zaujimalo ma by ma ci pri prevode RAW /NEF/ do DNG dochadze k nejakej strate kvality suboru ,kedze je o nieco mensi? je lepsie robit prevod pri Nikone cez Adobe DNG converter ,alebo Capture NX -D ?
Pri konverzii do DNG by nemalo dochádzať k strate kvality. Môže tam byť kompresia, ale nezhorší ti kvalitu.
Inak najlepšie je vyskúšať si to priamo. Ak tam nevidíš rozdiel (pri úpravách), tak aj keby do osekalo kvalitu, tak ti to môže byť jedno, pretože to nevidíš. Predsa len tiež sa nepýtaš, že pri jpeg-u dochádza k strate kvality kompresiou, aký formát mám teda použiť pri uploade na web ?
Metadáta ako Active D-Lighting, Picture Control nie sú metadátami RAWu ale hovoria, s akým nastaveniami z RAWu vyvolal JPEG fotoaparát. Viažu sa teda na konkrétny JPEG (prípadne na náhľad v RAWe). Do RAWu fotíš asi preto, že si chceš fotky vyvolať inak, nie s tými istými nastaveniami, ako ti to urobil fotoaparát. Navyše predpokladám, že Lightroom by ti ich aj tak neaplikoval, musel by si ostať pri Nikoňáckom softe a aj to je otázne, či by sa nimi riadil (ale nemám Nikon a nemám to vyskúšané).
Nahral som najnovšíc9.7-to isté.profily chybajú.Potrebujem pre Nikon D7100./pri instalacii vidim ze to nahráva,ale v zlozke Adobe to nie je/. Kde robím chybu?
Nahral som najnovšíc9.7-to isté.profily chybajú.Potrebujem pre Nikon D7100./pri instalacii vidim ze to nahráva,ale v zlozke Adobe to nie je/. Kde robím chybu?
Skus uplne odinstalovat DNG konvertor, a potom skus na novo nainstalovat najnovsiu verziu (9.7), ci to pomoze. Podla mna by malo.
DNG
je lepsie robit prevod pri Nikone cez Adobe DNG converter ,alebo Capture NX -D ?
Capture NX-D nevie robiť prevod do DNG iba do TIFF a JPG.
Inak najlepšie je vyskúšať si to priamo. Ak tam nevidíš rozdiel (pri úpravách), tak aj keby do osekalo kvalitu, tak ti to môže byť jedno, pretože to nevidíš. Predsa len tiež sa nepýtaš, že pri jpeg-u dochádza k strate kvality kompresiou, aký formát mám teda použiť pri uploade na web
Metadáta ako Active D-Lighting, Picture Control nie sú metadátami RAWu ale hovoria, s akým nastaveniami z RAWu vyvolal JPEG fotoaparát. Viažu sa teda na konkrétny JPEG (prípadne na náhľad v RAWe). Do RAWu fotíš asi preto, že si chceš fotky vyvolať inak, nie s tými istými nastaveniami, ako ti to urobil fotoaparát. Navyše predpokladám, že Lightroom by ti ich aj tak neaplikoval, musel by si ostať pri Nikoňáckom softe a aj to je otázne, či by sa nimi riadil (ale nemám Nikon a nemám to vyskúšané).
Riešiš nepodstatné a nepotrebné veci.
Kde robím chybu?
Kde robím chybu?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie