Zdravim, mam taky mensi problem v zoner photo studio 15stke, a to ten, ze pokial fotku upravym cez "kartu" Editor, fotka vyzera normalne, ale akonahle ju otvorim ulozim cez kartu RAW tak je taka mierne vypukla a vobec neviem ze co to moze sposobovat, aj cez soft dodavany k fotaku ViewNX2 vyzera ta fotka normalne, jedine som prisiel na to, ze v zoneri nastavim "uprednostnovat sposob spracovania RAW suborov mimo modul RAW" na "zhoda so spracovanim vyrobcu kodek (WIC)" tak sa fotky cez kartu editor zobrazuju normalne a ked ten sposob spracovania nastavim na zhodu so spracovanim vyrobcu v RAW module tak sa zobrazuju vypukle...
zatial Dakujem
P.S: hladat som to tu aj skusal, ale popravde som ani nevedel prist na to, aky vyraz hladat
Predpokladam, ze ti ukazuje fotku bez funkcie korekcie sferickeho skreslenia objektivu. Vela fotakov ma tuto funkciu vstavanu, ale aplikuje sa len na JPG (+JPG nahlad RAW-u). Napriklad v Lightroome si ju musim zaskrtnut (lens correction), aby bola aktivna.
Vraciam sa späť k tejto téme, aby som nemusel zakladať ďalšiu,,,,zo začiatku som používal iba editor, ale chcel som začať aj s RAW editorom, ale skúšal som veľa kombinácií v nastaveniach RAW editora ale žiadnou som sa nedopracoval k želanej korekcii. Alebo sa dá ta korekcia nejakým spôsobom spravit po vyvolaní do editora priamo v nom?. Takže by ma potešilo, keby mi niekto vedel s týmto pomôcť, lebo možnosť lens correction ani nič podobné som tam nenašiel
Vraciam sa späť k tejto téme, aby som nemusel zakladať ďalšiu,,,,zo začiatku som používal iba editor, ale chcel som začať aj s RAW editorom, ale skúšal som veľa kombinácií v nastaveniach RAW editora ale žiadnou som sa nedopracoval k želanej korekcii. Alebo sa dá ta korekcia nejakým spôsobom spravit po vyvolaní do editora priamo v nom?. Takže by ma potešilo, keby mi niekto vedel s týmto pomôcť, lebo možnosť lens correction ani nič podobné som tam nenašiel
Vopred Ďakujem za prípadnú odozvu
Musis pouzivat RAW konvertor, ktory tuto funkciu ma. Je to napr. Lightroom (lens correction). Dalej tento program musi mat v databaze tvoj fotak a tvoj objektiv. Ak ho nema, mozes objektiv korigovat manualne. Kedze ine programy nepouzivam, neviem v ktorych a kde sa tato funkcia nachadza.
Predpokladam, ze ti ukazuje fotku bez funkcie korekcie sferickeho skreslenia objektivu. Vela fotakov ma tuto funkciu vstavanu, ale aplikuje sa len na JPG (+JPG nahlad RAW-u). Napriklad v Lightroome si ju musim zaskrtnut (lens correction), aby bola aktivna.
Tak Ďakujem ešte raz...prípadne si skúsim ešte nájisť či už nejaký freeware s touto funkciou, alebo niečo lacnejšie, lebo v tomto svojom hobby som chcel byť "poctivý" ale keď nebude iná možnosť, tak si budem musieť asi zohnať ten lightroom aspon na tú korekciu
Zoner ma funkciu opravy chyb objhektivu. 5 min google alebo ta nepotrebna vec zvana navod. http://diit.cz/clanek/zoner-photo-studio-14-recenze-editoru-a-raw/raw
no zrovna tú súdkovitosť ma nenapadlo skúsiť, ale tie ostatné možnosti som hneď skúšal.... Som si myslel, že to je na niečo iné. Akurát sa s tým zrejme budem musieť trošku pohrať...a tam je zas problém, že to skreslenie sa mení aj s ohniskovou vzdialenosťou (ak som čítal na nete správne, a aj logika mi to hovorí)
mierne vypukly obraz v zoner raw "mode"
zatial Dakujem
P.S: hladat som to tu aj skusal, ale popravde som ani nevedel prist na to, aky vyraz hladat
http://diit.cz/clanek/zoner-photo-studio-14-recenze-editoru-a-raw/raw
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie