mam taku prosbu o info. Mate nejaky zaruceny postup na retusovanie pokozky? Ak by niekto bol ochotny ho prezradit. Tak aby to nevyzeralo umelo ala voskova figurina. Urcite by to pomohlo zacinajucim fotografom ktori pri retusi vyrabaju prave tieto umele retuse a nasledne xy krat su im pri kritike vycitane. Jasne ze na zaciatku treba odstranit akne, flaky, jazvicky pomocou bodoveho retusovacieho stetca, retusovacieho stetca a zaplaty. Ale ako postupujete pri retusovani ( zjemnovani pokozky?) Pouzivate filtre alebo ako? Ako priklad uvediem ( dufam ze dotycni nebudu mat problem ) tieto dve foto: www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/330392/nika/?s=photos www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/353153/petra/?s=photos Neverim ze modelky mali tak dokonale tvare, takze retus je v poriadku, nie ako tie umeliny co som spominal. Celkom obstojny navod na nie 5hodinovu retus som nasiel tu: http://www.ppmag.com/web-exclusives/2011/05/softening-skin-kelby.html Ak ma niekto nejake super navody, nech sem posle, ako som pisal myslim ze to pomoze viacerym Pri hladani na ephoto ( retuš pokožky) vyhodilo len 2 odkazy kde su uz navyse nefunkcne linky
prebehni to nejakym pluginom, portraiture, alebo nieco podobne. celkom dobre sa da spravit zehlenie v raw editore, netreba nic specialne..moznosti je vela. ja osobne sa s tym velmi nepaprem, kedze casto fotim odclonenym objektivom, takze sa to zehli akosi same
ja pre rýchlosť a spolahlivosť tiež používam portraiture plugin do ps. prebehneš to cez plugin a potom len s históriou pobeháš po očiach vlasoch a ústach a je to. inak keď máš kedy sa hrať, portrait profesional sa dá tiež. ale mňa to nebaví..
prebehni to nejakym pluginom, portraiture, alebo nieco podobne. celkom dobre sa da spravit zehlenie v raw editore, netreba nic specialne..moznosti je vela. ja osobne sa s tym velmi nepaprem, kedze casto fotim odclonenym objektivom, takze sa to zehli akosi same
portraiture a profesional photostudio a podobne su automatizovane programy ktore spravia prave tu zehlicku ( ano da sa tam kadeco nastavit ale aj tak...... ok ak mas odclonene je to ok. ale ak fotis s dishom v studiu na clone 7 a vyssie tak myslim ze tam sa to vyzehli jedine PP
portraiture a profesional photostudio a podobne su automatizovane programy ktore spravia prave tu zehlicku ( ano da sa tam kadeco nastavit ale aj tak...... ok ak mas odclonene je to ok. ale ak fotis s dishom v studiu na clone 7 a vyssie tak myslim ze tam sa to vyzehli jedine PP
Odporúčam Rado. Dozvieš sa tam rôzne techniky použiteľné hlavne pre fotografa. Nie pre profesionálneho retušéra. Také, ktoré môžeš urobiť za 5 min. za 15 min. a keď máš čas sa vyhrať. http://www.alza.sk/profesionalni-retusovani-portretu-d301748.htm
Retušovanie tváre je dosť rozsiahlé na to, aby ti to tu niekto popísal pár vetami. Tak si niekde zožeň, alebo kúp videa: Karl Taylor - Photo retouching secrets (trošku ma nudil, ale vie naučiť), alebo podľa mňa je ešte lepšie, rozsiahlejšie a idúce viac do hĺbky: Gry Garness - Beauty retouching techniques in Photoshop DVD 1+2. Tak na ochutnávku: http://www.youtube.com/watch?v=oP7JMnIOSP0
ja odporucam na retus pleti nasledovne techniky- dodge & burn a frequency separation. vysvetlovat to nejako moc nebudem, podla nazov najdes na youtube vela navodov. ide vsak o casovo narocnejsie techniky.. ako ti ide o rychle riesenie, tak urcite skus pouzitie filtrov. ak ich pouzijes s mierou, urcite budu vysledky pouzitelne.. aj tie retuse co si dal linky su podla mna riesene aj cez filtre. nevravim to naisto, ale myslim si to
Odporúčam Rado. Dozvieš sa tam rôzne techniky použiteľné hlavne pre fotografa. Nie pre profesionálneho retušéra. Také, ktoré môžeš urobiť za 5 min. za 15 min. a keď máš čas sa vyhrať. http://www.alza.sk/profesionalni-retusovani-portretu-d301748.htm
Retušovanie tváre je dosť rozsiahlé na to, aby ti to tu niekto popísal pár vetami. Tak si niekde zožeň, alebo kúp videa: Karl Taylor - Photo retouching secrets (trošku ma nudil, ale vie naučiť), alebo podľa mňa je ešte lepšie, rozsiahlejšie a idúce viac do hĺbky: Gry Garness - Beauty retouching techniques in Photoshop DVD 1+2. Tak na ochutnávku: http://www.youtube.com/watch?v=oP7JMnIOSP0
to mi je jasne ze je to rozsiahle...su na to aj rozne cesty ako dojst k vysledku ale ako som pisal "dat" xy desiatok € pre amatera je dost....hlavne pre amaterov ktori len zacinaju a popri nakupe techniky nemaju € navyse za taketo veci
robte vsetko ako Karl Taylor alebo sa vydajte vlastnou cestou
Preco by mal opakovat vsetko po nom ? Navody na nete ta len naucia ako pouzivat rozne nastroje a techniky a je uz len na jedincovi ake postupy zvoli. V PS to plati o to viac kde jedna vec sa da spravit 10 sposobmi.
