Presiel som pri tvorbe letakov a fotoknih na indesign. Neviem ale nikde najst moznost, aku mavaju programy zamerane na fotoknihy, teda vidiet ktore fotky uz su v knihe pouzite. V inych programoch to vyzera tak, ze maju vlastny prieskumnik, v ktorom vojdem do adresara a ked nejaku fotku vlozim do knihy, tak zostane oznacena a tak vzdy viem, ci som uz pouzil vsetky fotky z adresara, pripadne ci sa nechystam vlozit tu istu fotku, ktora je ina inej strane. V Indesign si viem akurat skontrolovat v "Links" ci nemam nejaku fotku pouzitu viac krat, ale prakticke to velmi nie je.
Na co to konkretne potrebujes? V links vidis aka fotka je pouzita, ake ma parametre aj kde sa nachadza a vies otvorit jak samotnu fotku, tak aj jej lokaciu (v prieskumnikovi, finderi alebo bridgi). Samotna sprava liniek je uz v tvojej rezii a odporuca sa v tom mat poriadok. Ak chces mat vsetky pozite fotky spatne pokope, tak si vytvor balik(package) a vtedy indesign skopiruje vsetky linky do jednoho foldra.
Na co to konkretne potrebujes? V links vidis aka fotka je pouzita, ake ma parametre aj kde sa nachadza a vies otvorit jak samotnu fotku, tak aj jej lokaciu (v prieskumnikovi, finderi alebo bridgi). Samotna sprava liniek je uz v tvojej rezii a odporuca sa v tom mat poriadok. Ak chces mat vsetky pozite fotky spatne pokope, tak si vytvor balik(package) a vtedy indesign skopiruje vsetky linky do jednoho foldra.
ked robim knihu, ku ktorej mam dajme tomu 500 zaberov v jednom adresary, z toho 100 je takych, ktore musia byt pouzite. Pred tym som ich hodil do ineho adresara a ked som do neho vosiel, tak boli vsetky vysvietene, ako pouzite. Ak niektora nestvietila, tak som vedel, ze ju musim este niekam vopchat. Na toto je Links dost nemotorne, lebo si viem pozriet akurat, ci niektora nie je 2x. Skusil som to tak, ze som pridal ku knihe este jednu stranu a tam nahadzal vsetky fotky, ktore musia byt pouzite. Potom som tam hladal take, ktore su pouzide iba jeden krat... tym padom su iba na doplnenej strane a nie v knihe. Zaklincovava to ale to, ze ked uz v links najdem fotku, ktoru musim dolozit, tak ju odtial neviem natiahnut, ale musim ist do ineho okna (exploreru, alebo niecoho podobneho)
InDesign a prehlad pouzitych obrazkov
V inych programoch to vyzera tak, ze maju vlastny prieskumnik, v ktorom vojdem do adresara a ked nejaku fotku vlozim do knihy, tak zostane oznacena a tak vzdy viem, ci som uz pouzil vsetky fotky z adresara, pripadne ci sa nechystam vlozit tu istu fotku, ktora je ina inej strane.
V Indesign si viem akurat skontrolovat v "Links" ci nemam nejaku fotku pouzitu viac krat, ale prakticke to velmi nie je.
Na toto je Links dost nemotorne, lebo si viem pozriet akurat, ci niektora nie je 2x.
Skusil som to tak, ze som pridal ku knihe este jednu stranu a tam nahadzal vsetky fotky, ktore musia byt pouzite. Potom som tam hladal take, ktore su pouzide iba jeden krat... tym padom su iba na doplnenej strane a nie v knihe. Zaklincovava to ale to, ze ked uz v links najdem fotku, ktoru musim dolozit, tak ju odtial neviem natiahnut, ale musim ist do ineho okna (exploreru, alebo niecoho podobneho)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa