mal pocit, že počúvaš kapelu, ktorá ako keby stála pre tebou a nie okolo teba. Inak súhlas, nemiešať slovenské s anglickými a trochu sa pohrať s prechodom pesničiek, aby na seba lepšie naväzovali.

total empty
2012-08-17 23:51:36+02
príspevok od: Shooter
5.1 DTS na zvukový podmaz k slideshow? Toto nie je hollywoodsky film, kde ti guľky majú lietať zo všetkých strán. Pri hudobných nahrávkach sa používa práve stereo, aby si mal pocit, že počúvaš kapelu, ktorá ako keby stála pre tebou a nie okolo teba. Inak súhlas, nemiešať slovenské s anglickými a trochu sa pohrať s prechodom pesničiek, aby na seba lepšie naväzovali.
Práveže ja to tak robím,lebo celá svadba je v 5.1 zvuku, a pokiaľ to zákaznik počúva-pozerá na domácom kine, tak to ocení.Pokiaľ tam dáš len stereo,bude to trocha inak znieť než to čo išlo predtým a čo pôjde po tom, ako v celom filme-napr.svadbe. Preto mu hovorím aby používal kvalitné nahravky. A mix si može spraviť v nejakom softe, ako zmiešať wav súbori a potom ich uložiť ako 5.1 zvuk dts. Mám to vyskúšané a fakt to zneje lepšie.Stačí nejaká novšia verzia Nero soundttrax,tam si pekne stopy poukládá aj z prelínaním atak.nič zložité.

Artpraktik
2012-08-17 23:55:12+02
Nó, skúšal som Pinacle Ultimate (v skúšobnej verzii tam bolo logo tak som to v strede prekryl vlastnou tabuľkou CENZÚROVANÉ) a porušil som snáď všetko čo o svadobných videách platí. Rýchle strihy, vyskúšal som snáď všetky farby, hudba na svadbu véééľmi netypická a predsa si ten klip mladí dali medzi tie sladké verzie (ktoré som urobil tiež), asi ako taký "odvaz"
http://www.youtube.com/watch?v=eUGdmgQfdRY&feature=g-upl

total empty
2012-08-18 00:18:45+02
príspevok od: Artpraktik
Nó, skúšal som Pinacle Ultimate (v skúšobnej verzii tam bolo logo tak som to v strede prekryl vlastnou tabuľkou CENZÚROVANÉ) a porušil som snáď všetko čo o svadobných videách platí. Rýchle strihy, vyskúšal som snáď všetky farby, hudba na svadbu véééľmi netypická a predsa si ten klip mladí dali medzi tie sladké verzie (ktoré som urobil tiež), asi ako taký "odvaz"
http://www.youtube.com/watch?v=eUGdmgQfdRY&feature=g-upl
Dobré ! kreativita sa cení, ako šot na záver super. A samozrejme dobrá hudba,mladí to dokážu oceniť.

samo
2012-08-18 07:37:45+02
Skratit na 3 minuty, zrusit kolotocarske efekty a pri strihoch viac pracovat s hudbou (tempom a pod.). [komentar k uplne prvemu videu]

Cyril
2012-08-18 10:11:52+02
Chlape, toto frcalo snad pred 20 timi rokmi a bolo to priserne, preco to vytahovat z klobuka?
Necitlive spracovanie, efekty, strihy, otrepane songy. Take velmi amaterske harasenie.

Nejake to plusko tam predsa len je. Nevesta tam ziari a ozaj je najjagavejsia. Dostala ma, je prekrasny clovek, kvoli nej som to dopozeral.

