Fórum » Spracovanie fotografie

Hromadná editácia EXIF-u

FilipMino
2011-06-12 18:43:21+02
Zdravím Vás, mám otázku, nechcem to nazvať problémom , či sa nejak dá hromadne!! editovať resp. zmazať EXIF udaj v DPP alebo v Zoneri Photostudio. Viem, že jednotlivo sa to dá, ale pri niekoľkých desiatkach fotiek to bude asi zaberačka. Za rady a tipy vopred ďakujem.

Paulie
2011-06-13 00:59:50+02
V IrfanView sa dá aj hromadne. File>Thumbnails, v okne si vyberieš adresár s fotkami, označíš ich s CTRL+A potom SHIFT+J v Transformations zvol NONE, Optimize JPG, Save with Original Date/Time a úplne dole Clean all APP markers a Start... to vsjo.

FilipMino
2011-06-13 15:31:29+02
príspevok od: Paulie
V IrfanView sa dá aj hromadne. File>Thumbnails, v okne si vyberieš adresár s fotkami, označíš ich s CTRL+A potom SHIFT+J v Transformations zvol NONE, Optimize JPG, Save with Original Date/Time a úplne dole Clean all APP markers a Start... to vsjo.
ďakujem.....skúsim to

TomášK
2012-06-30 21:37:02+02
mne to v Zoneri Photostudio funguje ze hromadne prirazeni informaci,
ale teda sposobom, ze kliknutim na ikonu ZPHS na ploche kliknem a spustim zoner a objavi sa mi so zobrazenim suborov v strukturach adresarov a ked si oznacim viac ako 1 subor teda 2 a viac,
tak potom mi v hornom menu asi v strede je Informace a v nom naspodu hromadne prirazeni informaci - vtedy mi to funguje

PeCh
2012-06-30 23:07:56+02
Osobne nevidím dôvod mazať exif. Nehanbím sa za nič v ňom. Ale pouč ma, kedy by som ho mal zmazať .

BTW v Bibble sa pri v nastavení exportu dá zakliknúť, či má ísť exif do jpegu. Takže stačí označiť všetky fotky a urobiť export. Ak však už máš jpegy, tak rýchlejší však bude IrfanView. DPP ani Zoner nepoužívam, aj keď DPP idem vyskúšať.

rjamrich
2012-07-01 07:17:05+02
Nie som prave pri pocitaci, tak mozno jednotlive ponuky nepomenujem uplne presne, ale v zoneri sa to maze velmi jednoducho: vpravo hore a prepnes do zalozky spravca, oznacis si fotky, ktorym chces odobrat exef a potom v ponuke hore: Organizacia - operacie s informaciami - odstranit informacie.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()