zdravim, akurat sa ucim troska pracovat vo photoshope, konkretne s " Liquify " a ako tak upravujem,skusam po par upravach mi vihodi tabulku v anglickom texte: operacia nmoze byt uskutocnena - nedostatok miesta na disku. V PC sa moc nevyznam takze neviem co to moze znamenat, ked to ma nieco spolocne s HDD tak mam volne na pevnom 24 GB a externom 40 gb.. vie mi niekto poradit prosim vas ?
pomohol by screenshot... pripadne ked nastane error skontrolovat kolko mas vyuzitej ramky, kolko mas povoleny maximum... hlavne hod sem ten screenshot...
maš na 99% plný scratch disk (defaultne je to C disk) takže ak máš na C particii volných 24GB malo by to stačiť. len pozor ak pozeráš streamované video a máš otvorených viacero PSD súborov s rozlíšením viac ako 20Mpx môže ti byť málo aj 40GB volného miesta, nehovoriac o tom že ktovie ako fragmentovaných je tých voľných 24GB. ak máš voľné miesto na particii D je dobré dať si tento disk ako scratch disk. Nastavuje sa to bud v rolete file alebo edit, už si nepamatam...
screenshot je tu, skontrolovat kolko mam vyuzitej ramky ? to je spravca uloh systemu - VYKON ?
skusil som to tak prva foto je error - staci mi kliknut cca 20 x nech robim akukolvek upravu a vyhodi error s tou hlaskou a nemozem niec len zrusit pracu vo liquify a druha foto je ako sa sprava vykon hned ked nahodi tu error spravu..
maš na 99% plný scratch disk (defaultne je to C disk) takže ak máš na C particii volných 24GB malo by to stačiť. len pozor ak pozeráš streamované video a máš otvorených viacero PSD súborov s rozlíšením viac ako 20Mpx môže ti byť málo aj 40GB volného miesta, nehovoriac o tom že ktovie ako fragmentovaných je tých voľných 24GB. ak máš voľné miesto na particii D je dobré dať si tento disk ako scratch disk. Nastavuje sa to bud v rolete file alebo edit, už si nepamatam...
skusim prehodit scratch disk na D -ale ako pisem som do PC tava takze nieviem, ci to najdem a zrealizujem..
no podal navodu na nete som to nasiel Edit-Preferences a tam sa meni scratch disk aj pamet a pod. prepol som na D zvisil som pamet, no nic nepomohlo - proste zo 20 kliknuti pri praci v photoshope a je to tam.. este skusim nieco vymazat na disku nech tam mam aspon 100 gb volne a uvidim.
no podal navodu na nete som to nasiel Edit-Preferences a tam sa meni scratch disk aj pamet a pod. prepol som na D zvisil som pamet, no nic nepomohlo - proste zo 20 kliknuti pri praci v photoshope a je to tam.. este skusim nieco vymazat na disku nech tam mam aspon 100 gb volne a uvidim.
podla grafu systemovych zdrojov co si prilozil to vyzera ze mas zahltenu RAM ...
odporucam vycistit plochu (pracovna plocha nieje vo winoch nic ine ako otvoreny folder a hned pri starte systemu sa cely jeho obsah nacitava do RAM - takze sa tam odporuca mat iba odkazy, nikdy nie subory...) dalej ti pomocou programu CCCleaner odporucam vycistit tabulku startup a zakazat vsetko, co nieje vitalne pre beh systemu na startupe ... dalej precistit registre a defragmentovat vsetky diskove jednotky ... takto si mozes zvysit vykon aj o 25% ... ale hlavne, opatruj si ram a neziadaj od nej viac ako je nevyhnutne
podla grafu systemovych zdrojov co si prilozil to vyzera ze mas zahltenu RAM ...
odporucam vycistit plochu (pracovna plocha nieje vo winoch nic ine ako otvoreny folder a hned pri starte systemu sa cely jeho obsah nacitava do RAM - takze sa tam odporuca mat iba odkazy, nikdy nie subory...) dalej ti pomocou programu CCCleaner odporucam vycistit tabulku startup a zakazat vsetko, co nieje vitalne pre beh systemu na startupe ... dalej precistit registre a defragmentovat vsetky diskove jednotky ... takto si mozes zvysit vykon aj o 25% ... ale hlavne, opatruj si ram a neziadaj od nej viac ako je nevyhnutne
chces mi povedat, ze ak si dam na plochu 4 GB suborov, tak mi po starte zozerie RAM a uz len swapujem?
