Zdravim, mam mensi problem pri odsumovani fotiek, ak dam exportovat fotku do JPG tak mi ostanu vsetky vykonane zmeny okrem odsumenia tj akokeby mi to neulozilo, neake skusenosti?
Zdravim, mam mensi problem pri odsumovani fotiek, ak dam exportovat fotku do JPG tak mi ostanu vsetky vykonane zmeny okrem odsumenia tj akokeby mi to neulozilo, neake skusenosti?
to by nemalo mať vplyv na to či je úprava vykonaná alebo nie...jedine tak že by to odšumil málo hodili by sa tie fotky pred a po odšumení
Pri inom ako 100% zvacseni sa mozu fotky zdat uz odsumene, ale nmusi tomu tak byt. Naviac ak pri exportre prezenie doostrovania, sum moze byt opat zvyrazneny.
Dnes som to trosku skusal, ale zaujimalo by ma ten nadlag, dam v nadlade 2 fotky vedla seba, ta odsumena fotka uplne inak vyzera po exportovani, ale iba co sa tyka odsumovania
Nechapem, preco su fotky rozdielne, ale uplne. AK je jedna printscreen z LR a druha vyexportovany JPG prezerany niekde inde. Moj nazor: Prava fotky je z LR, lava je printscreen z nejakeho prehliadaca alebo programu bez spravy farieb. Zobrazovana je zle preto, ze v exportnom menu si nezvolil profil sRGB, ale Adobe RGB. To co sa tebe zda ako neodsumene je len zvyraznenie existujuceho sumu zlou interpretaciou profilu. Posli mi RAW na technika@ephoto.sk a mozem sa na to pozriet.
Prava fotka je jpg priamo z fotaka, lava je fotka je vyexportovany jpg , v nahlade v LR bolo to odsumenie viac vyraznejsie , po exportovani su zmeny minimalne posielam Vdaka
FOtku som v LR raznejsie odsumil, aby bolo vidiet efekt. Pri porovnani celeho obrazka (nahlad v LR vz. prehliadac) skutocne fotka vyzera zasumena. Je to vsak roznou interpretaciou zobrazenia mensieho nahladu. Po rozkliknuti na 100% zvacsenie, nie je medzi LR a vyexportovanym JPG rozdiel. Treba sa jednoducho zmierit s tym, ze ak JPG nie je premietany 1:1, tak nebude zorazovany uplne korektne.
Nemas nahodou najnovsi Lightroom 5? Presne to iste sa mi teraz stalo a len som cumel, daco nenormalne. Asi bude problem niekde v softe, so starsou verziou problem nie je
adobre ligtroom - sum
Posli mi RAW na technika@ephoto.sk a mozem sa na to pozriet.
posielam Vdaka
Presne to iste sa mi teraz stalo a len som cumel, daco nenormalne.
Asi bude problem niekde v softe, so starsou verziou problem nie je
catalog Lighroom 5 sa neda otvorit v 4rke ;/
tak riesenie: pri exportovani nezmensovat zaroven a vsetko ide ok
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie