Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

Uprava fotiek

Shaolin
Shaolin 2020-10-28 19:59:52+01
Zdravím vás, vo fotení som nováčik zadovážil som si svoju prvú zrkadlovku nafotil kopec fotiek ale zasekol som sa na úprave fotiek. Ide o to že mne sa páčia také temné fotky. Moody fotky. V takom štýle upravovať fotky lesov a rôznych zaujímavých kútov v prírode. Niečo také ako som priložil. Viem YouTube je plný návodov ako to spraviť ale aj keď zopakujem presne tie isté nastavenia tak na mojich fotkách to tak nevidno. Ani anglicky veľmi neviem a v slovenčine som nenašiel ako na to. Proste skúšam všetko nastavovať ale neviem sa dostať do toho používam na to photoshop lebo lightroom mi počítač nerozbehne vždy to padá neviem prečo. Lightroom jedine na mobile. Máte nejaké rady pre mňa ako na to? Ako sa do toho dostať? Nejaké triky o čo hlavne ide pri takejto úprave? Bol by som vám veľmi vďačný lebo neviem sa s toho vymotať
 
MaxGamut
2020-11-28 02:12:27+01
Prave som dopozeral nejake tunajsie videa o Zonery a mozem zodpovedne prehlasit-
- ak niekto chce super kreativne stylizacie fotiek na par klikov, nech pouziva Zoner !!!

Ja ho nepouzivam a ani nepoznam, ale z videi som bol HOOODNE prekvapeny, kam sa to posunulo. V niektorych moznostiach uprav podla mna predbehli Photoshop !!!

Palec hore autorom !
 
landov
2020-11-28 06:55:16+01
 
IO-NR
2020-11-29 11:04:25+01
Fotky, ktoré si sem dal, sú najčastejšie robené v Lightroome alebo Capture One cez presety (dá sa to aj ručne a následne úprava uložiť ako preset - uľahčí to budúce úpravy). Niekedy robia fotografi podobné úpravy narýchlo aj v mobiloch (aplikácie ako VSCO a Lightroom).

Rôzne presety sa dajú nájsť na stiahnutie (zadarmo či platené), stačí dať do Googlu "Lightroom moody presets" alebo dačo podobné (pokiaľ si ich zatiaľ nevieš vytvoriť sám).

Ak ti Lightroom nevie otvoriť fotku, tak potrebuješ novšiu verziu, príp. predtým prekonvertovať fotky cez DNG converter (zadarmo od Adobe).

Všetko toto ľahko nájdeš cez Google alebo YouTube ako návody krok za krokom, treba mať len otvorený LR a skúšať to okamžite. Nie je to nič ťažké ak sa tomu človek chvíľku naplno venuje, netreba vedieť ani anglicky, stačí len opakovať to, čo je vo videu.

PS: photoshop sa dá tiež použiť (Camera RAW vie to, čo LR v module Develop a samotný PS ešte viac) no v LR je to všetko jednoduchšie a dá sa tak upraviť veľké množstvo fotiek za pár sekúnd
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()