Zdravim, neviete nahodou ci existuje lightroom pre android? Pride mi to velmy zaijimave. A este otazka ohladom Lightroomu. Kedze robi lightroom zalohu fotografii po kazdom importe kde sa to uklada? a potrebujem vobec potom original RAWka v pricinku?
Nevie, preco sa na fore pytas veci, ktore su na stranke Adobe? To je taky problem ju navstivit? Sucastou LR je aj help, ktory ti odpovie na tvoju druhu otazku. Asi opat budem za neochotneho, ked neodpovedam na otazky, ku ktorym su bez problemov odpovede dostupne.
1. Lightroom je len pre Win a MacOS. 2. Musis rozlisovat zalohu fotiek a katalogu. No a hlavne zaloha spociva v tom, ze mas subor ulozeny 2x. Ked ten originalny zmazes, nemas uz zalohu. 3. Kam sa uklada zaloha urcujes ty. Skus si to nastudovat v tom helpe, alebo skus pozriet tutorial vo fotoskole, nech to Matlon nerobi zbytocne.
Dakujem za odpoved. Na adobe stranke som cekoval na ake platformy vlastne existuje lightroom. Zaujimalo ma ci nahodou niekto nevie o portovani na android predsa sa da vsetko. par sikovnich ludi a je to
Dakujem za odpoved. Na adobe stranke som cekoval na ake platformy vlastne existuje lightroom. Zaujimalo ma ci nahodou niekto nevie o portovani na android predsa sa da vsetko. par sikovnich ludi a je to
ked tak virtual box na linuxe ale inak v tom nevidim zmysel
LR je pre serioznu a hlavne presnu pracu s fotografiou ... android je na tabletiky a mobily, tam ocakavaj tak nejaku aplikaciu na rychlu upravu foto typu Instagram a pod. ...
Preco nie? Na tablet s androidom sa da napojit monitor klavesnica a mys a je to ako vo Windowse.
to je jedna vec a ked uz, potom pozri minimalne systemove poziadavky pre win portovanu verziu (2 GB RAM, 1 GB hdd priestoru, 1024x768 rozlisenie) a predstav si k tomu pracu s rawmi pri trendovych 18 a viac Mpx rawoch ... a plus nastavitelnost farebnej vernosti tabletovych displejov (kalibracia) ... zbytocne znasilnovanie
Preco nie? Na tablet s androidom sa da napojit monitor klavesnica a mys a je to ako vo Windowse.
ako ta mohol napadnut tak bizardny napad? Ved to nema vobec opodstatnenie ani keby sa teraz jednalo o navrh pre vyvoj noveho produktu. Tablet je tablet, na robotu je bud stolny pocitac alebo notebook. Kto by uz len potreboval pripajat k tabletu klavesnicu a mys aby mohol robit s Lightroome, ktory by bezal vo virtualnom windowse pod pančovanym Ubuntu? Ved to ma zmysel ako skrabat sa lavou nohou za pravym uchom ked to mozem urobit pravou rukou nemyslis?
tak konkretne autocad podla mna moze mat zmysel - na prezentaciu modelov. Ale graficky editor ? To urcite nie.
na to ti mozem odpovedat analogicky, ze potom aj lightroom moze mat zmysel na prezentaciu fotiek.
v tom autocade sa da normalne editovat v 2d a 3d priestore, lenze kto v cade uz niekedy robil tak vie, ze na velkosti (obrazovky) zalezi. tieto apps su podla mna cisto na ukazanie, aha co moj mobil vie, ale na realnu pracu tak skoro nebudu. moze to mat zmysel v extremnych pripadoch, ked si na ceste a potrebujes zmenit uplnu prkotinu, ako jednu ciaru v cade/upravit wb v lightroome, lenze aj to musi byt natolko nepohodlne, ze si radsej zoberiem cez plece laptop...
na to ti mozem odpovedat analogicky, ze potom aj lightroom moze mat zmysel na prezentaciu fotiek.
v tom autocade sa da normalne editovat v 2d a 3d priestore, lenze kto v cade uz niekedy robil tak vie, ze na velkosti (obrazovky) zalezi. tieto apps su podla mna cisto na ukazanie, aha co moj mobil vie, ale na realnu pracu tak skoro nebudu. moze to mat zmysel v extremnych pripadoch, ked si na ceste a potrebujes zmenit uplnu prkotinu, ako jednu ciaru v cade/upravit wb v lightroome, lenze aj to musi byt natolko nepohodlne, ze si radsej zoberiem cez plece laptop...
len na prezentaciu sprocesovanych fotiek nepotrebujes ziaden dalsi program (a uz vobec nie editor RAW) - zobrazit ich vies uz v Gallery, ktora je sucastou androidu.
Tak ja osobne bych to nezatracoval, mne se ten napad libi. Udelam fotku, pres Eye FI se mi ve dvou vterinach natahne do tabletu, Kdyz prijde vhodna chvile vytahnu tablet z brasny, provedu selekci, otaguji, upravim orez pripadne expozici, exportuji, posilam do redakce. To vse treba na ulici uprostred demonstrace. Na co klavesnici a mys???
