Fórum » Spracovanie fotografie

Nikon D5100 - Lightroom 3 / NX 2

gexcube
gexcube 2011-09-06 22:57:14+02
Zdravim,
ako prispievatel som na tomto fore prvy krat takze...

cital som na tuto temu vela zahranicnych for a podobne ale i tak mi to neda a spytam sa:
Mam digitalnu zrkadlovku Nikon D5100, pokial fotim do RAW, aky software mi viac odporucate na spracovanie/prehliadanie fotografii?...

Adobe Lightroom 3 sa mi velmi paci jednak z dovodu rozhrania Adobe ktore mi je velmi zname. Avsak v lightroom nieco take ako D-lightning a podobne nikon patentovane funkcie nenajdem :/.

Nikon NX 2 je z hladiska rozhrania pre mna hrozny no je to original od nikonu to znamena podporuje vsetky tie ich funkcie..

Ked si jednu tu istu fotku otvorim v RAW v NX a v LR popripade v Irfanview tak vsade je uplne ina:/ ja som z rych RAW trocha blby.

Ako je to u vas ktory program pouzivate? pouzivate ho na prehliadanie fotiek celkovo alebo iba na raw? vyuzivate funkcie fotoaparatu ako D-lightning a podobne?

nie som si isty ci som sa tu vykoktal spravne ale hadam chapete co sa snazim opytat :/

wlad
2012-03-13 15:56:48+01
príspevok od: gyures001
hi all,

trapim sa celý deň s importovanim RAWu do adobe lightroom 3.3. Mám fotak D5100 a ked dam SDkartu do laptopu tak ani neukaze Lightroom miniatury fotiek , ked pripojim fotak cez USB tak uz ukaze NEF subory ale neimportuje, len pise - Subor pochadzi z fotoaparatu,jehoz format RAW Lightroom neumi otevrit.
V programe mam CameraRaw 5.4 , stiahol som uz aj CameraRaw 6.6 ale neviem to tamnainstalovat. Presiel som aj anglicke forumy a uz som z toho jelen.

Ked viete niekdo helpnut ,dakujem pekne a ked nie tak sa vratim k jpeg.

dakujem
asi potrebujes minimalne Lightroom 3.4:

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2011/04/lightroom-3-4-and-camera-raw-6-4-now-available.html

stafa
2012-03-13 15:58:36+01
hi all,

trapim sa celý deň s importovanim RAWu do adobe lightroom 3.3. Mám fotak D5100 a ked dam SDkartu do laptopu tak ani neukaze Lightroom miniatury fotiek , ked pripojim fotak cez USB tak uz ukaze NEF subory ale neimportuje, len pise - Subor pochadzi z fotoaparatu,jehoz format RAW Lightroom neumi otevrit.
V programe mam CameraRaw 5.4 , stiahol som uz aj CameraRaw 6.6 ale neviem to tamnainstalovat. Presiel som aj anglicke forumy a uz som z toho jelen.

Ked viete niekdo helpnut ,dakujem pekne a ked nie tak sa vratim k jpeg.

dakujem
Trafil si to presne, ACR 5.4 nepozna D5100. Tu 6.6 si nainstalujes jednoducho tak, ze ju spustis, nainstaluje sa to samo...

gyures001
2012-03-13 17:57:01+01
ja som citil že som trafil ,ale bohužial sa to neda nainštalovat, najpr chcelo odomňa Adobe application manager 2.0 a ked som aj to mal tak vypíše po kliknuti na adobepatchinstaller.exe -inštalácia niektorých aktualizácii zlyhala-
a ked skušam updatovat na 3.6 ktoru najde cez Help tam zas ma čaka - Sorry, this page is not available- takže zufanie

wlad
2012-03-13 18:10:49+01
ja som citil že som trafil ,ale bohužial sa to neda nainštalovat, najpr chcelo odomňa Adobe application manager 2.0 a ked som aj to mal tak vypíše po kliknuti na adobepatchinstaller.exe -inštalácia niektorých aktualizácii zlyhala-
a ked skušam updatovat na 3.6 ktoru najde cez Help tam zas ma čaka - Sorry, this page is not available- takže zufanie
omfg, a to je taky problem zadat googlu download lightroom 3.6 a dostat sa na tuto stranku ???

http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5308

gyures001
2012-03-13 18:19:56+01
wlad,uz sa na tom pracuje len to ma 237 MB

gyures001
2012-03-13 18:46:15+01
dakujem Wlad a Stafa za help, už to funguje

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()