logika je nasledujici: pri otevirani fotek se je Photoshop snazi cpat do RAM jenze pouzivane Windows umi velmi spatne zachazet a vyuzivat operacni pamet tudiz aniz by se RAM naplnila do nejake \"kriticke\" hodnoty cpou vsechno do odkladaciho oddilu na HDD alias \"swapu\" a pokud tento oddil je nastaven na \"nejakou hodnotu\" dojde \"misto na disku\" aniz by se fyzicky disk a RAM naplnil, za predpokladu ze jsou skutecne HDD fyzicky prazdne samnozrejme se take muzu mylit, ze screenu je poznat prd, koukni do: prave tlacitko na Tento pocitac->Vlastnosti-> vlevo Upresnit nastaveni systemu-> zalozka Upresnit-> u Vukon tlacitko Nastaveni->zalozka Upresnit-> Je virtualni pameti nejaka hodnota?
ja mam Windows 7 + 4GB RAM i kdyz nepustim zadny jiny program jen PS a mam vypnuty swap Photoshopu to nestaci a nadava uz jsem prisel takhle o par fotek, pote jsem zapnul swap aspon na 1GB PC se sice stalo hlucnejsi kvuli neustalemu bezduvodnemu swapu (co chtit od Windows) ale uz se dalo pracovat uz nejakou dobu uvazuju nad nakupem dalsich 4GB RAM
attila.farkas - DíKY !!! s tou pracovnou plochou si mi neskutočne pomohol. TomR - tiež DíKY,potvrdzuješ mi moje domnienky, že darmo mám ešte dosť ramny, WIN to radšej uloží na môj pomalý disk tak 1/3 kapacity je tam asi zbytočne.
attila.farkas - DíKY !!! s tou pracovnou plochou si mi neskutočne pomohol. TomR - tiež DíKY,potvrdzuješ mi moje domnienky, že darmo mám ešte dosť ramny, WIN to radšej uloží na môj pomalý disk tak 1/3 kapacity je tam asi zbytočne.
mam win xp sp3 na ploche hafo pridanych AVI suborov a zatazenie RAMky sa absolutne nezmeni ... neviem ako mate kto nastavene aktivne plochy vo win alebo co, ale je to pre mna haluz jak mraky ...
je to \"chyba\" windows, jelikoz mam 64b system planuju nakup dalsich RAM na celkovych 8GB a vypnu swapovani, ceny RAM jsou nizke \"predpokladam ze i u vas v SK\" a rychlost zapisu RAM vs HDD je nesrovnatelna
parada toto mi pomohlo ten cliner je super... pc ide pelsie ale na photoshop to zial nemalo vpliv problem pretrvava..
photoshop - nedostatok miesta na disku ???
The operation could not be ceompleted
Nedostatok miesta na disku.
-prva veta je po anglicky a druha po slovensky.. akoze fakt neviem oco ide..
hlavne hod sem ten screenshot...
skusil som to tak prva foto je error - staci mi kliknut cca 20 x nech robim akukolvek upravu a vyhodi error s tou hlaskou a nemozem niec len zrusit pracu vo liquify a druha foto je ako sa sprava vykon hned ked nahodi tu error spravu..
ja mam Windows 7 + 4GB RAM i kdyz nepustim zadny jiny program jen PS a mam vypnuty swap Photoshopu to nestaci a nadava uz jsem prisel takhle o par fotek, pote jsem zapnul swap aspon na 1GB PC se sice stalo hlucnejsi kvuli neustalemu bezduvodnemu swapu (co chtit od Windows) ale uz se dalo pracovat uz nejakou dobu uvazuju nad nakupem dalsich 4GB RAM
TomR - tiež DíKY,potvrdzuješ mi moje domnienky, že darmo mám ešte dosť ramny, WIN to radšej uloží na môj pomalý disk
TomR - tiež DíKY,potvrdzuješ mi moje domnienky, že darmo mám ešte dosť ramny, WIN to radšej uloží na môj pomalý disk
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa