Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

Web stránka s fotogalériou - kde?

Avantiswa
Avantiswa 2012-11-27 11:20:39+01
Ahojte, chcem si založiť vlastnú stránku so svadobnými fotografiami, aký portál by ste mi poradili? Rozmýšľam nad weblahko.sk, ale chcem si to ešte porovnať s inými portálmi.
 
Barny
2012-11-28 19:00:30+01
ja mam stranku na hostingu http://www.endora.cz/
na free ucte ti dostanes 2GB co je dost a mas na vyber ze si mozes nainstalovat wordpress, joomla, drupal a este dalsie 2. a potom tu stranku poriadne spropagovat na FB
 
Avantiswa
2012-12-01 17:28:18+01
ďakujem za všetky názory.. vybrala som si nakoniec weblahko.sk a pokúšam sa niečo stvoriť..
založila som si stránku aj na webnode, ale nevedela som si na to zvyknúť, tak som ju hneď na druhý deň zrušila.. zatiaľ ostávam pri wbl a časom si možno cvaknem aj vlastnú doménu..
 
Juraj-BN
2012-12-01 19:48:12+01
príspevok od: Avantiswa
ďakujem za všetky názory.. vybrala som si nakoniec weblahko.sk a pokúšam sa niečo stvoriť..
založila som si stránku aj na webnode, ale nevedela som si na to zvyknúť, tak som ju hneď na druhý deň zrušila.. zatiaľ ostávam pri wbl a časom si možno cvaknem aj vlastnú doménu..
vynikajuci web si spravis na www.weebly.com
 
Dano Leitman
2012-12-01 20:34:17+01
príspevok od: netmouse
ja ti nebudem protirecit ... ale stranka s minimalnou navstevnostou je ako varit 100 porcii gulasu pre rodicov a maleno brata ... vela roboty / financii ale osoch na bode mrazu!

to si mozes urobit na vlastnom PC zdielany dokument v domacej sieti, kde sa napoja okrem rodinnych prislusnikov aj traja susedia (lebo nemas blokovany WiFi hotspot)
moze tam zdielat fotografie s kliantmi v uzamknutom albume napr a to netreba navstevnost
 
Dano Leitman
2012-12-01 20:37:10+01
z mojej skusenosti IC.CZ a freehosting.com maju mizernu podporu mysql pre free weby tak tim s vyhni oblukom a rozbehat funkcne wordpress tam bolo utrpenie a milion mailov do podpory na IC.CZ uplne bez odpovede na freehosting.com po mesiaci odpisali .. nuz free je free
 
calven
2012-12-01 23:34:04+01
príspevok od: Dano Leitman
moze tam zdielat fotografie s kliantmi v uzamknutom albume napr a to netreba navstevnost
Tak nejako. Návštevnosť nie je vždy tá najdôležitejšia vec, prečo sa web robí.
 
Avantiswa
2012-12-02 11:15:32+01
Keď je to zadarmo, nečakám žiadne zázraky.. weblahko.sk si odskúšam, zaplatila som si vyššiu verziu, lebo si tam neprajem mať žiadne reklamy...
nie je to úplne podľa predstáv, mnohé veci sa tam nedajú prispôsobiť presne tak, ako by som chcela, ale s tým som počítala..

ak by mi išlo o návštevnosť, tak by som si vytvorila stránku na FB a zdieľala ju priateľom, ale ja to chcem skôr ako portfólio fotografií (svadobných), ktoré si môžu pozrieť ľudia, pokiaľ zháňajú svadobného fotografa.. neživím sa tým však, fotím len známych, prípadne priateľov mojich známych.. keby sa to náhodou rozbehlo, nebudem proti, ale nechávam tomu voľný priebeh.
 
chutko
2012-12-03 13:18:17+01
fotografi sa maju na internete velmi dobre, existuje pre nich na nete velmi vela moznosti. zalezi ake mas finance predstavy a rovnako co chces dosiahnut.

1. facebook page. ak chces prilakat hlavne zakazky na fotenie na svadbach ci roznych spolocenskych akciach, idealne riesenie je uz spominany facebook page - je zadarmo a spociatku rozsiria povedomie o tebe tvoji priatelia. facebook je vlastne uplny zaklad toho, co mozes pre svoju propagaciu ako fotograf urobit a neuskodi ziadnemu fotografovi. treba sa vsak o svoju fanpage starat - informovat o svojich aktivitach, pridavat svoje fotografie, pripadne aj linky na cokolvek zaujimave okolo fotografovania.

2. ak chces prerazit aj trocha do sveta a casom sa stat fotografisticka superstar, musis siahnut dalej ako za odporucania svojich priatelov a znamych. potrebujes sa propagovat na miestach, kde nezalezi na tvojich znamostiach. na to su uz dobre dalsie sluzby:
http://pinterest.com - zdielanie cohokolvek vizualneho
http://twitter.com - mikroblogovanie, tu sa daju nadobudnut hlavne kontatky na ludi z oboru
http://flickr.com - pozna snad kazdy
http://tumblr.com - blogovanie, ale mnoho templatov, da sa vyuzit aj ako vlastne portfolio
http://www.behance.net/ - je to akasi socialna siet kreativnych profesionalov, kam mozes nahravat svoje projekty a do nich pridavat obrazky.

tieto vsetky su zdarma a na kazdej sa na teba dokaze nalepit trocha ina skupina ludi. ak naozaj dobre fotis, ludia na internete to ocenia.

3. web fotografa (portfolio) by mal byt hlavne vizualne dobre zvladnuty. malo by to byt designove riesenie, ktore odzrkadluje styl, akym fotis. robit si web cez lacne (ale hlavne nekvalitne) slovenske sluzby nie je najstastnejsie riesenie. mozno by bolo dobre pre maliara - zivnostnika, ale nie pre fotografa. na slovenskom webe existuju sluzby ako biznisweb.sk, ale staci pohladat po anglicky a za podobnu cenu (uprimne, vyssiu, ale nie zas tak) mozes dostat nieco v uplne inej kategorii kvality.
skus napr. tieto:
http://www.behance.net/prosite - vlastna webstranka, ktora bude naozaj vyzerat paradne. 11 USD mesacne/99 USD rocne.
http://www.allyou.net/ - portfolio builder, moznost vyskusat zdarma, 12 USD mesacne/96 USD rocne
http://www.squarespace.com/ - posledny hit pre tvorbu webstranok. ak mas predstavu, da sa tu zrealizovat velmi pohodlne. a bude to vzdy vyzerat super. 8-20 USD mesacne
http://wix.com/ - uz spominane, zdarma a vyber viacerych peknych sablon

ak sa ti to zda prilis zlozite, akykolvek sikovny webdesigner ti to bude vediet zlepit podla poziadavkov.

4. este je tu samozrejme moznost, ze si das web vytvorit na mieru, ale za nizku cenu kvalitny design nedostanes, nikdy. nikdy.


ked uz budes mat web hotovy, neznamena to, ze sa ti budu teraz hrnut zakazky same. na ten web musis este aj prilakat nejakych navstevnikov, vytvarat tzv traffic. v tom ti moze pomoct spominana facebook fanpage a ostatne siete ktore som spomenul, dalej blogovanie o fotografovani, aktivita na diskusnych forach atd. zakladom navstevnosti webu je obsah, ktory je na nom a stranky, ktore nan odkazuju.
 
Avantiswa
2012-12-07 13:52:11+01
.. ešte jedna otázka - treba žiadať písomný alebo ústny súhlas od snúbencov na to, aby som mohla zverejniť ich fotografie na mojej internetovej stránke?
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()