Ahojte Pouzivam Lightroom 3 a dnes som si nainstaloval lightroom 5 no ostal som nemilo prekvapeny. Inzenzita sumu v LR5 je ovela vacsia ako v LR3. Pozrel som sa aj na LR4 a tam je ten isty problem ako v LR5. Ked si pozriem original fotografie v Adobe Bridge 5 alebo v Digital Photo Professional, intenzita sumu je normalna a tak ju zobrazuje aj LR3. Myslel som, ze je to mozno len zobrazovaci problem a po exporte do jpg to bude okej ale nestalo sa tak. LR4 a LR5 mi proste pridava sum do fotky a degraduje ju. Pridavam foto na ukazku. Je to 100% vyrez na ISO 3200 (5D mark II). Mate s tym niekto skusenost? Dakujem
Nemám to síce ako vyskúšať, ale nemôže byť chyba v procese vykresľovania? Lightroom od verzie 4 používa iný proces vykresľovania. Skús sa pozrieť do modulu Develop - Camera Calibration, vlastnosť Process. Ja tam mám možnosti 2003, 2010, 2012. Skús dať iný (2003 ...?)
Procesom vykreslovania to nie je ale problem je uz vyrieseny. Naozaj tam bolo nieco zle nastavene, pretoze ked som dal Settings→Reset all settings, tak obraz sa zrazu vylepsil a uz je to tak ako na originale. Po instalacii som ale nic nenastavoval, takze som necakal ze by tam mohlo byt nieco zle nastavene. Kazdopadne dakujem a prajem dobre svetlo
no mne LR5 dava defaultne sharpening na celu plochu fotky. a to moze spravit takyto jav lebo to aplikuje nie len na hrany aj na plochu. Skus v details menit masking
Rozdiel v intenzite sumu - Lightroom
Pouzivam Lightroom 3 a dnes som si nainstaloval lightroom 5 no ostal som nemilo prekvapeny. Inzenzita sumu v LR5 je ovela vacsia ako v LR3. Pozrel som sa aj na LR4 a tam je ten isty problem ako v LR5. Ked si pozriem original fotografie v Adobe Bridge 5 alebo v Digital Photo Professional, intenzita sumu je normalna a tak ju zobrazuje aj LR3. Myslel som, ze je to mozno len zobrazovaci problem a po exporte do jpg to bude okej ale nestalo sa tak. LR4 a LR5 mi proste pridava sum do fotky a degraduje ju. Pridavam foto na ukazku. Je to 100% vyrez na ISO 3200 (5D mark II). Mate s tym niekto skusenost? Dakujem
Prvá fotka LR 2.3
Druhá LR 5 Process 2012
Tretia LR 5 Process 2003 = LR 2.3
Všetky hodnoty nastavené na 50
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie