Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

photoshop -problém s kreslením ( haky-baky, machule)

majster333
majster333 2011-04-20 22:02:30+02
v PS mám problém pri kreslení. príležitostne(nie vždy) mi kreslí všelijaké čmáranice aj keď ja som spravil napr len bodku. Neviete čím to môže byť?
Všimol som si to keď som si kúpil lacný tablet - zvalil som to naňho.
No dnes mi to začalo robiť aj pri kreslení s myšou,- keď kreslím detailné masky, alebo požívam klonovacie razítko je to problém - lebo si to občas ani hneď nevšimnem, keď som sústredený na nejaký detal. Napr. ja spravím bodku s klonovacím razítkom a ono mi to na druhom rohu obrazovky spraví machuľu, alebo čiaru, skrátka čo sa mi zapáči. V zápale boja si to nevšmnem, druhý krát spravím tú bodku a keď dokončím nestíham sa čudovať.
Ak niekto poradí, budem mu vďačný. kukol som google nič také som nenašiel.
 
keko
2011-04-21 15:40:57+02
príspevok od: CSA
na cistenie registrovnemusi byt nejak zdatny, existuje na to taka free utilitka a vola sa ze Registry Mechanic staci ak po odinstalovani a vymazani suborov proste len spusti tuto operaciu a niekde v deep registroch sa prejavia chyby ktore mu nakoniec ponukne zafixovat....hotovo
No len pri opatovnej instalacii onych plug-inov sa dostavi opat ten isty problem. To nie je de-ja-vu, ale to, ze ani jedna utilita na cistenie registrov nefunguje spravne. A ked nejaky sopliak z Indie bude chciet, tak mu ten plug-in bude robit haky baky, aj ked pouzijes vsetky registry utility jednu za druhou. Moj nazor. Je jednoduchsie preinstalovat Windows, ako kradnut nejaky soft, ktory zas necha kakance niekde inde...
 
NefroniK
2011-04-21 16:21:08+02
Mne to robi photoshop nahodne - generuje si nejake pohyby s myskou. Pomoze vyptnu a znovu zapnut PS.
 
keko
2011-04-21 19:55:42+02
A aky tip licencie mas? Taky ten vseludovy, alebo za tvrde?
 
_PK_
2011-04-22 10:05:59+02
príspevok od: majster333
mám vistu 32b - mám CS4 a mám zapnutú hardwarovu akceleráciu.
Ale mám aj málo miesta na disku a jeden odiel disku mám úplne plný ( nechcel som nič mazať kým nebudemmať aspoň 2 zálohy, už som prišiel od kpec fotiek takto)
inak mám 3Gb ram- ale nikdy ich nemám využité stále max na 2,2Gb keď to kontrolujem.
Ďakuem všetkým za rady, všetko postupne vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo.
Problem s nedostatkom pamate to moze byt len dost tazko. 32b Vista nikdy neprideli jednemu procesu viac ako 2GB (3GB ked sa nieco dobre poedituje). Navyse ak pamat dochadza Windows odswapuje cast na disk.

Ja mam na notebooku len 1GB pamate a kupeny cesky photoshop CS3. Sice mu niektore operacie trvaju dlho, ale nikdy mi nerobil to co popisujes. Cize bud v CS4 pokazili memory management, alebo to velkostou pamate nebude. Tipol by som to druhe.
 
majster333
2011-04-25 17:16:03+02
Nuž na zákazníce centurm adobe sa obráti nemôžem...
nedostatkom miesta na disku to ozaj nebolo. ani 30GB voľného na oboch diskoch nepomohlo (formátoať wista vyhodnotila, že neoblo treba). Vírus som podľa AVG free nemal.
Preinštaloval som teda win. Nainštalujem PS zajtra.
Možno to bol fakt dáky plugin, crack...
tipujem to na plugin - pretože mi robil kraviny jeden. vypisovalo chyby a tak, prestal som ho používať, ale kto vie možno to nestačilo...
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()