Fórum » Spracovanie fotografie

photoshop problem pri spracovani panoramy

misom
2014-01-14 10:59:14+01
ahojte. mam zvlastny problem pri vytvarani panoramy vo photoshope. robim to tak ze si v lightroome upravim vsetky zabery podla mojich predstav a nasledne to odoslem do photoshopu pomocou funkcie ,,edit in,, - merge to panorama in photoshop. photoshop spravil vsetku robotu a ja som pripane retusnul nieco co som na fotke nechcel mat. pripadne som fotku orezal. dnes ked chcem urobit tu istu panoramu z tych istych zdrojovych fotiek tym istym sposobom tak mi vzniknu na fotke pasy s odlisnou expoziciu. ako je to mozne viete niekto kde je problem? prikladam ukazku.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2014-01-14 11:08:14+01
príspevok od: misom
ahojte. mam zvlastny problem pri vytvarani panoramy vo photoshope. robim to tak ze si v lightroome upravim vsetky zabery podla mojich predstav a nasledne to odoslem do photoshopu pomocou funkcie ,,edit in,, - merge to panorama in photoshop. photoshop spravil vsetku robotu a ja som pripane retusnul nieco co som na fotke nechcel mat. pripadne som fotku orezal. dnes ked chcem urobit tu istu panoramu z tych istych zdrojovych fotiek tym istym sposobom tak mi vzniknu na fotke pasy s odlisnou expoziciu. ako je to mozne viete niekto kde je problem? prikladam ukazku.
nemáš rôzne naexponované zdrojové fotografie?

Marcel Rebro
2014-01-14 11:12:23+01
najskor spoj a potom upravuj

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-14 11:12:52+01
Velmi zaujimave je, ze to mas v rovnych pasoch. Photoshop sklada panoramu nepravidelne, co vidno na maskach jednotlivych dielcich zaberoch.

misom
2014-01-14 11:17:30+01
príspevok od: Marcel Rebro
najskor spoj a potom upravuj
doteraz som to robil vzdy takto a nikdy s tym nebol problem. tu istu fotku som vcera pridal na kritiku a tam je to bez problemov www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/424170/slanicky-ostrov-umenia/?s=photos

misom
2014-01-14 11:19:01+01
príspevok od: Martin Brojo
nemáš rôzne naexponované zdrojové fotografie?
nie.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2014-01-14 11:28:01+01
nie.
skús to spojiť zo zdrojových súborov (bez úprav) a porovnaj výsledok. a pozri či náhodou nemáš v lightroome nastavenú automatické úpravy

misom
2014-01-14 12:09:34+01
príspevok od: Karol Srnec
Velmi zaujimave je, ze to mas v rovnych pasoch. Photoshop sklada panoramu nepravidelne, co vidno na maskach jednotlivych dielcich zaberoch.
mne sa zda akoby to photosop prehnl s prekryvanim jednotlivych zaberov, ked odskrtnem viditelnost niektorej vrstvy, problem na danom useku zmizne. kazda fotka obsahuje minimalne 20 percent zaberu druhej a teda si myslim ze to ked sa to prekryva vznikaju svetlejsie a tmavsie miesta. no preco mi to predtym nerobilo...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-01-14 13:20:39+01
mne sa zda akoby to photosop prehnl s prekryvanim jednotlivych zaberov, ked odskrtnem viditelnost niektorej vrstvy, problem na danom useku zmizne. kazda fotka obsahuje minimalne 20 percent zaberu druhej a teda si myslim ze to ked sa to prekryva vznikaju svetlejsie a tmavsie miesta. no preco mi to predtym nerobilo...
Ak Photoshop robi panoramu neprekryva fotky v pasoch. Prechody su nepravidelneho tvaru. Kym panoramu nezlucis do jednej vrstvy, mozes si pozriet ako je to vymaskovane. Preto ma zaraza, ze je to v pasoch. Tu vidim problem skor v nejakom exporte. Rozdielnu expoziciu dokaze slusne kompenzovat.
Skus panoramu poskladat tak, ze fotky z LR vyexportujes na disk, nie priamo do PS, a az potom ich poskladas.

slacho
2014-01-17 00:26:38+01
Ešte ma napadlo je to už hotová fotka uložená z PS alebo screen s PS niekedy sa mi to stáva keď som spájal panorámu že som mal takéto pasy no po zazoomovani a opätovnom oddialeni fotky pasy zmyzli taktiež po uložení fotky tam už tie pasy neboli
Preto sa pýtam či je to už final fotka alebo screen

misom
2014-01-17 15:26:48+01
Takze problem vyrieseny najskor som si myslel ze je to hardware problem, ze jednoducho pc nema dost zdrojov na tak velky subor. avsak skusil som spojit panoramu zo zmensenych jpg o velkosti cca 4mb a problem pretrvaval. (moj pc: i5 procesor 8 gb ram 1 gb samostatna grafika)
potom som vo photoshope zvysil vyrovnavaciu pamat pre Camera Raw na 2 gb + zakazdym ked idem spajat panoramu tuto vyrovnavaciu pamat manualne vycistim a problem je vyrieseny.

vlcimak
2014-01-17 17:46:38+01
Netvrdim, ze to pomoze, mal som vsak podobny problem, ked som skladal vacsie mnozstvo zaberov. Ked som zvacsil kapacitu virtualnej pamate (pagefile.sys), problem zmizol a odvtedy sa neobjavil.

misom
2014-01-17 22:26:33+01
príspevok od: vlcimak
Netvrdim, ze to pomoze, mal som vsak podobny problem, ked som skladal vacsie mnozstvo zaberov. Ked som zvacsil kapacitu virtualnej pamate (pagefile.sys), problem zmizol a odvtedy sa neobjavil.
dakujem. stacilo zvacsit pamat pre Camera Raw

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()