Mimo to, retina display v IPadu ma dnes vetsi rozliseni nez bezny 24" monitor, jako tistena fotografie.
Tak ja osobne bych to nezatracoval, mne se ten napad libi. Udelam fotku, pres Eye FI se mi ve dvou vterinach natahne do tabletu, Kdyz prijde vhodna chvile vytahnu tablet z brasny, provedu selekci, otaguji, upravim orez pripadne expozici, exportuji, posilam do redakce. To vse treba na ulici uprostred demonstrace. Na co klavesnici a mys???
Mimo to, retina display v IPadu ma dnes vetsi rozliseni nez bezny 24" monitor, jako tistena fotografie.
http://www.youtube.com/watch?v=uwexMl2ZZuA
ty to tak robis ale len snivas ako aj ja? Realita bude asi taka, ze najprv budes pol dna parovat wifi kartu s tabletom. potom budes presuvat po hodinu jednu fotku a nakonec zistis, ze je daleko jednoduchsie si niekde sadnut a fotky stiahnut cez citacku co notebooku
Osobne by som bol opatrny vo vyjadrovani co je mozna a co nie. Nieje to este tak davno, ked sa tvrdilo, ze ked chces hrat hry tak si kup stolny PC a hla dnes celkom solidne percento si ukroja tabletove verzie hier z celkoveho mnozstva.
Podla mna je to len otazka casu, ked clovek bude mat doma docking station pre tablet a bude moct i na tom tvorit obsah, nielen konzumovat.
Apropo, ked studujem a chcem mat maximalne ticho pre sustredenie mam hlavny PC vypnuty, tablet je napojeni na monitor, klavesnicu a mys. Na hladanie dodatocnej problematiky na nete suprove riesenie.
No zaver je taky, ze Bdurex ziada toto riesenie priskoro.
Adobe Lightroom 4 pre android?
1. Lightroom je len pre Win a MacOS.
2. Musis rozlisovat zalohu fotiek a katalogu. No a hlavne zaloha spociva v tom, ze mas subor ulozeny 2x. Ked ten originalny zmazes, nemas uz zalohu.
3. Kam sa uklada zaloha urcujes ty. Skus si to nastudovat v tom helpe, alebo skus pozriet tutorial vo fotoskole, nech to Matlon nerobi zbytocne.
Aplikacie pre andoida/iOS su len hracky na lajkovanie obrazkov.
Tablet = hracka na konzumovanie obsahu, nie jeho tvorbu.
Ale graficky editor ? To urcite nie.
Ale graficky editor ? To urcite nie.
v tom autocade sa da normalne editovat v 2d a 3d priestore, lenze kto v cade uz niekedy robil tak vie, ze na velkosti (obrazovky) zalezi. tieto apps su podla mna cisto na ukazanie, aha co moj mobil vie, ale na realnu pracu tak skoro nebudu.
moze to mat zmysel v extremnych pripadoch, ked si na ceste a potrebujes zmenit uplnu prkotinu, ako jednu ciaru v cade/upravit wb v lightroome, lenze aj to musi byt natolko nepohodlne, ze si radsej zoberiem cez plece laptop...
v tom autocade sa da normalne editovat v 2d a 3d priestore, lenze kto v cade uz niekedy robil tak vie, ze na velkosti (obrazovky) zalezi. tieto apps su podla mna cisto na ukazanie, aha co moj mobil vie, ale na realnu pracu tak skoro nebudu.
moze to mat zmysel v extremnych pripadoch, ked si na ceste a potrebujes zmenit uplnu prkotinu, ako jednu ciaru v cade/upravit wb v lightroome, lenze aj to musi byt natolko nepohodlne, ze si radsej zoberiem cez plece laptop...
Udelam fotku, pres Eye FI se mi ve dvou vterinach natahne do tabletu, Kdyz prijde vhodna chvile vytahnu tablet z brasny, provedu selekci, otaguji, upravim orez pripadne expozici, exportuji, posilam do redakce. To vse treba na ulici uprostred demonstrace. Na co klavesnici a mys???
Udelam fotku, pres Eye FI se mi ve dvou vterinach natahne do tabletu, Kdyz prijde vhodna chvile vytahnu tablet z brasny, provedu selekci, otaguji, upravim orez pripadne expozici, exportuji, posilam do redakce. To vse treba na ulici uprostred demonstrace. Na co klavesnici a mys???
Nieje to este tak davno, ked sa tvrdilo, ze ked chces hrat hry tak si kup stolny PC a hla dnes celkom solidne percento si ukroja tabletove verzie hier z celkoveho mnozstva.
Podla mna je to len otazka casu, ked clovek bude mat doma docking station pre tablet a bude moct i na tom tvorit obsah, nielen konzumovat.
Apropo, ked studujem a chcem mat maximalne ticho pre sustredenie mam hlavny PC vypnuty, tablet je napojeni na monitor, klavesnicu a mys. Na hladanie dodatocnej problematiky na nete suprove riesenie.
No zaver je taky, ze Bdurex ziada toto riesenie priskoro.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa