Dobrý deň, ahojte! Súrne by som potreboval pomoc. Cez víkend som fotil na birmovke krstnej dcéry. Len tak pre rodinu. Fotil som do RAW. V prehliadači sú fotky ok, ostré, žiaden prepal. Ale keď otvorím v Camera Raw, to je nejaké hrozné. Každá fotka má trošku nejaký červený tón, úplne neostré, a obrovský prepal. Ak chcem doostriť, aby vyzeralo, ako v prehliadači, tak to je na nič, šum všade. Vyskúšal som, že odfotím niečo v RAW a to isté aj v Jpeg s tými istými nastaveniami. V jpeg žiaden prepal, žiaden červený tón, a ostrosť ako má byť. Ale čo teraz s mojimi fotkami z birmovky?! Nastavené mám v Camera Raw SRGB, 16bit, sharpen none. Stále mi to otvorí v Camera RAW default, ale keď nastavím Image Settings, všetko ostane takisto. Kde môže byť problém? Bol by som veľmi vďačný za rady! Mám Nikon D90. Už som prečítal všeličo, ale nikde som nenašiel vyriešenie na môj problém..............
Nie, nemusis fotit vsetko do sRGB, normalne fot v Adobe RGB, a ked budes robit fotku, ktoru chces dat na web, tak ju jednoducho prekonvertujes do sRGB. V PS je to (druhy stlpec) Edit - Convert to profile, a v cestine to asi bude Upravy - Provest do profilu. A tam si nastavis vystupny profil, cize sRGB. A potom ju das ulozit. To je vsetko. Obrazok c.1- ja mam Dot gain 15% a nemam zaskrtnutu volbu - Dotaz pri vkladani (je to zbytocne). Obrazok c.2 - ak prekonvertujes fotku do sRGB, tak ti potom ukaze pri ukladani sRGB.
Jednoduchsie je fotku ulozit ako Save to web, tam uz je zaskrtnute sRGB a fotka sa tam da pekne velkostne optimalizovat. Nic nemusis prevadzat.
Problémy s Raw - neostrosť, prepal atď.
Ale čo teraz s mojimi fotkami z birmovky?! Nastavené mám v Camera Raw SRGB, 16bit, sharpen none. Stále mi to otvorí v Camera RAW default, ale keď nastavím Image Settings, všetko ostane takisto. Kde môže byť problém? Bol by som veľmi vďačný za rady! Mám Nikon D90. Už som prečítal všeličo, ale nikde som nenašiel vyriešenie na môj problém..............
Obrazok c.1- ja mam Dot gain 15% a nemam zaskrtnutu volbu - Dotaz pri vkladani (je to zbytocne).
Obrazok c.2 - ak prekonvertujes fotku do sRGB, tak ti potom ukaze pri ukladani sRGB.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa