Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

Problem s DNG z XIAOMI v Camera RAW

cernunnos
2020-12-22 15:01:53+01
Zdravim,
uz dlhsiu dobu fotim (ak je to mozne) do RAWu, nevynimajuc ani fotenie mobilom. Doposial som digitalnou upravou (subjektivne) vzdy dosiahol lepsiu kvalitu vysledneho JPG suboru, ako ked to robila automatika (ci uz v mobile alebo fotoaparate).
Posledny mesiac som zacal pouzivat XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO a s DNG subormi z tohto mobilu si neviem dat rady. Na pracu s RAW subormi pouzivam CAMERA RAW (v 12.4.0.555). DNG subory maju v CAMERA RAW divne farby, su zrnite a nijako sa neviem dopracovat k uspokojivemu vysledku. Automaticky generovany JPG subor (pri foteni sa v mobile okrem DNG automaticky vytvori aj JPG subor) je omnoho lepsi. Ostrejsi, farebnejsi a menej zrnity.
Vedel by mi niekto poradit v com by mohol byt problem. Subjektivne mam dojem akoby CAMERA RAW nespravne intrepretovalo vyhotovene DNG subory. Je mozne do CAMERY RAW/PHOTOSHOPu nahrat nejaky "correction profile", alebo to nejako nastavit aby boli DNG subory zobrazovane spravne?

Dakujem
 
IO-NR
2020-12-22 16:11:46+01
S mobilom je to ťažké, výsledná jpeg fotka často vzniká kombináciou niekoľkých rôznych expozícií a rôznych odšunovacích a kadejakých scénu rozoznávajúcich algoritmov. Dostať niečo podobné z jediného RAW súboru je dosť náročné.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()