Shooter
2012-08-18 11:07:11+02
príspevok od: total empty
Práveže ja to tak robím,lebo celá svadba je v 5.1 zvuku, a pokiaľ to zákaznik počúva-pozerá na domácom kine, tak to ocení.Pokiaľ tam dáš len stereo,bude to trocha inak znieť než to čo išlo predtým a čo pôjde po tom, ako v celom filme-napr.svadbe. Preto mu hovorím aby používal kvalitné nahravky. A mix si može spraviť v nejakom softe, ako zmiešať wav súbori a potom ich uložiť ako 5.1 zvuk dts. Mám to vyskúšané a fakt to zneje lepšie.Stačí nejaká novšia verzia Nero soundttrax,tam si pekne stopy poukládá aj z prelínaním atak.nič zložité.
Prepáč KESKOSENI že tu trochu spamujem.

Tak ako všetko okolo, aj zvuk je o vkuse. Čo sa jednému páči, druhému sa nemusí. Viackanálový zvuk (3.1,... 7.1) bol vyvinutý pre filmársky priemysel, aby sa divákom zintenzívnil zážitok zo sledovanie filmov. Reproduktory umiestnené všade okolo teba majú vykresliť dojem, že sa nachádzaš uprostred deja. Vieš určiť odkiaľ vyšiel výstrel, kade letela guľka a aj to kam dopadla. Pri videu zo svadby podobne, mladí tancujú na parkete za tebou počuť hlasy ľudí sediacich za stolom, z pravej strany ide hudba, fajn, takto to má byť. Ale pre hudobný priemysel bolo a stále to najideálnejšie je stereo (2.0 resp. 2.1). Takisto má byť vykreslený 3D zvuk, ale iba toho čo je pred tebou. Na koncerte, v divadle, v štúdiu, nikde nestojíš uprostred kapely ale pred ňou. Ak počúvaš kvalitné stereo máš mať pocit, že hneď pred tebou stojí spevák, za ním sú bicie a po stranách gitary, basa,... O tom je hudba, nie o tom, že na teba bubny, gitary a spevák revú zo všetkých strán. Mňa osobne by takýto zvuk pri prezeraní fotiek rušil.

Shooter
2012-08-18 11:11:54+02
príspevok od: samo
Skratit na 3 minuty, zrusit kolotocarske efekty a pri strihoch viac pracovat s hudbou (tempom a pod.). [komentar k uplne prvemu videu]
A nebudú 3 minúty prikrátke? KESKOSENIHO video má 6 min. a pravdupovediac ma troch nudilo, ale to len preto, že som sa pozeral pre mňa na úplne neznámych ľudí. Neboli by svadobčania sklamaní ak by ukazovali fotky a po troch minútach by skončili? Nemám s tým skúsenosti, preto sa pýtam, pretože inak sa pozerá na cudzích ľudí a inak je človek zvedavý na rodinu, či kamarátov.

KESKOSENI
2012-08-18 11:15:24+02
príspevok od: Cyril
Chlape, toto frcalo snad pred 20 timi rokmi a bolo to priserne, preco to vytahovat z klobuka?
Necitlive spracovanie, efekty, strihy, otrepane songy. Take velmi amaterske harasenie.

Nejake to plusko tam predsa len je. Nevesta tam ziari a ozaj je najjagavejsia. Dostala ma, je prekrasny clovek, kvoli nej som to dopozeral.
ok,diky za nazor

KESKOSENI
2012-08-18 11:17:37+02
tak mam odozvu od mladomanzelov -slide show sa im pacilo ale-nemohli byt tie foto zo zabavy na obreze dlhsie?schvalne som to spravil take dynamickejsie....skuste este k tomuto sa vyjadrit......

KESKOSENI
2012-08-18 11:18:27+02
A nebudú 3 minúty prikrátke? KESKOSENIHO video má 6 min. a pravdupovediac ma troch nudilo, ale to len preto, že som sa pozeral pre mňa na úplne neznámych ľudí. Neboli by svadobčania sklamaní ak by ukazovali fotky a po troch minútach by skončili? Nemám s tým skúsenosti, preto sa pýtam, pretože inak sa pozerá na cudzích ľudí a inak je človek zvedavý na rodinu, či kamarátov.
tiez si myslim ze tri minuty by bolo malo...

total empty
2012-08-18 12:11:45+02
Prepáč KESKOSENI že tu trochu spamujem.

