Fórum » Spracovanie fotografie

Photoshop Elements - ostránenie "echa" na horizonte

Jan1
2016-11-06 11:05:19+01
Priatelia, poraďte. Prikladám dve fotografie. Jedna (farebná) je originálny nudný JPG, druhá fotka je výsledok prevodu do ciernobiela vo Photoshop Elements 14 cez plugin Nik Silver Efex Pro 2. S výsledkom by som vcelku spokojný, ale ruší má biele "echo" na hranici horizontu a oblohy vpravo (označené červeným rámikom).

Otázky:
1. Je to chyba môjho postprocesingu alebo je to nejaký prirodzený jav, ktorý pri originálnych parametroch fotky nie je vidieť?
2. Ako do ostrániť? Babrem sa v Elements už hodinu, ale nie som zatiaľ natoľko skúseny užívateľ, aby som vedel, ako na to. Odmaskoval som si krajinu a nechal som iba oblohu a nejako som to skúšal so Smart Brush Tool and Clone Stamp Tool, ale nejde mi to... Ako na to? Stačí iba naznačíť nejaký základný postup, ja sa s tým potom potrápim ...

Ďakujem.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-11-06 11:22:02+01
príspevok od: Jan1
Priatelia, poraďte. Prikladám dve fotografie. Jedna (farebná) je originálny nudný JPG, druhá fotka je výsledok prevodu do ciernobiela vo Photoshop Elements 14 cez plugin Nik Silver Efex Pro 2. S výsledkom by som vcelku spokojný, ale ruší má biele "echo" na hranici horizontu a oblohy vpravo (označené červeným rámikom).

Otázky:
1. Je to chyba môjho postprocesingu alebo je to nejaký prirodzený jav, ktorý pri originálnych parametroch fotky nie je vidieť?
2. Ako do ostrániť? Babrem sa v Elements už hodinu, ale nie som zatiaľ natoľko skúseny užívateľ, aby som vedel, ako na to. Odmaskoval som si krajinu a nechal som iba oblohu a nejako som to skúšal so Smart Brush Tool and Clone Stamp Tool, ale nejde mi to... Ako na to? Stačí iba naznačíť nejaký základný postup, ja sa s tým potom potrápim ...

Ďakujem.
Chyba je v tvojom postprocesingu. Snazis sa z nicoho robit nieco. Ked nieco silis, vzdy to bude vidno. Mal si pouzit prechodovy filter.

Jan1
2016-11-06 11:28:43+01
Prechodový filter nemám. Zatiaľ. A včera skrátka lepšie počko nebolo...

Robson65
2016-11-06 20:19:28+01

Otázky:

Ďakujem.
tá aura je daň za to, že si sa tak urputne snažil dostať kresbu do plechovej oblohy, ktorú máš na farebnej fotke...velmi si tlačil na pílu...Karol ti to napísal tiež jasne

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-11-06 20:33:27+01
Prechodový filter nemám. Zatiaľ. A včera skrátka lepšie počko nebolo...
Dobry fotograf vie, kedy nema stlacit spust.

Jan1
2016-11-06 20:40:44+01
Ja mam od dobrého fotografa ďaleko a tak si môžem mačkať spúšť kedy chcem . Ale aj tak to malo aj prínos, pretože hľadajúc riešenie som objavil a vyskúšal niekoľko nových vecí v Elements a v Nik. Všetko zlé je na niečo dobré .

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()