to mi je jasne ze je to rozsiahle...su na to aj rozne cesty ako dojst k vysledku ale ako som pisal "dat" xy desiatok € pre amatera je dost....hlavne pre amaterov ktori len zacinaju a popri nakupe techniky nemaju € navyse za taketo veci
Poviem to inak. Aj keby som nemal. Koľko ľudí si to reálne aj kupuje? Ja si to teraz tiež "vypožičiavam", lebo potrebujem na dôležitejšie veci peniaze. Ale až budem mať bokom peniaze, tak si to dodatočne kúpim z vďačnosti k autorovi.
Napríklad keby som si kúpil toto bez vyskúšania, tak si šklbem vlasy, lebo po 15 minútach som to musel vypnuť: http://digitalphotoshopretouching.com/order-retouching-dvd/retouching-tutorials-dvd-2
ja odporucam na retus pleti nasledovne techniky- dodge & burn a frequency separation. vysvetlovat to nejako moc nebudem, podla nazov najdes na youtube vela navodov. ide vsak o casovo narocnejsie techniky.. ako ti ide o rychle riesenie, tak urcite skus pouzitie filtrov. ak ich pouzijes s mierou, urcite budu vysledky pouzitelne.. aj tie retuse co si dal linky su podla mna riesene aj cez filtre. nevravim to naisto, ale myslim si to
dodge & burn ok to uz mam skuknute...cez new layer, vyplnit s 50% sedou si asi myslela ze? frequency separation o tom som este nepocul....kuknem dakujem za odkaz
Poviem to inak. Aj keby som nemal. Koľko ľudí si to reálne aj kupuje? Ja si to teraz tiež "vypožičiavam", lebo potrebujem na dôležitejšie veci peniaze. Ale až budem mať bokom peniaze, tak si to dodatočne kúpim z vďačnosti k autorovi.
dodge & burn ok to uz mam skuknute...cez new layer, vyplnit s 50% sedou si asi myslela ze? frequency separation o tom som este nepocul....kuknem dakujem za odkaz
d/b ja robim inak.. zda sa mi to tak praktickejsie a aj lahsie sa mi pracuje ak si urobim dve adjustment layers- krivky jednu na zosvetlenie a druhu na smavenie. zafarbim ich masky na cierno a potom do nich kreslim bielym stetcom. inak este dobra finta je mat nastaveny brush na +noise.
retušovanie pokožky
mam taku prosbu o info.
Mate nejaky zaruceny postup na retusovanie pokozky?
Ak by niekto bol ochotny ho prezradit.
Tak aby to nevyzeralo umelo ala voskova figurina.
Urcite by to pomohlo zacinajucim fotografom ktori pri retusi vyrabaju prave tieto umele retuse a nasledne xy krat su im pri kritike vycitane.
Jasne ze na zaciatku treba odstranit akne, flaky, jazvicky pomocou bodoveho retusovacieho stetca, retusovacieho stetca a zaplaty.
Ale ako postupujete pri retusovani ( zjemnovani pokozky?) Pouzivate filtre alebo ako?
Ako priklad uvediem ( dufam ze dotycni nebudu mat problem ) tieto dve foto:
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/330392/nika/?s=photos
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/353153/petra/?s=photos
Neverim ze modelky mali tak dokonale tvare, takze retus je v poriadku, nie ako tie umeliny co som spominal.
Celkom obstojny navod na nie 5hodinovu retus som nasiel tu:
http://www.ppmag.com/web-exclusives/2011/05/softening-skin-kelby.html
Ak ma niekto nejake super navody, nech sem posle, ako som pisal myslim ze to pomoze viacerym
Pri hladani na ephoto ( retuš pokožky) vyhodilo len 2 odkazy kde su uz navyse nefunkcne linky
Vdaka
ok ak mas odclonene je to ok. ale ak fotis s dishom v studiu na clone 7 a vyssie tak myslim ze tam sa to vyzehli jedine PP
ok ak mas odclonene je to ok. ale ak fotis s dishom v studiu na clone 7 a vyssie tak myslim ze tam sa to vyzehli jedine PP
Ja si to teraz tiež "vypožičiavam", lebo potrebujem na dôležitejšie veci peniaze. Ale až budem mať bokom peniaze, tak si to dodatočne kúpim z vďačnosti k autorovi.
Ja si to teraz tiež "vypožičiavam", lebo potrebujem na dôležitejšie veci peniaze. Ale až budem mať bokom peniaze, tak si to dodatočne kúpim z vďačnosti k autorovi.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa