Zdravím Vás, mám otázku, nechcem to nazvať problémom , či sa nejak dá hromadne!! editovať resp. zmazať EXIF udaj v DPP alebo v Zoneri Photostudio. Viem, že jednotlivo sa to dá, ale pri niekoľkých desiatkach fotiek to bude asi zaberačka. Za rady a tipy vopred ďakujem.
V IrfanView sa dá aj hromadne. File>Thumbnails, v okne si vyberieš adresár s fotkami, označíš ich s CTRL+A potom SHIFT+J v Transformations zvol NONE, Optimize JPG, Save with Original Date/Time a úplne dole Clean all APP markers a Start... to vsjo.
V IrfanView sa dá aj hromadne. File>Thumbnails, v okne si vyberieš adresár s fotkami, označíš ich s CTRL+A potom SHIFT+J v Transformations zvol NONE, Optimize JPG, Save with Original Date/Time a úplne dole Clean all APP markers a Start... to vsjo.
mne to v Zoneri Photostudio funguje ze hromadne prirazeni informaci, ale teda sposobom, ze kliknutim na ikonu ZPHS na ploche kliknem a spustim zoner a objavi sa mi so zobrazenim suborov v strukturach adresarov a ked si oznacim viac ako 1 subor teda 2 a viac, tak potom mi v hornom menu asi v strede je Informace a v nom naspodu hromadne prirazeni informaci - vtedy mi to funguje
Osobne nevidím dôvod mazať exif. Nehanbím sa za nič v ňom. Ale pouč ma, kedy by som ho mal zmazať .
BTW v Bibble sa pri v nastavení exportu dá zakliknúť, či má ísť exif do jpegu. Takže stačí označiť všetky fotky a urobiť export. Ak však už máš jpegy, tak rýchlejší však bude IrfanView. DPP ani Zoner nepoužívam, aj keď DPP idem vyskúšať.
Nie som prave pri pocitaci, tak mozno jednotlive ponuky nepomenujem uplne presne, ale v zoneri sa to maze velmi jednoducho: vpravo hore a prepnes do zalozky spravca, oznacis si fotky, ktorym chces odobrat exef a potom v ponuke hore: Organizacia - operacie s informaciami - odstranit informacie.
Hromadná editácia EXIF-u
ale teda sposobom, ze kliknutim na ikonu ZPHS na ploche kliknem a spustim zoner a objavi sa mi so zobrazenim suborov v strukturach adresarov a ked si oznacim viac ako 1 subor teda 2 a viac,
tak potom mi v hornom menu asi v strede je Informace a v nom naspodu hromadne prirazeni informaci - vtedy mi to funguje
BTW v Bibble sa pri v nastavení exportu dá zakliknúť, či má ísť exif do jpegu. Takže stačí označiť všetky fotky a urobiť export. Ak však už máš jpegy, tak rýchlejší však bude IrfanView. DPP ani Zoner nepoužívam, aj keď DPP idem vyskúšať.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa