Fórum » Spracovanie fotografie

Lightroom - problém s "automatickou" úravou.

petrík
2011-09-26 11:13:36+02
Zdravím,
rád by som zistil kde je problém. Ak idem upravovať fotky v lightroome v okne develop sa mi svojvolne počas loadovania fotografie evidentne zmení farebnosť, svetelnosť a boh vie čo ešte.
Resetovanie nastavení nepomáha. Fotografia v náhľade (library) vyzerá tak ako keď si ju pozriem na displei fotoaparátu, no ak ju v programe zväčším, spomenuté veci sa potom zmenia.
Trošku tomu nerozumiem, pretože u niektorých to Lightroom robí, u niektorých nie.
Vŕtal som sa v nastaveniach, no nič som nezistil.
Každá rada nad zlato.

Tono
2011-09-26 11:35:06+02
skus najprv pozriet ci tu nedostanes odpovede na svoje otazky :
www.ephoto.sk/forum/22/6309/lightroom-3/strana-1/

Mohol si dat svoju otazku aj do tohto vlakna , aspon by boli otazky ohladom LR v jednom vlakne .

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-09-26 11:35:32+02
príspevok od: petrík
Zdravím,
rád by som zistil kde je problém. Ak idem upravovať fotky v lightroome v okne develop sa mi svojvolne počas loadovania fotografie evidentne zmení farebnosť, svetelnosť a boh vie čo ešte.
Resetovanie nastavení nepomáha. Fotografia v náhľade (library) vyzerá tak ako keď si ju pozriem na displei fotoaparátu, no ak ju v programe zväčším, spomenuté veci sa potom zmenia.
Trošku tomu nerozumiem, pretože u niektorých to Lightroom robí, u niektorých nie.
Vŕtal som sa v nastaveniach, no nič som nezistil.
Každá rada nad zlato.
Lightroom ti nahradza JPG nahlady na ktorych je aplikovany profil (color spaces). Nahradi ho vlastnym nahladom na ktory aplikuje svoj Adobe profil. Ktory to najdes v Develop, uplne naspodu ako Camera calibration. Ak si napr. fotil do Vivid color spaces, Lightroom ti ho nahradi standardnym profilom Adobe. AK chce mat fotky v LR rovnako cacane, musis zmenit profil v Camera Calibration.

petrík
2011-09-26 12:50:41+02
príspevok od: Karol Srnec
Lightroom ti nahradza JPG nahlady na ktorych je aplikovany profil (color spaces). Nahradi ho vlastnym nahladom na ktory aplikuje svoj Adobe profil. Ktory to najdes v Develop, uplne naspodu ako Camera calibration. Ak si napr. fotil do Vivid color spaces, Lightroom ti ho nahradi standardnym profilom Adobe. AK chce mat fotky v LR rovnako cacane, musis zmenit profil v Camera Calibration.
Super , dakujem.

butthead
2012-07-12 18:36:19+02
ahojte, neviem ci sa to tyka tohto problemu aky tu popisoval aj petrik, po importe RAW suborov do LR 3.6, mi akosi pomeni vlastnosti fotky uz v Library, ked nacitava histogram a pod. Nerozumiem na zaklade coho, ked aj vypnem ten Camera calibrating v develope, stale to nie je to co bolo povodne, co som nafotil.. ako teda vypnem tu automaticku upravu ? Hladal som, googlil som, skusal som kadeco, nic som nenasiel... To chcete povedat ze to co si nafotite na zaklade svojich nastaveni vo fotaku, ze vam to potom LR totalne rozbije a ste spokojni ? Btw. fotil som vlastnym Picture Style Uziv. def. 1. , mam Canon EOS 500D.. Dakujem vopred za odpovede...

DodoFot
2012-07-12 18:49:28+02
príspevok od: butthead
ahojte, neviem ci sa to tyka tohto problemu aky tu popisoval aj petrik, po importe RAW suborov do LR 3.6, mi akosi pomeni vlastnosti fotky uz v Library, ked nacitava histogram a pod. Nerozumiem na zaklade coho, ked aj vypnem ten Camera calibrating v develope, stale to nie je to co bolo povodne, co som nafotil.. ako teda vypnem tu automaticku upravu ? Hladal som, googlil som, skusal som kadeco, nic som nenasiel... To chcete povedat ze to co si nafotite na zaklade svojich nastaveni vo fotaku, ze vam to potom LR totalne rozbije a ste spokojni ? Btw. fotil som vlastnym Picture Style Uziv. def. 1. , mam Canon EOS 500D.. Dakujem vopred za odpovede...
LR ti natiahne surovy raw, cize presne to, co ti zachyti snimac... neviem, ci je nejaky fotak, ktory by pribaloval xml subor s doplnujucimi informaciami k raw...

butthead
2012-07-12 18:56:41+02
no asi som na to prisiel, bude to tym Picture style

pxls.jpg
2012-07-12 20:42:08+02
príspevok od: butthead
ak fotis do raw, tak picture style ma zmysel pouzivat len ako nahlad. raw zostane nezmenene. po otvoreni lightroom aplikuje nejake mensie tonalne upravy, doostrenie ci odstrani sum, ale len v malej miere - vysledok zostava viac menej surovy. ak chces aby fotka vyzerala tak ako vo fotaku musis si ju upravit a nasledne si tu upravu mozes ulozit ako preset ak ju chces castejsie vyuzivat.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()