Tak ako všetko okolo, aj zvuk je o vkuse. Čo sa jednému páči, druhému sa nemusí. Viackanálový zvuk (3.1,... 7.1) bol vyvinutý pre filmársky priemysel, aby sa divákom zintenzívnil zážitok zo sledovanie filmov. Reproduktory umiestnené všade okolo teba majú vykresliť dojem, že sa nachádzaš uprostred deja. Vieš určiť odkiaľ vyšiel výstrel, kade letela guľka a aj to kam dopadla. Pri videu zo svadby podobne, mladí tancujú na parkete za tebou počuť hlasy ľudí sediacich za stolom, z pravej strany ide hudba, fajn, takto to má byť. Ale pre hudobný priemysel bolo a stále to najideálnejšie je stereo (2.0 resp. 2.1). Takisto má byť vykreslený 3D zvuk, ale iba toho čo je pred tebou. Na koncerte, v divadle, v štúdiu, nikde nestojíš uprostred kapely ale pred ňou. Ak počúvaš kvalitné stereo máš mať pocit, že hneď pred tebou stojí spevák, za ním sú bicie a po stranách gitary, basa,... O tom je hudba, nie o tom, že na teba bubny, gitary a spevák revú zo všetkých strán. Mňa osobne by takýto zvuk pri prezeraní fotiek rušil.
Súhlasím s tebou,ale tu nejde o pozeranie koncertu z dvd, ja osobne mám radšej stereo pcm ako DD 5.1 pri hudbe,ale pri svad.slideshow ide skôr o efekt a aby nebola narušena sinchronizácia celistvosti diela, alebo niečo také. Na druhej strane 5.1 dts je už iné kafé.

Artpraktik
2012-08-18 12:20:01+02
Keď budeš laborovať precízne, zistíš že tri minúty takto robeného videa dá viac práce, ako päť či desať-minútové. Je lepšie ak sa divák chce pozrieť na slajd ešte raz, ako keď čaká, kedy bude koniec. Vieš, ono takéto videjko by sa malo púšťať napríklad počas návštevy príbuzných, kde sa témy rozhovoru menia veľmi rýchlo. Alebo sa manželia pozrú po nejakom čase, ale na oživenie spomienok to v pohode úplne stačí. Pokiaľ by to video obsahovalo titulky (komentár je veľmi ťažká vec), množstvo detailov (prsteň, krížik, kytice, torty...) tak by tých päť- šesť minút sedelo, ale inak tie tri munúty stačia a ver, že ten slajd bude viac pozeraný, ako raz toľko dlhý. Hudobne je lepšie, ak má video jednotný podmaz - teda jedna skladba. Celkom dobre vyzerá video, ak je zostrihané presne na dĺžku skladby, alebo je táto citlivo skrátená. Mix hudby (viacerých skladieb, alebo aj stíšenie a prelínanie) je bez dostatočných skúseností viac náročné ako by sa na prvý pohľad zdalo. Fotografia spracovaná do videa umožňuje venovať sa detailom, teda fotografia nemusí nutne plávať v priestore, ale môže zapĺňať celú obrazovku. Ak sa napríklad točia obrázky dokola na čirnom, bielom, alebo inom podklade, tak divák vníma viac ten efekt, ako samotný obrázok. No a potom tá téma. Ak mrkne ženích, potom nevesta a potom sa držia za ruky a potom stoja za sebou a na lavičke a pri strome - stále tie isté osoby, rovnaké oblečenie, tak to musí nutne nudiť. Stačí skutočne veľmi precízny výber. Také večerné správy, alebo aj profesionálne dokumenty obsahujú obrovské množstvo informácií a predsa sú krátke a sú tam ilustračne zakomponované rôzne zábery ktoré so spracovanou témou súvisia skôr okrajovo (pohľad na krajinu, list vo vetre), aby divák nepozeral stále na jedno a to isté.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()