Potreboval by som pomoc pri vodoznaku, potreboval by som dat vodoznak asi na 200 fotiek,, potreboval by som to tam dat naraz na vsetky fotky, mam Lightroom 3 ale strasne mi to tam zmetkuje,, neche mi to fungovat a potreboval by som surne ten vodoznak tam dat,, mohli by ste mi pomoct s nejakym programom alebo ako by sa to dalo co najrychlejsie spravit................
Potreboval by som pomoc pri vodoznaku, potreboval by som dat vodoznak asi na 200 fotiek,, potreboval by som to tam dat naraz na vsetky fotky, mam Lightroom 3 ale strasne mi to tam zmetkuje,, neche mi to fungovat a potreboval by som surne ten vodoznak tam dat,, mohli by ste mi pomoct s nejakym programom alebo ako by sa to dalo co najrychlejsie spravit................
Vopred vam dakujem
LR 3 mal skutočne nejaký problém so zle fungujúcim watermarkom ale update to opravil, neviem či 3.2 alebo 3.5 updatuj si na najnovší
ked to nevies s Lightroomom 3, tak to je zle. Profesionalom to funguje len tebe nie
no neviem či nevie s Lightroomom, ale naozaj tam bol istý problém fungovania, nepamätám presne ale asi pri určitých fontoch sa nezobrazoval náhľad watermarku alebo také niečo.... riešilo sa to updatom
Vo PS je tiež možnosť pridať vodoznak, len je to kúsok zložitejšie. Musíš si vytvoriť Action - zaznamenáš si presný postup ako vkladáš / vytváraš vodoznak. Potom zavoláš batch processing - automate - vyberieš akciu na vloženie vodoznaku a použiješ ju na všetky foto v priečinku. Je dobré mať všetky fotky v rovnakom rozlíšení - prípadne akciu nahrať na najmenšiu fotku aby sa ti to tam proporcionálne zmestilo. Ja si vodoznak zvyknem umiestniť tak, aby mi sedel aj na fotky na výšku. Ale určite je na to nejaké fíčura. Skús pogoogliť, je na to kopa návodov. napr. http://www.visualwatermark.com/blog/2011/05/04/photoshop-batch-watermarking/
Ja možnosť homadne vložiť vodoznak do viacerých fotografí vo Photoshope CS5? Ďakujem
Áno je. ale presný postup ti už nepoviem...lebo ho presne neviem, ale viem že niekde v menu si si nastavil presne upravy ktoré chceš na vybraté fotky, a ono to už automaticky robilo...
Ale to si asi musím všetky fotky otvoriť v PS? Potrebujem dať vodoznaky vyrenderovaných grafík, je ich 300. Myslel som že v PS sa to dá spraviť podobne ako hromadné zmenšienie fotografii.
FastStone Image Viewer http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm - jednoducho, rýchlo, hromadne, free watermark ako text aj grafika + ďalších xxx možností na prehliadanie fotiek + jednoduchú úpravu, orez atď, atď
Akurát, že FastStone je už aj univerzálnejší "kombajn" na fotky, nerieši samozrejme pokročilejšie úpravy typu Photoshop, či RAW ako LR aj keď prehliadač RAW má zabudovaný - Version 4.6 June 29, 2011 - čo neberie asi posledné modely, od toho sú už naozaj iné softy.
Ten Lightroom je dobrý. Len mám problém v tom, že tam nejde vložit ako vodoznak priehľadnú grafiku, napriklad PSD. Idú tam dať len JPG a PNG. Neviete ako by sa to dalo inak vyriešiť, buď v tom Lightroome a v inom programe? Ide o hromadné vloženie vodoznaku. Dakujem za radu.
Watermark......pomoc
Vopred vam dakujem
je free, velmi rychly a jednoduchy
Vopred vam dakujem
updatuj si na najnovší
riešilo sa to updatom
Skús pogoogliť, je na to kopa návodov. napr. http://www.visualwatermark.com/blog/2011/05/04/photoshop-batch-watermarking/
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
- jednoducho, rýchlo, hromadne, free
watermark ako text aj grafika + ďalších xxx možností na prehliadanie fotiek + jednoduchú úpravu, orez atď, atď
aj keď prehliadač RAW má zabudovaný - Version 4.6 June 29, 2011 - čo neberie asi posledné modely, od toho sú už naozaj iné softy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa