Fórum » Spracovanie fotografie

Ako na správne pleťovky v Lightroome?

WildSammy
2011-09-22 16:46:37+02
Zdravím

Máte aj vy pocit, že pleťovky sú v LR s odtieňom do oranžova, príp. fialova alebo zelena?

Čo robím, nech robím, nedarí sa mi dosiahnuť také tie správne pleťovky.

Viete niekto ako na ne?

Dík

ivalko
2011-09-22 17:08:04+02
príspevok od: WildSammy
Zdravím

Máte aj vy pocit, že pleťovky sú v LR s odtieňom do oranžova, príp. fialova alebo zelena?

Čo robím, nech robím, nedarí sa mi dosiahnuť také tie správne pleťovky.

Viete niekto ako na ne?

Dík
fotis nikonom? ak ano, napravo v sekcii Camera calibration si zvol profil camera standard alebo Camera D2X2. Na cervensie pouzivam D2X2, inak staci Standard mierne desaturovany. Spracovavam tak rawy z Nikonu D300.

WildSammy
2011-09-22 17:17:16+02
príspevok od: ivalko
fotis nikonom? ak ano, napravo v sekcii Camera calibration si zvol profil camera standard alebo Camera D2X2. Na cervensie pouzivam D2X2, inak staci Standard mierne desaturovany. Spracovavam tak rawy z Nikonu D300.
Dik za tip hej, profili som skusal.. camera portrait napr a d2x1 vyskusam teda standard a mierne desaturovany

Daniel.U
2011-09-22 19:21:43+02
Dik za tip hej, profili som skusal.. camera portrait napr a d2x1 vyskusam teda standard a mierne desaturovany
kup si tu chujovonu od X-Rite a urob si kalibraciu fotaku ked chces mat istotu. Monitor mas kalibrovany?

martin
2011-09-22 21:10:06+02
príspevok od: Daniel.U
kup si tu chujovonu od X-Rite a urob si kalibraciu fotaku ked chces mat istotu. Monitor mas kalibrovany?
ja tu chujovinu mam, ale tiez to nie je spasonosne ak to nechces strkat pri kazdej fotke do zaberu.

Daniel.U
2011-09-22 21:12:52+02
príspevok od: martin
ja tu chujovinu mam, ale tiez to nie je spasonosne ak to nechces strkat pri kazdej fotke do zaberu.
tak ale aspon pre atelierne podmienky to podla mna vyuzijes. Tam to strcis len raz. Vonku to je uz horsie, pri kazdej scene s tym saskovat. Radsej tych 100 euro prejem

WildSammy
2011-09-22 22:14:35+02
tak ale aspon pre atelierne podmienky to podla mna vyuzijes. Tam to strcis len raz. Vonku to je uz horsie, pri kazdej scene s tym saskovat. Radsej tych 100 euro prejem
nemam zatial skalibrovane nic.. mam nove pc, teda aj monitor, konkretne imac 27".. na starom PC som mal monitor skalibrovany podla labu, tak to porovnavam tam

ivalko
2011-09-22 22:43:05+02
spominane 2 mi tahali do cerveno-oranzova skoro vzdy. D2X2 je na eliminaciu cervenej vhodnejsi, ale nie na vsetky situacie, ja ho pouzivam hlavne na fotky pod umelym osvetlenim. Na dennom svetle sa mi osvedcil standard desaturovany, D2X2 len vynimocne, ked to "hori" do cervena, lebo inak je to praveze take vyblite. ale ked sa pohras s krivkami, ide to...

Daniel.U
2011-09-22 22:48:10+02
nemam zatial skalibrovane nic.. mam nove pc, teda aj monitor, konkretne imac 27".. na starom PC som mal monitor skalibrovany podla labu, tak to porovnavam tam
to je nic. To treba skalibrovat ten Mac inak bavit sa o pletovkach je zbytocne.

WildSammy
2011-09-22 23:08:30+02
to je nic. To treba skalibrovat ten Mac inak bavit sa o pletovkach je zbytocne.
no fajn kamos ma sondu, budem ho musiet zlanarit

Daniel.U
2011-09-22 23:13:17+02
no fajn kamos ma sondu, budem ho musiet zlanarit
skus moj ci to spravi nejaky rozdiel
http://dl.dropbox.com/u/39094446/iMac_D65.icc

WildSammy
2011-09-23 00:28:20+02
skus moj ci to spravi nejaky rozdiel
http://dl.dropbox.com/u/39094446/iMac_D65.icc
Dikes velmi moc skusim a dam vediet

Shooter
2011-09-23 08:54:29+02
V knihe od Martina Eveninga Adobe Photoshop Lightroom 2 sa na stranách 310-311 popisuje vytvorenie vlastného ACR profilu pomocou farebnej tabuľky X-Rite pre tvoj vlastný fotoaparát. Ja som to skúšal, ale len na tabuľke stiahnutej z netu a vytlačenej v minilabe, takže výsledok bol diskutabilný. Ale za pokus to stojí.

