Fórum » Spracovanie fotografie

DPP-farby

Blackowicz
2012-09-17 12:15:49+02
caute,po púreinstalovani windowsu mi v digital photo profesional pri otvoreni rawu blbnu farby-su hrozne blede,podsaturovane. v nahlade su fotky krasne ako vo fotaku ,ked ich otovrim,su blede. predtym som mal taky isty typ windowsu(windows 7,64-bitˇ)ako teraz,aj tu istu verziu dpp.vo fotaku som ziadne nadstavenia nemenil.,vie mi niekto poradit.Dakujem

Rofo
2015-02-18 11:59:11+01
príspevok od: Blackowicz
caute,po púreinstalovani windowsu mi v digital photo profesional pri otvoreni rawu blbnu farby-su hrozne blede,podsaturovane. v nahlade su fotky krasne ako vo fotaku ,ked ich otovrim,su blede. predtym som mal taky isty typ windowsu(windows 7,64-bitˇ)ako teraz,aj tu istu verziu dpp.vo fotaku som ziadne nadstavenia nemenil.,vie mi niekto poradit.Dakujem
Ako si tento problem vyriesil? Ja mam podobny problem, pri otvoreni raw suboru farby nastavi viacej saturovane ako by mali byt podla nahladu.

Paulie
2015-02-18 12:31:12+01
Treba si nastaviť správny farebný profil v OS aj vo foto editore.

Jozef Krajčo
externý redaktor
- moderator
2015-02-18 12:40:37+01
Je to problematika profilov sRGB vs. AdobeRGB a ich interpretacia v roznych grafickych programoch.

Blackowicz
2015-02-18 22:06:25+01
príspevok od: Rofo
Ako si tento problem vyriesil? Ja mam podobny problem, pri otvoreni raw suboru farby nastavi viacej saturovane ako by mali byt podla nahladu.
Vyriešil som to zmenou farebného profilu, ako tu píše paulie, musel som zjednotit farebne profili nastavene na monitore,fotaku,DPP.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()