Fórum » Spracovanie fotografie

Hromadna uprava v CS6 - PSD subory

ujosajner
2014-10-02 16:39:33+02
potrebujem poradit nejaky trik na hromadnu upravu fotiek v CS6. mam vyvolane rawka v camera raw a ulozene ako PSD. nasledne chcem skupinu tychto PSD suborov hromadne upravit pripravenou akciou.
postupoval som podla navodu na nete FILE/AUTOMATE/BATCH, ale nepodarilo sa mi to.
vsetky subory zo zadaneho adresara po jednom CS6 otvoril a hned zatvoril. vyzeralo to akoby vykonava zadanu akciu, no vysledok nikde neulozil.
diky

phototomas
2014-10-02 20:39:14+02
keď nejde automat tak sa asi treba vyhrať
ctrl+shift+E / ctrl+shift+S/enter+enter

Vážne nikdy som to neskúšal v automate ale cez skratky to robím furt. No neviem koľko PSD potrebuješ takto urobiť. Ja som hromadne PSD nikdy nerobil
good luck

ujosajner
2014-10-02 20:45:28+02
Mam svadbu rozdelenu na 20 adresarov. V kazdom je asi 20 fotiek

total empty
2014-10-02 20:55:44+02
príspevok od: ujosajner
potrebujem poradit nejaky trik na hromadnu upravu fotiek v CS6. mam vyvolane rawka v camera raw a ulozene ako PSD. nasledne chcem skupinu tychto PSD suborov hromadne upravit pripravenou akciou.
postupoval som podla navodu na nete FILE/AUTOMATE/BATCH, ale nepodarilo sa mi to.
vsetky subory zo zadaneho adresara po jednom CS6 otvoril a hned zatvoril. vyzeralo to akoby vykonava zadanu akciu, no vysledok nikde neulozil.
diky
Prečo to ukladáš v PSD ? PSD je uložný formát ak obrázok obsahuje vrstvy, taktiež je tam dôležitá bit.kvalita, či 8 alebo 16. 8bit by ti malo spracovať,16 asi nie.
Ulož to z raw ako tiff alebo jpeg a potom skúšaj.

phototomas
2014-10-02 21:07:46+02
príspevok od: ujosajner
Mam svadbu rozdelenu na 20 adresarov. V kazdom je asi 20 fotiek
tak to ma prekvapuješ, ja sa primárne venujem svadbám a PSD ukladám len obálky a prvú kópiu fotky do photo-video slidu
Si si teda dal 400 psdčiek chych
Prečo to ukladáš v psd?

ujosajner
2014-10-02 21:15:39+02
príspevok od: total empty
Prečo to ukladáš v PSD ? PSD je uložný formát ak obrázok obsahuje vrstvy, taktiež je tam dôležitá bit.kvalita, či 8 alebo 16. 8bit by ti malo spracovať,16 asi nie.
Ulož to z raw ako tiff alebo jpeg a potom skúšaj.
Diky, nenapadlo ma, ze problem je psd. Skusim teda jpeg

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()