Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

tlacove pdf

cupo
cupo 2012-12-18 13:50:45+01
ahoj, potreboval by som poradit, musim vytlacit A3 kalendar, potrebujem vytvorit tlacove pdf a robim to prvy krat. Pracoval som v photoshope, zatial mam stiahnuty acrobat distiller a skusam to nejak z toho dostat. Je nejaky vseobecny postup pri tom vytvarani a ako zabezpecim aby mi vektorova grafika a pismo ostali v krivkach ? vdaka
 
keko
2012-12-20 20:05:18+01
príspevok od: rickshow
Jedine ak text necha vo vrstvach, len to bude potom velky subor...priznam sa este mi nik nedoniesol podobnu vec, lebo ako som spominal, nemusi mi sediet fontova sada...a to mi potom z toho zas nemusi robit PDF, nie?
A embed fonts?
 
rickshow
2012-12-21 08:49:15+01
príspevok od: keko
Dobre, a to znamena, ze to, ci si napisal vyssie je korektne? Obzvlast s tym pismom s minimalne 600dpi? Alebo, ze spadavka 3mm staci? Komu staci? Na akom stroji, aka technologia? Alebo vy v polygrafickom priemysle to len tak supete od pasa?
Tiez pozadujete CMYK na vasom vstupe? Prepac, ale vydelavas sa vo svojom odbore ? Alebo zijes z fam, ze jedine CMYK - lebo je to tak profesionalne?
Pre tlač je požadovaný CMYK. (vieš ako vznikajú farebné obrázky v tlači, či už offset, alebo hĺbkotlač ?) Ak niekto dodá RGB, tak pri prevode do CMYK sa niektoré farby zmenia. Za čo potom nik neručí. Preto je to vhodné zmeniť u seba aby človek vedel čo vypúšťa. RGB je vhodná pre tlač na digitálnych strojoch a samozrejme monitory sú RGB. 600 DPI som myslel ako minimu pri texte z Photoshopu, lebo ak to všetko dáš do jednej vrstvy tak je to už len poltón, obrázok, fotografia...Inak načo by si do tlačiarne nosil Photoshopovské PDF vo vrstvách a s enbedovanými fontami? To ako že si obsluha CTP alebo montáže bude ľubovolne zväčšovať Tebou prinesený materiál? Asi ťažko. ďalej CTP a jeho RIP by mohol mať problémy so spracovaním...je toho veľa. PDF sa nosí a berie preto, aby sa minimalizovali chyby, za ktoré by potom mohla byť popoťahovaná tlačiareň. Do PDF sa nevstupuje aj keď máme na to programy. Akurát sa nimi odstránie prípadné chyby zla vyexportovaných PDF súborov a ešte sa to spätne posiela zákazníkovi na schálenie. Možno si mýliš trošku prácu s PDF. Možno stále si obhajuješ niečo s čím by som ťa poslal domov, alebo pred Tebou to upravil pre správne použitie do tlače. Také PDF ako Ty obhajuješ je použiteľné v Grafickom štúdiu, kde sa ešte robia zalamovačky, a rôzne úpravy s dodaným materiálom. Prosím ťa niečo si naštuduj, kým sa pustíš do prudkých debát, lebo ma to už nebaví. Mudrych Jožkov mám vo svojej práci dosť, ale aspoň si to nechajú vysvetliť...
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()