WildSammy
2011-09-23 14:25:27+02
príspevok od: Shooter
V knihe od Martina Eveninga Adobe Photoshop Lightroom 2 sa na stranách 310-311 popisuje vytvorenie vlastného ACR profilu pomocou farebnej tabuľky X-Rite pre tvoj vlastný fotoaparát. Ja som to skúšal, ale len na tabuľke stiahnutej z netu a vytlačenej v minilabe, takže výsledok bol diskutabilný. Ale za pokus to stojí.
viem, daco podobne som chcel spravit dik daku knihu o LR mam, tak pozriem, ci aj tam o tom nepisu

tomasqo
2011-09-25 12:14:56+02
viem, daco podobne som chcel spravit dik daku knihu o LR mam, tak pozriem, ci aj tam o tom nepisu
Pouzivam xrite color checker na kalibarciu uz vyse mesiaca a je to bomba. Dovtedy som sa vzdy trapil s pletovkou, nech som robil co som xcel, vzdy to vyzeralo akoby som sa na niekoho pozeral cez akvarium ako by bol povedal Joe McNally...

Ak chces, mozem Ti poslat niekolko profilov pri par roznych svetelnych situaciach (este ich nemam vela

WildSammy
2011-10-03 10:50:03+02
príspevok od: tomasqo
Pouzivam xrite color checker na kalibarciu uz vyse mesiaca a je to bomba. Dovtedy som sa vzdy trapil s pletovkou, nech som robil co som xcel, vzdy to vyzeralo akoby som sa na niekoho pozeral cez akvarium ako by bol povedal Joe McNally...

Ak chces, mozem Ti poslat niekolko profilov pri par roznych svetelnych situaciach (este ich nemam vela
jasnacka, mozeme skusit som zvedavy a aspon Ti dam feedback ako to vyzera u mna

JOK3R
2011-10-03 15:33:00+02
príspevok od: tomasqo

Bolo by mozne tu dat pre porovnanie nejake foto? Portret z blizka. S profilom adobe standard a s tvojim vytvorenym. Tiez by sa mi to mozno hodilo, doteraz som tomu za tu cenu neveril, ale ked to chvalis rad by som videl ako to v skutocnosti funguje.

kaFOtka
2012-08-04 23:24:11+02
mam otazku.. zatial sa velmi do profilov nerozumiem, len nasavam info .. preto by ma zaujimalo co preferujete vy. z predchadzajucich prispevkov mi vyplyva ze asi najlepsie je vytvorit si vlastny profil.. ale kym sa k tomu dopracujem, este bude chvilku trvat.. mam d300s a ked dam v CR profil camera standard, zdaju sa mi tie foto lepsie- mensie prepaly, lepsi odtien pleti nez adobe standard.. co si myslite vy o tom adobe standard profile?

WildSammy
2012-08-04 23:33:07+02
príspevok od: kaFOtka
mam otazku.. zatial sa velmi do profilov nerozumiem, len nasavam info .. preto by ma zaujimalo co preferujete vy. z predchadzajucich prispevkov mi vyplyva ze asi najlepsie je vytvorit si vlastny profil.. ale kym sa k tomu dopracujem, este bude chvilku trvat.. mam d300s a ked dam v CR profil camera standard, zdaju sa mi tie foto lepsie- mensie prepaly, lepsi odtien pleti nez adobe standard.. co si myslite vy o tom adobe standard profile?
ak sa da pouzivaj tie camera profili.. a ak mas tak aj v4, tie su lepsie na prepaly adobe standart je univerzalny profil, cize nic moc.. niektore znacky nemaju svoje profili v CR/LR a pre ne je prave ten adobe standart alebo acr4.6

kaFOtka
2012-08-05 00:08:16+02
heh, vdaka kamo, ale nedam 100eur len tak na farebnu tabulku citala som uz o tom nieco, ale nepresvedcilo ma to natolko.. myslim ze viac mojim fotkam pomoze ked zamakam na sebe nez budem kupovat taketo "chutovky" urcene narocnym profikom.. a nemam skalibrovany monitor cize aj tak by mi to bolo na milu jarmilu ale aj tak dik, vyzera to logicky ze ten adobe profil bude asi univerzalny.. mudro vravis hhhh

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()