Fórum » Spracovanie fotografie

LR zmena hdd

vlasto13
2013-09-23 16:33:07+02
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať takú drobnosť. Mám externý disk ktorý mi už veľkosťou nestačí a kúpil som si druhý externý disk ktorý bude len na foto. Foto upravujem v LR, ktorý si ukladá info o úpravách v LR.
Ako spravím to, aby sa aj info o úpravách fotiek, ktoré boli prekopírované z menšieho hdd na väčší hdd, zmenili?
Dik

trnavsky
2013-09-23 17:31:21+02
Pokiaľ viem, info o úpravách fotiek nemusí byť na tom istom disku, na ktorom sú tie fotky. Tak ak presun fotiek urobíš v prostredí LR, potom sa aj táto informácia o presune fotiek, resp. o ich novej adrese automaticky priradí ku informáciám o ich úpravách. (Niekto snáď ešte potvrdí či mám pravdu)

bonifacko
2013-09-23 18:22:44+02
príspevok od: vlasto13
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať takú drobnosť. Mám externý disk ktorý mi už veľkosťou nestačí a kúpil som si druhý externý disk ktorý bude len na foto. Foto upravujem v LR, ktorý si ukladá info o úpravách v LR.
Ako spravím to, aby sa aj info o úpravách fotiek, ktoré boli prekopírované z menšieho hdd na väčší hdd, zmenili?
Dik
Upravy sa podla mna uchovavaju v katalogu.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-09-23 18:26:52+02
Pripoj obidva disky a v LR fotky z jedneho presun metodou "drarg and drop" na druhy. Najprv ale musis pridat do LR druhy disk. Urobis to v kniznici, lavy panel "Folder", tlacidlo +, prida adresar. Potom vytvoris na novom disku adresar, napr. Pictures.

vlasto13
2013-09-23 19:27:37+02
Ďakujem za info, kopírovať to cez LR ma nenapadlo

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()